Skip to content
10 reacties
214 weergaves

Veel te dik

Ik ben al mijn hele leven te dik, maar dan ook echt veel dikker dan mijn leeftijdsgenoten. Ik wil er wel wat aan doen, maar tot nu toe heb ik nog nooit succes gehad. Ik zou graag willen sporten, maar ik schaam me te erg voor mijn lichaam. Ik kan nog geen drie meter rennen, zo'n slechte conditie heb ik en mijn buik zit met veel dingen in de weg. Ik wil ook wel op dieet, maar dat gaat ook zo moeilijk. Van mijn ouders hoef ik niet veel steun te verwachten. Ze zijn allebei zelf ook veel te dik en halen veel ongezond eten in huis, wat ik dan natuurlijk toch weer opeet.  Heeft iemand tips voor mij hoe ik kan sporten, wat ik kan doen om minder en minder ongezond te eten en gemotiveerd te blijven?

16 jaar
11 jaren geleden

10 Reacties

  • vind controle!
    ik wil zelf afvallen en bij mij gata het ook moeilijk maarja
    probeer met je ouders te praten dat jij graag gezondder wilt worden en of ze gezondere dingen in huis halen, wss hebben ze er wel begrip voor en doen ze het, doen ze het niet dan kan jij een keer spullen halen en gaan koken

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Probeer eerst veel te gaan lopen en te fietsen en daarna een sport kiezen

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • a

    Goh, met wilskracht krijgen om te sporten kunnen we jou nu niet echt helpen. Maar ik zou je toch adviseren om gewoon van frisdrank af te blijven, ik was met carnaval (bier), feestdagen en de examens ook wel een kilo of twee bijgekomen, maar ik ben nu intussen sinds het begin van de vakantie bezig met alleen water (geen uitzonderingen, dus ook op restaurant niet of w.e.) te drinken. Ben nu al 4 kilo afgevallen (voor jou kan dat getal meer zijn, aangezien je waarschijnlijk breder bent als mij). Als alleen water drinken lukt probeer je van tussendoortjes af te blijven (als je honger hebt werkt een groot glas water drinken wonderen, honger gaat zo weg). Als dat alles lukt zullen de kilo's er van afvliegen.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Hond

    Ik ben het weer, inmiddels met mijn moeder erover gepraat. Ze is het wel met me eens dat het waarschijnlijk beter is als ik wat aan mijn gewicht ga doen. Zelf heeft ze het een beetje opgegeven zegt ze, maar ze wil mij wel helpen. De afgelopen dagen hebben we dan ook elke dag gezond gegeten. Ik ben nu ook aan het stoppen met het drinken van frisdrank, aangezien daar ook veel suiker in zit. Ik hoop dat het wat gaat uithalen.  Ook heb ik mijn moeder kunnen overtuigen een hond te nemen. We hadden vroeger een hond, maar die is een paar jaar geleden overleden. Mijn moeder wilde ook al heel lang een nieuwe hond, dus we hebben vandaag een golden retriever puppy opgehaald. Geen idee of het gaat helpen, maar ik ben nu al verliefd op dat beest! Meisje van 15, hoe gaat het nu bij jou?

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • antwoord

    Misschien ook een idéé.
    Er is een dieet dat heet Cambridge Dieet.
    Word in elke provincie gegeven iedereen vanaf 16 kan er aan mee doen je word begeleid door je eigen gewicht consulte je kan ook met meer personen het dieet volgen. Dit dieet werkt echt je word namelijk na dat je het gewenste gewicht heb behaald een jaar lang extra begeleid.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • Herkenbaar

    Hee! Ik erken je probleem. Ook ik ben al mijn hele leven te dik en zou er graag wat aan doen, maar het is zo moeilijk. Mijn ouders, mijn jongere broertje en zusje, iedereen bij ons thuis is te dik. Ik had het er laatst met mijn moeder over dat ik erg zit met mijn gewicht en dat ik er graag wat aan zou willen doen. Mijn moeder was het met me eens en vertelde me dat ze zelf ook al heel lang wil afvallen. Ze gaat ook wel eens op dieet, maar papa wil nooit meedoen en als alle koekjes en snoep en chips nog in huis zijn is het zo makkelijk weer de fout in te gaan. Nu hebben we besloten samen gezonder te gaan eten en meer te gaan sporten. Mijn moeder wilde graag aan van die aquagym gaan doen en ik heb afgesproken dat ik met haar mee ga. Daar zijn toch geen mensen van school die mij dik gaan zien zijn in mijn badpak. Ik hoop echt dat we het gaan volhouden! Misschien is het voor jou een idee om het toch eens met je ouders te bespreken. Ze willen toch ook dat jij gelukkig bent, en als jij niet gelukkig bent met je lichaam willen ze je vast wel helpen er wat aan te doen. Liefs N

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Neem een hond

     Neem een hond! Uit onderzoek in Amerika is gebleken dat mensen met een hond slanker blijven dan mensen zonder, omdat ze die hond steeds moeten uitlaten. Hierdoor beweeg je zonder dat je het doorhebt best veel

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • Bedankt voor de tips

    Ik ben het, degene die het topic is begonnen. Ik heb geprobeerd wat met jullie tips te doen, maar het is erg moeilijk. Had afgelopen week proefwerkweek en dan ontbeet ik meestal wel normaal met gewoon drie boterhammen en nam ik een pakje crackers mee. Maar toen ik thuis kwam uit school was mijn moeder pannekoeken aan het bakken of tosti's aan het maken. Dus voor ik het wist zat ik weer pannekoeken en tosti's naar binnen te werken. En als ik 's middags honger heb zit mijn moeder alweer met een zak chips op de bank en dan is het zo moeilijk om zelf komkommertjes te gaan eten. Dan 's avonds, ik had naar de tip geluisterd om geen 2e bord te nemen, maar toen had ik daarna zo'n honger dat ik een heel pak koekjes heb opgegeten. Het is echt hopeloos met mij. Ik heb geprobeerd zo'n afvalkamp op te zoeken, maar tot nu toe zonder succes. Als iemand weet waar ik zo'n kamp kan vinden zou ik het graag horen. Ik heb ook geprobeerd in het bos te gaan rennen, maar mijn knieen gaan snel pijn doen. Iemand suggesties voor andere sporten? Qua hometrainers en dergelijken hebben wij namelijk niks in huis.  

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • kom op

    Afslanken is een kwestie van veel bewegen , en je eetpatroon aanpassen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker als je niet heel veel steun hebt aan je ouders. Ju kunt inderdaad informeren naar zo'n afslankkamp : dan kom je in een groep met jongeren met hetzelfde probleem , en je hoeft je dan ook niet te schamen. Geen idee wat dat kost trouwens. Als dat niet lukt, en je schaamt je teveel kun je misschien zelf thuis trainingen doen / fitness/ hometrainer, of ga je een stuk rennen in een bos waar je niet zo opvalt. Qua eten : Een dieet helpt vaak wel eventjes, maar als je dan stopt ermee, zit je zo weer op je oude gewicht.  het is een kwestie van je hele eetpatroon vervangen. Probeer als je trek krijgt in een tussendoortje  niet toe te geven hieraan, en neem inplaats van snoep/chocola bijvoorbeeld een komkommer of een soepstengel om je hongergevoel weg te nemen.
    Eet regelmatig (ook je ontbijt !), en eet dan ook met mate. Dus geen soeplepel vette jus over je prakje , maar een klein beetje. En geen 2e bord macaroni omdat het zo lekker is. Probeer rauwkost : in het begin is het niet te vreten, op een gegevn moment ga je het lekker vinden. Neem wat vaker een glas water in plaats van frisdrank.   Het is allemaal niet makkelijk, maar dit is de enige manier. Succes

    21 jaar
    11 jaren geleden
  • Klagen helpt niet

    Ga naar de huisarts en vraag hulp. Bijvoorbeeld een afslankkamp de komende vakantie.

    17 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten