Skip to content
10 reacties
2175 weergaves

Verliefd op een vriend

Sinds een jaar heb ik iemand leren kennen een klasgenoot en we zijn nu vrienden. Maar ik heb gevoelens gekregen voor hem. Ik weet nu niet wat ik moet doen, want ik wil niet dat de vriendschap tussen ons kapot gaat. Hij weet ook niet dat ik gay ben. Wat zou ik nu moeten doen?

17 jaar
3 jaren geleden

10 Reacties

  • Beste J17, Normaal gesproken maak ik mij niet druk over taalfouten in posts. Ook niet in wat jij schrijft. Echter, ik krijg de indruk dat jij een nogal dwingende persoonlijkheid bent die graag zijn zin krijgt. Ook daar heb ik geen moeite mee, is vooral jouw probleem en dat van je omgeving. Echter als jij hier en daar, ook nu weer, gaat vertellen dat mijn reacties niet goed en te lang zijn en dat ik hier eigenlijk niet thuis hoor (bij forumverslaving) dan ga je iets te ver. Het is aan de topicstarter om te beoordelen of hij of zij iets heeft aan mijn reactie, niet aan jou.
    Dan zie ik je hier komen vertellen dat een topic wel gesloten kan worden omdat de topicstarter niet op jouw verzoek reageert. Daar heb jij dus helemaal niets over te zeggen en dan kan ik het niet laten om even iets terug te doen.

    Lees je eerste reactie hier nog eens door. Taalfouten, foute zinsbouw en meervoud gebruiken waar het enkelvoud moet zijn. In andere reacties merk ik op dat je er soms woorden tussen gooit die nergens op slaan. Daar herken ik je reacties aan.
    Bij forumverslaving schrijf je bijvoorbeeld: Af en toveren, waar je af en toe bedoelt. Bij uit de kast komen in Jongensvragen lees ik: "gebruik defecten kom uitvoeren kast als dat goed voelt". Valt je dat nu echt niet op als je het terugleest?

    Ik zie dat jij serieus anderen probeert te helpen en dat is te waarderen. Ik heb ook begrepen dat jij het moeilijk hebt gehad dus ik neem je verder niets kwalijk en wens je een gelukkig leven. Alleen, jij verwijt mij de wijsheid in pacht te hebben en dat verwijt geldt dus ook voor jou. Let gewoon een beetje op wat je schrijft. Als je kritiek hebt, zeg dan wat exact er niet goed is.
    Over minder dan een jaar wordt ik J24 en dan zie je mij hier niet meer en intussen reageer ik op maar weinig topics. Alleen als het een echt probleem is en er weinig gereageerd wordt, of als ik denk dat de topicstarter niet zo veel aan de reacties heeft. En ja, ik weet veel. ;-)

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j23, ben jij niet die “slimme jongen” die ellenlange adviezen en/of reacties doet schrijven en daar een hoog gehalte van eigen waarheden in stopt. Als jij mij de les wilt lezen over wat ik wel of niet mag schrijven en dat ik mij vooraf moet verzekeren of wat ik wil plaatsen juist is, dan moet jij eerst maar mijn laatste bijdrage nog maar eens goed lezen. Ontleed de zin en je zult begrijpen waarom ik dit zo heb opgeschreven, succes!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J17, Jij vindt dat dit topic wel gesloten kan worden omdat TS niet reageert op jouw verzoek. Of een topic gesloten moet worden is iets dat alleen de topicstarter en eventueel de moderator kan beslissen en niet een willekeurige bezoeker die geirriteerd raakt omdat niet op hem gereageerd wordt. Dit topic kan ook interessant zijn voor bezoekers die met hetzelfde zitten. Zo te zien wordt het goed gelezen, dat kan ook een goede reden zijn om het te laten staan. Ga jij ook verzoeken om andere topics waar geen reacties meer komen te sluiten of alleen die waarvan de TS niet ingaat op jouw wensen? Ps. Lees je reacties eens door voor dat je op verstuur klikt. Kijk of je zelf wel begrijpt wat je schrijft.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, heb een kleine 3 weken al eens gevraagd hoe het verder is verlopen, kun of wil je dit nog aangeven, anders denk ik dat dit topic wel gesloten mag worden.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik was ook lange tijd verliefd op mijn beste vriendin en heb haar dat ook verteld (ze wist al dat ik op meisjes val). Toen bleek dat ze vroeger ook op mij verliefd was, maar toen helaas niet meer.
    We hebben toen allebei besloten om wat afstand te nemen zodat ik er over zou geraken (toen was tweede lockdown dus zagen we elkaar sws niet veel). Aan de ene kant hielp die afstand wel, doordat ik haar minder zag en hoorde, dacht ik minder aan haar Maar na 2 weken begon ik haar toch te missen gwn als vriendin dan.
    Mijn andere vriendinnen heb me ook goed geholpen en me voor de vraag gesteld: " voel je echt verliefdheid of eerder verlangen naar het hebben van een vriendin"
    In het begin was het echt het eerste maar door de maanden heen besefte ik dat het eerder verlangen was.
    Ik heb het geluk dat ik er goed over kon praten met mijn beste vriendin

    Ik ben er echt van overtuigd dat als hij echt een goeie vriend is, hij oke mee zal zijn. Ik zou idd ook eerst gewoon voorzichtig vermelden dat je op jongens valt en dan kun je hem vertellen dat je meer voor hem voelt.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is voor jonge homo’s heel gewoon dat ze verliefd worden op andere jongen, zeker als je begint te puberen. Heb dat vroeger ook veel gedaan, gerukt met de fantasie van sex met klasgenoot of vriendje. Baal kwam je niet verder omdat je nog niet out wasbord dat je het simpelweg niet durfde te vragen. Later op mijn 17e ging ik meer stappen en kwam dan ook “gelijkgestemde” tegen, dan gaat het (bijna) vanzelf. Succes.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j17, hier een andere j17, wat j19 en 17 schrijven is waar, ben ook ooit verliefd geweest op vriend, maar deze kon het niet beantwoorden. Hen bij hem geen druk gelegd en aangegeven dat het mijn probleem is. Verliefdheid eenzijdig is dan ook mijn/jou probleem, dat is iets waar wij homo’s mee moeten dealen. Het is nu eenmaal zo dat maar een klein percentage van de jongens homo is, een blauwtje we lopen dus snelle!! Zaak is dat er vanuit de “ hetero” vrienden begrip OSX-en niet met getver wordt afgedaan.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, dit komt vaker voor en is vaak voor beide partijen lastig. Jij die gevoelens hebben niet zeker weet hoe de ander op zal reageren. Jou vriend die met iets wordt geconfronteerd waar hij waarschijnlijk geen antwoord in gevoelens zal geven, maar het voor hem ongemakkelijk maakt. J19 verwoord het mooi, als je elkaar goed kent, respect voor elkaar hebt zal zoiets nooit tussen jullie in gaan staan. Natuurlijk zullen jullie bij het niet beantwoorden van elkaar gevoelens even de vriendschap moeten hereiken, maar dat zal die vriendschap alleen maar intenser maken.

    Je topic is al weer wat ouder, zou je kunnen aangeven hoe het verlopen is. Succes en vooral veel liefde!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn beste vriend heeft vorig jaar verteld dat hij homo is en ook gevoelens voor mij heeft. Ik dacht wel dat hij homo was en dat maakt mij niets uit, ik wist niet dat hij verliefd was op mij. Ik vind het heel stoer dat hij het verteld heeft aan mij. Het geeft aan dat wij een goede vriendschap hebben en elkaar vertrouwen. Het verandert niets aan onze vriendschap hij is mijn beste vriend vanaf de basisschool. Ik heb eerlijk tegen hem gezegd dat ik hetero ben en dat ik zijn gevoel niet kan beantwoorden. En natuurlijk geef ik hem een knuffel als we elkaar zien alleen is dat vriendschappelijk. Hij begrijpt het gelukkig dat ik niet verliefd ben op hem. We gaan samen uit nu het weer kan en we lachen gelukkig veel samen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Je hebt dus een klasgenoot leren kennen en jullie zijn vrienden geworden. Vriendschap ontstaat als je iets herkend in elkaar, je voelt je prettig bij die ander. Dat heeft met jullie karakter te maken, met de manier waarop je omgaat met waar jullie mee te maken krijgen, op school, maar ook daar buiten.
    Jij bent gay en jouw gevoelens van vriendschap zijn overgegaan naar verliefdheid.
    Die vriend heeft vriendschappelijke gevoelens voor jou, dat is ook een soort liefde, maar jouw gevoelens gaan dieper, je wilt meer, maar je durft er niet mee naar buiten te komen naar je vriend.

    Als jij een vriend hebt dan is dat een speciaal iemand voor je. Je denkt die persoon te kennen en je vertrouwt hem. Andersom ook. Je vriend gelijk maar op het dak vallen met de mededeling dat je verliefd op hem bent is dus niet aan te bevelen. Dat is te abrupt. Begin er mee hem op een of andere manier te vertellen dat je gay bent. Je hoeft niet gelijk te zeggen dat je homo bent, maar je kan bijvoorbeeld zeggen dat je soms het gevoel hebt homo te zijn. Gewoon een beetje vaag houden. Dan kunnen jullie er over praten en kom je te weten hoe hij daar tegenover staat. Zo laat je ook merken dat jij hem vertrouwt en open wil zijn over jezelf.
    Heel wat jongens hebben er helemaal niet zoveel moeite mee als hun vriend homo is. Alleen als ze merken dat die vriend verliefd op ze is kan het wat ongemakkelijk worden. Als dat niet wederkerig is kan het benauwend zijn. Daarom moet jij er eerst achter zien te komen hoe hij over dat soort dingen denkt.
    Misschien vraagt hij jou of jij verliefd op hem bent, dat kan. Zeg dan dat je veel om hem geeft maar dat je in de eerste plaats graag vrienden wil blijven, dat je dat het belangrijkst vindt.

    Zoals ik al eerder zei, jullie voelden zich tot elkaar aangetrokken en zijn vrienden geworden. Dat kan zijn dat jullie instinctief iets voelden bij elkaar dat jullie aantrok. Dat kunnen best latente homoseksuele gevoelens zijn. Je leest hier op dit forum wel meer verhalen van vrienden die blijken gevoelens voor elkaar te hebben, lees het verhaal van die boerenzoon hier onder maar.
    Het hoeft niet zo te zijn, maar het kan. En als het niet zo is, grote kans dat jouw vriend geen moeite heeft met jouw homo zijn. Waarom zijn jullie anders vrienden geworden?

    Wat ik hierboven schrijf is geen handleiding, het zijn dingen waar je over kan denken. Wat jij doet moet van jou zelf zijn en uit je hart komen. Je vraagt wat, ik reageer en misschien komen er meer reacties. Wees in de eerste plaats jezelf en doe wat jij vindt dat goed voelt. Echter, aarzel niet langer, praat met je vriend.
    Weten je ouders er al van? Dat wordt ook wel eens tijd. Wees wie je bent en accepteer voor jezelf dat het is zoals het is. Dat is de eerste stap naar een fijn leven waarin jij kunt zijn wie je bent.

    Ik wens je sterkte en ik wens dat jij geluk gaat vinden in vriendschap en in liefde.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten