Skip to content
97 reacties
7529 weergaves

Kun je gay worden door seksueel misbruik?

Hoi, ik ben een jongen van 15 en ben seksueel misbruikt waar ik verder niets over wil vertellen. Alleen dat ik goede hulp heb gehad en dat het super met me gaat. Maar kun je hierdoor gay worden? of is dat toeval?

15 jaar
2 jaren geleden

97 Reacties

  • Je zou maar celibatair zijn en nul comma nul seks mogen het is jezelf voor de gek houden omdat dit niet mogelijk is.
    Ik moet toegeven dat ik 100%gay ben en op mannen ben.
    Ik ben zoals jullie zien een jongen van 17 en misdienaar/acoliet bij een seminarie woon nog wel thuis en ook mijn ouders weten dat ik gay ben.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Geeft maar aan dat celibaat leven niet goed is dat heb ik zelf als misdienaar ook ondervonden maar wel toegeven met gemengde gevoelen want ik wist al heel jong dat ik gay was.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Op je dertiende kan je al weten of je op jongens valt ik kwam eigenlijk al voor deze leeftijd erachter dat ik zomaar een stijve penis kreeg als iemand aan mij zat te friemelen toen ik misdienaar was.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Het is maar één keer geweest voor mij dat een acoliet mij heeft getoucheerd bij de schaamstreek terwijl hij mij hielp met de aankleding,later is gebleken dat dit wel meer voorkwam met deze meneer.Niemand van de misdienaars durfde daar niet genuanceerd over te praten ook met het kerkbestuur niet omdat hij nogal autoritair was,bewijzen heb ik wel zo weet ik dat hij geen ondergoed droeg onder zijn soutane achteraf deed hij dit om zichzelf met jongens te verrijken.Ik moet erbij wel bij toevoegen dat ik zelf gay ben en reageerde als hij met mij bezig was tijdens de aankleding in de sacristie,in de periode dat ik misdienaar was ben ik met deze meneer alleen geweest in de sacristie(kleedkamer)dus hij wist wel dat dit anders gevolgen zou hebben voor hem,ik was ongeveer dertien jaar toen wist ik al dat ik gay/homo was.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben 100% gay hier heeft misbruik van wie dan ook niks te maken.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat klopt jongen 19.Wat eerlijk dat jij daar voor uit durft te komen.

    Zelf "moet"ik nog uit de kast komen daar ontkom ik niet aan.

    Het enigst wat ik moeilijk vind is dat ik net als jij het fijn vind om bij een parochie als misdienaar-acoliet je geloof te respecteren.

    Ook ik kan best begrijpen dat jongens te verleiden zijn en het fijn vinden om zich te laten uitkleden door een rector of andere geestelijk iemand.

    Zelf heb ik ervoor gekozen om misdienaar en te zijn bij een SSPX parochie omdat alleen jongens en mannen dit mogen doen.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi beste allemaal,ik ben nog niet lang uit de kast gekomen dat ik gay ben maar dankzij jullie heb ik mij losser kunnen maken wat mij hiertoe heeft gezet,ik moest vanochtend aan iedereen hier denken tijdens de kerkdienst want ik ben een acoliet en was voorheen misdienaar,ben nooit misbruikt hoor maar kan mij het wel voorsteen dat het speciaal is om door een geestelijke misbruikt te worden mits het geen mishandeling is,ik moet er niet aan denken dat een geestelijke mij gaat uitkleden en dat hij vind dat ik naakt met een toog aan hem tevreden moet stellen,helaas gebeurt is gebeurt daar ben je zelf bij ik snap best wel dat dat voor enige opwinding kan zorgen bij sommige jongens!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben homoseksueel en heb nare ervaringen gehad in mijn jeugd waar ik liever niet over praat.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • De vraagstelling gaat over gay worden nadat je misbruikt ben geweest,dit is onzin wel kan het zijn dat je na lange tijd behoefte heeft aan seks met hetzelfde geslacht net zoals sommige mannen die denken celibaat te kunnen zijn dan moet je er niet raar van opkijken dat je ook als misdienaar of acoliet tegen de lamp loopt het is mij ook overkomen als misdienaar.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Met verbazing lees ik deze gevallen van gebruik/misbruik!
    Het is beter om erover te praten met derden maar weet niet goed of dit de beste manier is.
    Het komt veel voor dat je er in de pubertijd achter komt en dan kan je ongemerkt en onbewust aanleiding geven middels een ongewilde stijve penis wat je eigenlijk helemaal niet wil.
    Zelf weet ik hoe vervelend dit is daar ik net als de vorige topic schrijvers ook misdienaar geweest en herken het ook dat ik verscholen gay gevoelens had dat uitte ik ook als misdienaar.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 21 denk zelf dat je als gay geboren wordt, maar als kind weten de meesten dit niet. Vaak in de pubertijd komen ze er achter en dit kan onzekerheid opleveren. En dan is het jammer dat een volwassen kerel zoals die geestelijke daar misbruik van maakt en dat vind ik walgelijk.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 17,blijf wel bij de essentie van dit topic wat inhoud of je wel of geen gay wordt na seksueel misbruik.

    Zelf kom ik tot de conclusie dat dit niet kan daarom geef ik aan dat ik latente (verborgen)gay gevoelens voelde opkomen in mij wat mij hiertoe heeft gebracht.

    De geestelijke was inderdaad een man van middelbare leeftijd hij had beter moeten weten net zoals ikzelf maar ik heb het nooit als zijnde misbruik ervaren achteraf omdat ik er zelf mee heb ingestemd.

    Sterker nog deze rector heeft het aan mij gevraagd of hij mij mocht uitkleden en daarna naakt gekleed worden door hem met een toog met superplie dit had ik nooit toegestaan als ik geen gay gevoelens zou hebben ook al was ik nog een puber,dat deze man zich tegenover mij zat te bevredigen heb ik zelf gewild!!!

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry, jongen 21, dat een geestelijke een puber jongen mee neemt naar zijn kamer vind ik ergens walgelijk.

    Jou neem ik helemaal niets kwalijk maar zo'n ouwe kerel met een jonge jongen staat me tegen. Zelf 17 en moet er niet aan denken met een oudere, gewoon het liefst toch met een leeftijd genoot.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo beste 21 jarige ,ik zie een weerspiegeling naar mij zelf.
    Toegeven dat ik ook homo ben en jou helemaal begrijp.
    Ik ben ook een keer misbruikt geweest door een oudere broeder toen ik misdienaar was dat is niet lang geleden had ook deze verborgen gevoelens toen al,wil erbij zeggen dat je geen gay wordt als je seksueel misbruikt ben geweest voor mij is het een combinatie van homoseksueel zijn en fetisjisme dit komt erg overeen met wat jij als misdienaar fijn vond,ik vind het heel dapper dat jij zo spontaan eerlijk ben over jou geaardheid!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Regelmatig bezoek ik deze site en het verbaast mij hoeveel (jongens)hun verhaal willen doen.
    Zelf kan iemand daar niets aan doen er ligt bij jezelf ook een deel verantwoordelijkheid is mijn ervaring.
    Doordat ik in de pubertijd door een geestelijke bestuurder(rector)ben mis/gebruikt ontdekte ik dat ik homoseksuele gevoelens had daar schaamde ik mij voor omdat ik misdienaar bij hem was.
    Dat deze oudere meneer dingen met mij deed was spannend voor mij tegelijkertijd ook seksueel prikkelend.
    Hij heeft mij diverse keren na een kerkdienst meegenomen naar zijn privé-kamer en aan mij gevraagd of hij mij tot op de onderbroek mocht uitkleden en daarna kleedde hij mij aan met een misdienaarstoog met superplie dat vond hij fijn en ik zelf ook omdat hij zich daana ging aftrekken.Ik had inderdaad verborgen gevoelens van mijn gay zijn en ik heb mij volledig aan hem onderworpen.
    Wil hierbij aangeven dat mannenliefde niet van één kant komt.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Het antwoord op de vraag van dit topic is nee, maar het kan wel latente homoseksuele gevoelens wakker maken.

    Uit de reacties hier kan je leren dat iemand die homo is maar dat niet durft te uiten erg gevoelig is voor seksueel misbruik. Je hebt die verlangens en als je dan iemand ontmoet, vaak een ouder persoon, die daar gebruik van maakt dan gebeuren er dingen die je eigenlijk niet wilde en waar je geestelijk nog niet aan toe was. Dat kan, zoals je hier kan lezen, grote invloed hebben op je verdere leven.

    Als je niet naar buiten durft te komen met je homoseksualiteit en je hebt seks, half tegen je wil, half omdat je er naar verlangt, maar niet op de manier zoals het zou moeten, met vriendschap, met liefde, dan heb je spijt. Je voelt je gebruikt, maar je durft niets te zeggen. Je schaamt je en je wilt niet dat anderen te weten komen dat je homo bent en wat er gebeurd is.

    De les die je uit die verhalen kan leren is dat je met de mensen die om jou geven, je ouders, je vrienden, moet gaan praten als je die gevoelens hebt. Kom er mee naar buiten en je vindt vrienden waar jij je gevoelens mee kan delen en bent niet meer zo kwetsbaar voor misbruik door de verkeerde personen.
    Je bent dan niet meer alleen en vaak zo heel eenzaam. Accepteer hoe het is en maak wat van je leven. Liefde is liefde en liefde maakt gelukkig.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Pff best een zwaar onderwerp voor mij dit.   Als misdienaar ben ik gebruikt omwille de geilheid van een rector van de instelling. Probleem is dat ik hier mee instemde.   Achteraf zag ik pas dat het niet goed was omdat het voor mij de eerste keer was dat besef kwam later.   Het vervelende was de nasleep en het uitleggen van wat en hoe het gegaan is en daarbij heb ik ook gezegd dat ik homofiel ben,toegeven dat dit wel opluchtte voor mij uiteindelijk.   Ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg dapper vind van lotgenoten op dreamersforum vooral deze topic hoe het uitgelegd word.  

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,wil aangeven jongen 17 dat een jongen een jongen is en blijft en zijn behoefte heeft,zelf ben ik gay moet ik toegeven en ben heus niet misbruikt ofzo.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 21 als je het nu al moeilijk vind om celibatair te leven, en je hebt een verhouding met een geestelijke, zou ik toch dit mezelf niet aan doen en iets anders zoeken in je leven. Lijkt mij ook heel moeilijk, en kun je dit een leven lang vol houden als je het nu al zo moeilijk vind.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hallo,ik leef celibatair(seminarie nog)vanwege de leeftijd mag ik hopelijk eerlijk zijn dus ik hoop op begrip,dat ik een verhouding heb met een geestelijke geeft aan hoe moeilijk het is om celibatair te leven.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten