Skip to content
12 reacties
867 weergaves

Dragen van Biseksuele Hoodie & nare blikken

Hey,
Dus ben deze maand uit kast gekomen als biseksueel. Ik kreeg hoodie van men zus als ‘steun cadeau ‘ met een tekst dat zegt: “BOTH WAYS” met de biseksuele vlag.

Ik vond het best eng en spannend om het te dragen op het station. Veel mensen bekeken me aan en vooral gelovigen keken best boos. Ík voelde me niet veilig doordat veel mensen beetje raar me aan keken. Misschien interpreteer ik het me verkeerd en kijk ik er nu bewust naar, maar idk

Wat zijn jullie gedachtes? Zou ik het weer dragen? Tis een lekker zittende hoodie haha

21 jaar
8 maanden geleden

12 Reacties

  • @ J23 Die zich ergert aan het gebruik van men en zen. Daar erger ik mij ook wel aan, net zo als aan het gebruik van 'die' als het 'dat' moet zijn. Dat men en zen komt naar mijn idee doordat veel forumbezoekers op hun telefoon berichten typen. M'n of z'n is dan ingewikkeld en mijn of zijn wat formeel, dus dan maar men of zen.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Bi is prima en je hoodie lijkt me ook helemaal leuk, maar men is iets heel anders dan mijn (of eventueel m’n).

    Me …, men …, doe nou gewoon niet. Het doet pijn in mijn (ja, helaas wel wat autistische) brein.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Hoi TS, jammer dat ie nu in de kast hangt, kan me jou zorg een beetje voorstellen. Draag zelf sinds kort een oorbel rechts en heb wel wat bekijks van mannen en jongens. Hoop dat het niet tot narigheid leidt. Succes verder met je coming out.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Jo TS weer hier

    Ja i know, was nice cadeau van men zus. Zondag had ik m ook gedragen opt station voor experiment na het over hebben met men zus, maar wat ik merkte is dat ik ineens meer aandacht kreeg van veel vrouwen toen ik hem ging dragen met wat confidence . Das wel nice moet ik zeggen dat er knappe dames met me gingen chatten, want in dating leven zijn hetero vrouwen altijd negatief tegenover biseksualiteit vanwege stereotypes. In het noorden zijn ze ook toleranter merk ik dan t zuiden. Nu hangt men hoodie in de kast en draag ik m lekker thuis. Wil niet het gevoel geven dat ik dit in mensen zen strot wil douwen om me te accepteren, want dat hoeft niet. Ieder zen ding, dus daarom ga ik ook niet meer echt dragen in openbaar (ook omdat ik bang ben om in elkaar geslagen te worden, ook al ik ben ik lang en gespierd).

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Goed dat je uit de kast bent gekomen en fantastisch dat je zus je zo een cadeau heeft gegeven, echt super lief. Ik zou de goodie gewoon dragen maar idd niet overal, Staphorst lijkt me een slecht idee en misschien beter ook niet op plekken waar ze minder tolerant zijn. Veel plezier en geniet van je nieuwe leven.

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • @m22 het is geen keuze.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Ts hier

    Thx voor vele reacties! M19, ik draag t niet om in jullie strot te douwen, ik draag t omdat ie mooi is en lekker zit

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Kleding dragen met provocerende opschriften is en blijft een riskante zaak. Vorig jaar op vakantie kocht ik voor de grap een T-shirt met 'Free blowjobs here'. Nou, die moest ik na een halfuurtje alweer uittrekken van ellende. Niet te geloven : bakken haat kreeg ik over me heen. Op een bepaald moment zelfs wat fysiek trek-en-duwwerk. Ongelooflijk hoe een paar woorden sommige verknipte figuren helemaal door het lint kunnen doen gaan. Ik geloof graag dat je je onveilig voelde.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Wat lief van je zus dat ze je een cadeau gaf :)
    Ik zou het zelf niet dragen, niet omdat het niet mooi zou zijn, maar omdat ik zelf niet comfortabel ben met al die blikken. Ik ben een best onzeker persoon die best angstig is voor homofobie, soms ben ik bang op straat, dus probeer ik zo min mogelijk gay eruit te zien. Wanneer ik ervoor kies om dit wel te doen merk ik dat ik echt heel angstig kan worden dan.

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Waarom dring je het dan zo op aan anderen?

    19 jaar
    8 maanden geleden
  • Als je een keuze hebt gemaakt, moet je die ook tegen iedereen durven vertellen en durven uitleggen. Juist ook tegen mensen die het niet eens zijn met deze keuze. Zorg dus dat je je argumenten voor je keuze paraat hebt en deze vol zelfvertrouwen en overtuiging, zonder negatieve lading, altijd kan bovenhalen. Dit kan je heel goed met je zus oefenen.

    In het verlengde hiervan vind ik die hoodie een heel mooi liefdevol cadeau. Het is een hulpje waardoor je je keuze gemakkelijker aan anderen kan overbrengen.

    Maar, dat vol zelfvertrouwen zonder negativiteit uitdragen van je keuze, is niet zo gemakkelijk. Zolang je hier moeite mee hebt, zou ik die hoodie niet dragen. Als je er helemaal klaar voor bent om je gemaakte keuze vol zelfvertrouwen toe te lichten aan iedereen, zou ik die hoodie zeker wel weer gaan dragen.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Eerlijk, denk je niet dat je er teveel achter zoekt? Ik denk dat de meeste mensen, zoals ikzelf, niet eens weten dat er zoiets als een biseksuele vlag bestaat. Los daarvan vraag ik met wel af waarom je zoiets als biseksualiteit op die manier moet uitdragen. Het voelt een beetje alsof je na je eerste keer seks met een T-shirt 'ik deet het vandaag voor de eerste keer en ik kwam te vroeg' gaat rondlopen. Sommige dingen hoef je toch niet aan de hele wereld kenbaar te maken?

    18 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

    Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

    Ga naar Jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
  • Iedereen is anders

    Iedereen is anders

    Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Ga naar Iedereenisanders.nl.

    Ga naar Iedereenisanders.nl over Iedereen is anders
  • Podcast Sense Talk

    Podcast Sense Talk

    Ken jij Sense Talk al? De podcast waarin jongeren praten over seksualiteit. Bijvoorbeeld de eerste keer, coming-out, thuis praten over seks en nog veel meer. Ga naar sense.info.

    Ga naar Sense.info over Podcast Sense Talk

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten