Skip to content
18 reacties
653 weergaves

Sixpack

Een sixpack krijg je NIET door situps te doen. Je hebt in feite al buikspieren. Die zie alleen niet door het overtollig vet dat er voor zit. En dat vet krijg je alleen weg door op een gezonde wijze met een calorie tekort te eten.

18 jaar
12 jaren geleden

18 Reacties

  • Train steeds harder en je komt er wel! ik doe 100 push ups elke dag en andere oefeningen zoals burpees. dan kom je er al gauw

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat werkt toch echt wel want sins ik ze op dansen moet doen begin je ook bij mij een sixpack te zien niet heel erg want ik eet super veel omdat ik het lelijk vind maar het werkt dus wel

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Voeding en beweging

    Je hoeft niet persé 50 sit-ups per dag te doen, ik gebruik zelf de sit-ups pro app. Die kan je helpen met het trainen en je hoeft ook niet zoveel te eten van een soort eet gevarieerd. Je moet wel veel bewegen, ongeveer 30 minuten per dag en je kunt zolang trainen als je wil, je gaat toch geen resultaat zien als er vet op je buik zit. Eerst moet al je vet weg voordat je kan beginnen met het trainen van je six-pack

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • 60% eten 40% sporten

    Het is belangrijk om te weten dat je 60% rekening houdt met jou eetpatroon. 40% daarvan moet je wel degelijk trainen. Alleen Abs(buikspieren)trainen heeft inderdaad geen zin zoals hier boven al een aantal keer is vermeld. Je moet vooral het vet zien weg te werken en dit doe je door op jouw voeding te letten. Aantal grammen aan koolhydraten minder en wat meer eiwitten tot je nemen scheelt al. Je hoeft geen vet eten te mijden, het is namelijk ontzettend goed voor je lichaam als je 1x per week een maaltijd slecht is(mac,burgerking,pizza, croissants, chocoladereep) je lichaam is het niet vergeten dat het ook 'slechte voeding' binnen krijgt. Dit kan dus het jo-jo effect verminderen. Ook heb ik gezien dat mensen het niet eens zijn met rijst/brood/pasta en al die dingen meer. Koolhydraten heb je nodig om de dag door te komen. Weet wanneer je eet is belangrijk. Goed en gezond afvallen , daar moet je tijd in stoppen. Zilver vlies rijst is juist gezond voor je en een goede bron van koolhydraten. Brood daarin tegen is minder goed doordat er suikers/zout en zetmeel in zit. In de ochtend zou je namelijk wat meer koolhydraten kunnen nemen(denk aan brinta/havermout)als tussendoortje een appel/kiwi/banaan) als middag eten moet je zorgen dat je eiwitten en koolhydraten binnen krijgt. (Magere yoghurt en ontbijtkoek met kipfilet) Als tussendoortje zou ik kiezen voor weer een stuk fruit. Als avond eten moet je rekening houden dat je niet te veel rijst/aardappels eet. Neem juist veel groente! mager vlees is gewoon goed. Als je naast je eetpatroon ook sport(hardlopen,fitness,voetbal,hockey,boksen etc) dan is het helemaal perfect. Het belangrijkste van alles is MOTIVATIE. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen:)

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • dat is niet waar

    het eten is waar maar je spieren moeten groeien je moet je buikspieren laten groeien door ze te trainen als je ze traint dan komen er scheurtjes in je spieren daar komt weer nieuw spierweefsel om heen

    22 jaar
    11 jaren geleden
  • eten + sporten

    Wanneer je al heel dun bent, en weinig vet op je buik hebt, en geen wasbordje hebt, dan moet je gewoon je buik gaan trainen. Sit-ups is een manier, maar er zijn ook andere. Het beste is om veel af te wisselen. Inplaats van met je rug/hoofd omhoog, kun je ook op je rug liggen en dan je benen omhoog gooien. Als je je buik een stukje intrekt, dan gaat het het best. Op deze manier doe je meer je onderste buikspieren, terwijl sit-ups meer de bovenste traint. Daarom dus afwisselen. Ook zijn er trainingen voor je 'schuine buikspieren'. Let wel op, het gaat niet om gewicht! Spieren zijn zwaarder dan vet. Ga je veel trainen, dan wordt je zwaarder, terwijl mogelijk je vet afneemt. Het gaat om de gezondheid (veel bewegen / actief zijn is daarvoor genoeg) en de looks (weinig vet en mooie spieren).

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • sixpack

    Me vriend en ik sporten veel, twee keer in de week waterpolo training en twee maal fitness. Verder hebben we een strak trainingsschema. We hebben beide een mooie sixpack. Om jaloers op te zijn. We vinden sporten gewoon heerlijk en we hebben een voedingsschema.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Eten

    Oke , dat zijn handige tips!
    Maar het probleem is , ik ben zelf best dun.
    Ben 1,65m en 52 kilo... Dat is goed , maar aan de dunne kant.
    Dus als ik een dieet ga volgen word ik nog dunner...
    Dan is het wel makkelijker om een sixpack te krijgen idd , maar ik wil binnenkort heel mn lichaam trainen , dat is dan toch een stuk zwaarder?
    En wil liever geen shakes gebruiken...

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • eten

    Gezonder eten kun je het beste in stappen aanpakken, niet in een keer alles goed willen doen. Stap 1: geen suiker meer, dus geen snoep, geen frisdrank, geen toetje, etc. Dan merk je al heel snel dat je afvalt. Je ziet het het eerst aan je gewicht, later aan je uiterlijk. Stap 2: minder brood, rijst, pasta, etc. Vervang dit door bonen, peulen, etc. Daar zit minder koolhydraten in en meer eiwitten. Met meer eiwitten zul je ook meer spieren opbouwen. Het vet rond je buik (onder de navel en 'lovehandles' zijn het lastigste. Die zullen pas als laatst verdwijnen. Maar, geef niet op, je is voor het goeie doel!!!

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Vet

    Hoe gaat dat (dikke) vetlaagje bij je navel er af dan?
    Want ik was een tijdje elke avond intensief mn abs aan het trainen :
    50 sit-ups , 20 sit-ups met knieen heffen , 2x 25 beenkruisingen, 20x opdrukken , 10x met je vingertoppen je tenen aanraken met de benen in de lucht!
    Maar ik merkte geen verschil...dus ben al een tijdje gestopt.

    Nou zie ik hier boven staan dat je gezond/minder moet eten , maar na hoelang zal je het verschil zien/merken als ik ongeveer net zo hard blijf trainen?
    En wat kan je het best eten?
    Denk niet dat ik echt zin heb in weinig eten , maar ben wel bereid om gezond te eten (ook lekker).

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • @ verbetering

    Aardappel en brood zijn juist niet goed om zoveel te eten. Dat zijn allemaal koolhydraten. Net als pasta en rijst. Die moet je wel hebben, maar niet zoveel. Je moet vooral meer eiwitten.
    Koolhydraten zijn brandstoffen, en krijg je die teveel binnen, dan sla je ze op als vet. Eiwitten zijn de bouwstoffen, die maken spieren juist sterker aks je traint.
    Suikers zijn helemaal uit den boze als je vet kwijt wil. Dat zijn ook koolhydraten, maar die neemt je lichaam sneller op dan ze kan verbranden, dus wordt altijd voor een deel vet. Dus geen snoep, koek, enzo.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • Veel sporten

    Als je veel sport komt krijg je get wel zit zelf 3 keer per week in de sportschool

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Sit-ups... (Poster ervan)

    Hoi meisje 15 van 11 April,   Dat komt omdat je nog wat vet erover heen hebt. Dat heeft iedereen, en het gaat niet makkelijk weg. Je kunt het beste gwn door blijven gaan, dan worden je buikspieren groter, en branden zij het vet een soort van voor je weg.  

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • ik wil ook (een beetje) een six-pack maar je ziet het maar een beetje en ik doe er elke dag 50. hoe kan dit??

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Sit-ups...

    Sit-ups vormen de basis van je six pack. Iedere dag 20 sit-ups doen, en opbouwen naar ong 60. Dan krijg je langzaam je six pack.    

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • verbetering

    Toch ligt het vooral aan de hoeveelheden en verhoudingen tussen eten en sport. Ik train nu zelf al drie jaar intensief. Ik doe aan hockey fitness en handbal. Ik eet veel aardappelen en zeker 18 sneden volkoren brood op een dag. Je moet wrl veel dicipline hebben om je aandacht erbij te houden. Tussendoor gewoon een oefening doen en je sixpack is er in vier maanden. Mijn vriendin is ook helemaal tevreden.

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Gewoon trainen

    Je moet wel gwn trainen  maar je moet jezelf idd niet volvreten. Als het volhoud om elke dag zo'n 50 of meer situps te doen komt dat wel goed ;-)

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • ?Ik snap het niet

     Heey. Uhmmm dus je zegt nu eigenlijk dat ik alleen maar gezond moet eten enzo en dan komt die 6pack er van zelf wel? zonder te trainen?

    16 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten