Skip to content
13 reacties
193 weergaves

te zwaar

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik weeg 70 kilo. Ik zou graag hetzelfde willen wegen als mijn vriendin (44 kilo). Zij is ook 16. Is het gezond om zo'n gewicht te hebben? En is het gezond om in een half jaar 10 of 20 kilo af te vallen? Als iemand tips heeft hoor ik het graag.
Alvast bedankt voor het kijken en antwoorden.

16 jaar
12 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik weeg 123kilo en niet door het eten want ik eet juist heel gezond en ik word onderzocht wat ik heb maar duurt heel lang

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • hey!

    hey meisje!   ik snap dat als je op school ziet dat iedereen dunner is dan jou en ook vind dat je dat moet zijn je jezelf niet goed genoeg vind. maar ik denk dat als je afvalt en wel aan het "dunne' beeld voldoet, er altijd weer andere dingen zijn die je omgeving vind die moet zijn of hoe je je voelt of moet denken. als je dit het belangrijkst vind blijf altijd bezig met jezelf te vormen naar andermans idealen en blijf je ongelukkig en jezelf minder waardig voelen. ik denk echter dat als je je concentreert op wie jij zelf eigenlijk bent en dingen doet waar jij echt blij van word en energie van krijgt. je vanzelf in balans komt en ik ben er van overtuigt dat je lichaam dat dan ook word. tuurlijk is sporten goed! maar als je het id hebt dat het moet word het altijd lastiger om iets vol te houden. als je je meer concentreert op hoe voldaan je je na het sporten voelt, en hoe vrolijk\blij (omdat je hersenen het stofje serotonine gaan aanmaken door het sporten) je er van word en hoe je lichaam fitter word, denk ik dat je het leuker vind om te gaan en het vanzelf een gewoonte word. ik hoop dat je hier wat mee kan!

    23 jaar
    11 jaren geleden
  • heey @18 jaar ik heb wel tips

    geentussen doortjes en noor maal ontbijten veel sporten werkt ik viel 8 kilo daar door af geloof me

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • haunter en afvallen

    Hoi,teveel afvallen in korte tijd is niet goed,weet niet of je te zwaar bent,ligt aan je lengte.Maar zijn genoeg jongens die wel van stevig houden,geef zelf de voorkeur aan iets steviger meisje omdat ik zelf ook nogal dik ben,probeer ook wel eens af te vallen,sport en beweeg genoeg,maar lukt niet erg,maar denk ook wel eens zovan dit past bij me en misschien ook wel bij jou,uitstraling zegt ook veel en zou als ik jou was,wel gaan sporten of bewegen,dansen in de disco misschien,maar ga niet op een onverantwoord dieet,misschien eens praten met je huisarts,maar vooral genieten van je leven dat is mijn advies.  

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • @jongen 13 jaar

    Ik ben maar 1.62 en mijn vriendin is 1.65. Ik denk dus omdat ik zo klein ben dat er wel 10-15 kilo afmoet.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • .

     Het is niet slecht voor je om 10-20kg af te vallen , maar het ligt ook aan je lengte , als jij nou 1.90m bent dan is dit gewicht best normaal , maar als je 1.70m bent zou ik gaan voor een gewicht van 50-55kg , zelf weeg ik 52kg maar ik ben een jongen en ben 1.73m

    13 jaar
    11 jaren geleden
  • @meisje 18 jaar hierboven

    Dank je voor je tips. Ik ga ze meteen uitproberen. :)

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • @ meisje:)

    Hmm, als je ziet dat iedereen slanker is dan jou, en je zit hier mee, dan zou ik inderdaad gewoon lekker veel gaan sporten.  Maak een soort kalender voor jezelf. Je mag bijvoorbeeld 1 week niet snoepen, is dit gelukt dan mag je na deze week iets ongezonds eten! Dan zet je ook op elke dag wat je wilt eten als ontbijt en als middag eten, bijvoorbeeld 's ochtends yoghurt met fruit, volgende ochten crackers. en als middag eten brood met iets erop. En ipv koekjes mee naar school, neem fruit mee! Dan zet je op elke dag een aantal oefeningen die je moet doen. Bijvoorbeeld, elke ochtend sit-ups, maandag uur hardlopen, woensdag uur hardlopen en vrijdag uur hardlopen. of iets anders wat je leuker vind. :) Als je deze agenda goed bijhoudt is het ook nog eens leuk. Dan zet je ook nog eens je begin gewicht er neer, met een foto van jezelf! dan weeg je jezelf 1 keer in de week en zet je je gewicht erop. Dan zie je het verschil goed! En als je het verschil ziet, voelt dit echt goed!   En geloof me, "de meeste" jongens vinden dit. Ze hebben liever een meisje met veel vormen dan een meisje die totaal plat is.  Ze willen lekkere heupen om vast te kunnen pakken en een lekkere kont!

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • @meisje 18 jaar

    Je hebt misschien wel gelijk dat niet iedereen dezelfde bouw heeft, maar als ik op school om me heen kijk dan is toch echt bijna iedereen slanker dan ik. 10 kilo is wel het minste wat er af moet. Het lijkt misschien veel, maar ik hoor rond de 55 kilo te wegen. Ik weet alleen niet of je met dat laatste gelijk hebt.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • hallo!

     Ik denk dat ze bedoeld met doorslaan, dat je gewoon normaal blijft eten en niet de "anorexia kant" opgaat.    En trouwens, als ik wil gaan afvallen let ik niet op mijn gewicht. En ik vergelijk het al helemaal niet met vriendinnen van me. Iedereen heeft namelijk een andere bouw waardoor het gewicht sterk kan verschillen. Je moet kijken naar je lichaam. Vind je dat je er goed uit ziet? Dan maakt het niet uit of je 70 weegt of 44. En als je gaat afvallen, het gaat er niet om of je nou 5 kilo of 10 kilo afvalt, het gaat erom dat je afvalt totdat jij vind dat het mooi is.  Misschien dat je dat na 5 kilo al vind, hoewel je je streefgewicht op 10 kilo lichter had gezet. Het belangrijkste is dat je weet dat te dun niet mooi is. Jongens houden van meiden met vormen. En dat is een feit.    

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • @meisje 17 jaar

    Dank je wel voor je reactie. Maar bedoel je met 'doorslaan' dat ik niet meer eet of veel te weinig of dat ik het verschil tussen te mager en gewoon gewicht niet meer zie? Ik ben al meer aan het sporten, ik hoop dat het inderdaad lukt om die 10 kilo eraf te krijgen.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • hoi

     44 kilo is wel wat licht voor een meisje van 16, maar 70 is wel een beetje aan de zware kant (hangt van je lengte en bouw af). Het kan sowieso geen kwaad om wat meer te gaan sporten en niet te snoepen en gezond te eten. Pas wel op dat je niet doorslaat en eet iig 3 maaltijden per dag en af en toe fruit als tussendoortje. Als je hard sport kan je in een half jaar nog wel 10 kilo afvallen. Daarna zal het waarschijnlijk wat langzamer gaan, maar als je 60 kilo weegt ben je al best wel dun. Dat vriendinnetje van jou dat 44 kilo weegt is echt te licht. Maar succes ermee, ik hoop dat je er wat aan hebt.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • ik weeg 120 kg

    17 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten