Skip to content
2 reacties
83 weergaves

Ik voel me dik

Ik ben en meisje van 13 bijna 14 en ik voel me dik. Ik heb al een paar keer de vinger in mijn keel gestoken en ik eet nu bijna niks meer. Ik lunch niet en ik eet bijna nooit s 'morgens en s 'avonds eet ik echt heel weinig en soms spuug ik het dan weer uit. Ik ben 160 cm en ik weeg nu 66 kilo. Iedereen zegt dat ik niet dik ben maar ik weet dat dat niet zo is. Ik ben bang om te gaan zwemmen en korte mouwen en een korte broek te dragen. Ik fiets minstens 2 keer per week 36 km per dag naar school en ik hockey 2x. Ik wil heeel graag 55 kilo wegen.

13 jaar
10 jaren geleden

2 Reacties

  • Net zoals bij velen leeft bij jou de gedachte dat je kan afvallen door maaltijden over te slaan/zo min mogelijk te eten/eten uit te spugen. DIT IS NIET ZO! Door deze methode zal je nooit blijvend afvallen én het is megaongezond! Het sloopt je lichaam, het vergroot de kans op het krijgen van (ernstige) ziekten, je kan niet goed meer leren en concentreren tijdens zo'n periode, je wordt chagrijnig, hebt nergens meer puf voor en uiteindelijk kan je zelfs flauwvallen. En misschien nog wel het belangrijkste.... het werkt niet! Door maaltijden over te slaan/zo min mogelijk te eten/eten uit te spugen zal je NOOIT blijvend slanker worden!

    Wat voor jou veruit de gemakkelijkste manier is om slanker te worden is: groeien! De komende tijd ga je nog flink groeien. Als je in deze tijd je gewicht gelijk weet te houden, verdeelt je huidige gewicht zich over een langer lichaam en word je dus per centimeter slanker. Je kan dus heel gemakkelijk afslanken zonder ook maar een kilo te hoeven afvallen :).

    Belangrijk is dan wel dat je je komende groeiperiode (groeispurt) optimaal benut. Dit doe je door veel gezond te gaan eten de komende tijd. In gezond eten zitten allemaal goede stoffen waardoor je optimaal groeit de komende tijd.

    Gezond eten is:
    - groente en fruit (vitaminen, mineralen, vezels)
    - eiwitten (geven een vol gevoel en helpen bij het afvallen/op gewicht blijven)
    - koolhydraten - het liefst de goede (geven energie)
    - goede vetten, zoals in vette vis (goed voor je hersenen en je hart én helpen ook bij het afvallen/op gewicht blijven.
    - Veel drinken over de dag, toch minstens 1,5 liter, het liefst zoveel mogelijk gewoon water. In alle andere dranken zit namelijk meestal veel suiker en suiker is een echte dikmaker. Let op: ook in vruchtensappen kan hééél veel suiker zitten.

    Conclusie: afvallen doe je niet door zo min mogelijk te eten. Juist niet. De gemakkelijkste manier van slanker worden voor jou is groeien. Goed groeien doe je door veel en regelmatig gezonde dingen te eten, het liefst in plaats van ongezonde dingen (snoep, koek, taart, chips, etc.).

    Als je nog vragen hebt, replay gerust mijn bericht.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Je bent goed zo als je bent echt! En je vinger in je keel steken is heel slecht voor je en krijg je gele tanden van! Iedereen is goed zo als die is of je nou ietsjes meer of minder weegt maar stop dan niet met eten als je perse wil afvallen ga dan sporten en gezond eten!

    15 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten