Skip to content
5 reacties
290 weergaves

108 kilo zwaar. 195/198

 hoi ik ben een gezonde bewegelijke jongen van 15 jaar .   ik ben 108 kilo zwaar en tussen de 195/198 lang. de dokter heeft geschat dat ik nog zo"n 212 cm kan worden.   ik heb wel een beetje vet. ben niet super dun ofzo maar daarbij train ik elke dag.. situps pushups etc etc ik ben wel breed en heb brede shouders. maar ondertussen draag ik wel skinny jeans maat 34/34       wat is er mis met mij? kom ik zoveel aan door het trainen ? heb ik zware botten ben ik nou emaal gwn zwaar en niet dik? mensen schatten mij rond de 80 kilo.. en ze willen het haast niet geloven als ik mijn werkelijke gewicht vertel. mn buik is redelijk plat. ik ben bezig om een mooi zomer lichaam te kweken en het lukt aardig goed.      ik zou graag wel een verklaring willen..

15 jaar
11 jaren geleden

5 Reacties

  • Niks mis.

    Als ik zie dat je redelijk wat traint, is het normaal dat je 108 kg bij die lengte weegt. Een kilogram vet neemt namelijk zo'n 4-5x zoveel ruimte in als een kilo spiermassa. Erfelijke factoren die ertoe leiden dat je zwaargebouwd bent en/of zware botten hebt zijn ook invloedrijke factoren.   Mijn opa was vroeger broodmager maar kreeg van de arts toch te horen dat hij te zwaar was voor zijn leeftijd en lengte.   Het zijn slechts maatstaven en gemiddelden die uit grote onderzoeken naar voren komen of worden vastgesteld. Je moet je niet te veel fixeren op deze maatstaven en zelf conclusies trekken over in hoeverre deze maatstaven voor jou gelden.   Ik zou de structuur van trainen ed. gewoon aanhouden zoals je nu doet. Wil je echter afvallen... doe dit dan niet. Als de artsen verwachten dat je nog zo'n 15-20 cm bijgroeit dan maak gewoon dat je op het gewicht blijft dat je nu hebt.    Wat betreft je vraag: Je bent gewoon zwaar en niet dik. Als mensen jou 80 kg schatten bij een lengte van 1,95 dan ben je zeker niet dik. Dat is zoiets als dat ze je 70 kg schatten bij een lengte van 1,85. 

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • jongen 15

    Toen ik 13 was ,was ik 180 en 90 kilo, mijn ouders zijn met mij naar een specialist geweest en berekende dat ik ook ruim 2.10 meter zou worden,mijn ouders vonden en ik zelf ook dit te ver gaan. Heb toen hormonen gekregen onder medische begeleiding en wat injecties,toen begonnen wel vroegtijdig mijn stem te veranderen en enige baardgroei,maar ben nu 184.cm en 90 kilo.Als jij niet langer wilt worden dan wat je nu bent toch eens naar je huisarts,of ben je al bij een specialist geweest vanwege die berekening,ze kunnen je lengte stop zetten,als je het wilt.Maar denk je ik wil het niet,ook prima.

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • wat er mis is met jou? Niks.

    Ik ben zelf veel bezig met sporten.  Doordat jij elke dag traint, maak je veel spiermassa aan. Spiermassa weegt meer dan vet (natuurlijk is 1 kg vet even zwaar als 1 kg spiermassa, maar als jij bijvoorbeeld 10 vierkante cm vet hebt, is dat lichter dan 10 vierkante cm spiermassa) Als je jouw gewicht echt een probleem vind raad ik je aan contact op te nemen met een dietiste. Ze kan je een dieet voorschrijven om gewicht te verliezen. Wat je zelf al kan doen: Eet gezond (ik weet niet hoe je nu eet, maar als je ongezond en vet eet, is je gewicht begrijpelijk) Je bent wat te zwaar. Je BMI is 27,2 en zou rond de 23,4 moeten zitten. Dan zou je 93 kilo moeten wegen. Nou komt het niet op 1 kilo aan, maar het lijkt erop dat je toch wat gewicht moet verliezen. Sport meer, eet gezonder (minder snoep, chips, vetten, sauzen, meer granen, fruit, groenten, en dat soort dingen)   Je hebt geen ernstig overgewicht, maar het is belangrijk dat je goed oplet met wat je eet, hoeveel je eet, en waarom je eet. Vaak eet je zonder dat je het door hebt, of terwijl je geen honger hebt. Beperk je aantal eet momenten op een dag, en neem gezonde tussendoortjes. Chips of iets lekkers kan heus wel, maar probeer iets te vinden wat lekker en gezond is.    Succes!

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • niets mis met jou.

    ik ben klein,170 en als ik dit lees denk jongen zou best met je willen ruilen,lijkt me machtig om zo groot en breed te zijn,mijn zus is 19 en die wil ook altijd heel grote en stevig gebouwde jongens als vriend.

    17 jaar
    11 jaren geleden
  • haunter,niets mis met jou.

    Hoi, allereerst,niets mis met jou,zelf 100 kilo ongeveer,lengte 1,78, ook breed,voel me er goed bij net als jij,alleen kan geen skinny broek,te dikke bovenbenen.Nu over jou, ja dat mensen je niet dik schatten komt door je lengte,zit op een internaat met ook meisjes en die houden allemaal van lange jongens,sportschooltype's net als jij,ben best jaloers op jou,zou met lengte wel willen ruilen.De dokter zegt dat je 212 kan worden,lijkt me wel veel omdat ik zelf met 16 gestopt ben met groeien. Dent toch dat je zware botten hebt,goed dat je traint,en toch fijn als mensen je lichter schatten dan je bent,komt van je lengte en je bent breed, veel jongens zouden met je willen ruilen,dan je leeft al gezond,je beweegt veel,je zegt wat is er mis met mij,nu nogmaals niets,alleen je bent fors gebouwd,en heb je problemen zou zeggen praat eens met een arts,mijn verklaring is dat het gewoon je bouw is. oke, veel plezier deze zomer, en wees trots op je zelf.

    18 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten