Skip to content
5 reacties
1092 weergaves

Toch bi

Hoi!
Ik wil even wat kwijt hier. Ik ben sinds 1,5 jaar steeds meer uit de kast gekomen. Inmiddels weten al mijn vrienden dit. Daarbij zeg ik altijd dat ik op vrouwen val, en waarschijnlijk ook alleen op vrouwen. Het woord lesbisch heb ik nooit echt gebruikt, maar veel mensen zien me wel zo denk ik.
Ik ben met een leuk meisje aan het daten. Maar... sinds een paar weken vind ik denk ik ook een jongen leuk. Ik ken hem al heel lang, maar de laatste tijd merk ik dat ik anders naar hem kijk. Iets wat ik herken als wat ik alleen voor meiden heb gevoeld eerder.
Dit verwart me heel erg. Ik weet nog niet precies wat deze gevoelens voor hem zijn, maar ik voel me opeens veel minder gay. En elke keer als ik hem zie raak ik weer meer verward. Ik vind het eigenlijk naar dat ik gevoelens voor hem heb, want ik wil niet opeens opnieuw uit de kast hoeven te komen. En ook hij denkt dat ik lesbisch ben en dat vind ik kut. Aan de andere kant voel ik me ook schuldig tegenover mijn date en twijfel ik of ik er een punt achter moet zetten vanwege deze gevoelens. Ik kan me ook minder laten meeslepen op de roze wolk hierdoor, terwijl ik haar ook echt wel leuk vind als ik haar zie.

Wat moet ik doen?
Hoe kan ik kiezen of ik moet stoppen of doorgaan met daten? Hoe kan ik onderzoeken of ik deze jongen echt meer dan leuk vind?

21 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Je bent niet bi, je bent oversexed

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat hele moeten kiezen tussen hetero of homo, en eventueel bij, eigenlijk is het onzin. Misschien een vergelijking die mank gaat, maar toevallig hoorde ik op de radio bioloog Frans de Waal erover, hij heeft heel veel gedrag onderzocht bij apen. En hij heeft in een nieuw boek duidelijk gemaakt dat bij bonobo's, en die staan evolutionair heel dicht bij ons, gewoon heel veel verschillende vormen bestaan en ook dat hun uitingen gewoon vaak veranderen. Dan hetero, dan homo, soms bij, soms nog anders, en het kan gewoon allemaal. Dat hele idee van moeten kiezen, en dan monogaam zijn ook nog, dat hebben we elkaar mede dankzij het geloof aangepraat. Zo blijven we klein in ons denken. Wat jij voelt is er, en soms voel je je zo, een ander moment anders, niks mis mee.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Seksualiteit kan flexibel soms meer ene dan meer andere kant op

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hier vind je een aantal testen die misschien wat kunnen helpen bij het begrijpen van je gevoelens: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/lesbisch/index.php?katb=1090

    Onderzoekers hebben gevonden dat ongeveer 12% van de vrouwen homoseksueel is of homoseksuele gevoelens heeft, zoals jij dus. Het komt dus best vaak voor.
    Bij een relatie gaat het er om of jij je een leven met die persoon kan voorstellen. Je zal diep in je hart moeten kijken wat die gevoelens voor dat meisje of die jongen eigenlijk zijn. Is het lust? Is het liefde? Is het vriendschap? Voel jij je fijn in hun gezelschap en kan je alles met ze delen? Denk ook aan de toekomst, wil je een gezin of is samen leven met een vriendin genoeg?
    Je vindt het naar om te moeten breken met dat meisje, maar is leven met het gevoel dat dat het toch niet is, en een verlangen naar een relatie met een jongen niet veel naarder?

    Wat ik wel eens lees is dat het onder meisjesgroepen soms een trend is om lesbisch te zijn. In ieder mens zit wel iets tweezijdigs op dat gebied en vrouwen schijnen daar wat gemakkelijker in te zijn dan jongens. Het kan best zijn dat jij wat minder lesbisch bent dan je dacht. Je zal jezelf af moeten vragen of dat meisje een hele goede vriendin is of ook echt een liefdespartner kan zijn.

    Misschien dat die tests je er wat bij kunnen helpen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik denk dat je bi bent, alleen is het nog niet duidelijk in percentages. Het hangt dan ook van de aantrekkingskracht van de ander af. In dit geval is het eigenlijk meer de vraag of je monogaam bent. Het maakt geen verschil of de ander een jongen of een tweede meisje is. Als je het niet bent moet je er eerlijk over zijn en probeer dan gewoon die jongen als hij dat ook wil. Wil je monogaam en dus trouw zijn dan heb je een probleem waarover je na moet denken los van het bi zijn.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten