Skip to content
5 reacties
380 weergaves

Afvallen

Hoi, Ik heb een probleem. Ik heb hele dikke bovenbenen, en een buik die ver uit steekt. Ik schaam me heel erg. Tijdens feestjes kan ik geen korte topjes aan, maar mijn vriendin wel. Is er een handige manier om die buik weg te krijgen? Ik sport 3x per week, en op zondag jog ik een uurtje, maar het helpt niks! Mijn ouders vinden niet dat ik moet afvallen, maar ik schaam me gewoon zo erg!

13 jaar
10 jaren geleden

5 Reacties

  • En hoe gaat het nu ben je al iets kwijt

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ben een paar filmpjes bij langs gegaan en heb iets samengesteld: 1. Veel water drinken (2 liter per dag) 2. Fruit tussendoor (ipv. snoep, koekjes etc.) 3. Een goed ontbijt. 4. Buikspieroefeningen doen (voor het slapen) Dit zijn voor mij de meest logisch/haalbare dingen. Mijn ouders vinden niet dat ik moet afvallen/vet verbranden. Als ik dus aankom met het verhaal over koolhydraten worden ze vast boos. Ik ga het natuurlijk wel proberen! Ik kijk of we ergens nog een springtouw hebben, en anders koop ik er wel 1. Echt super bedankt voor de tips!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Je buikspieren zijn je sterkste spieren van je lichaam en daarom kan je deze in principe iedere dag trainen, mits je elke keer goed rekt en strekt aan het einde van je buikspieroefeningen. Af en toe een dagje overslaan, zeker als je veel spierpijn had, is soms wel verstandig. Je andere spiergroepen (benen, borst, billen) moet je NIET iedere dag trainen, daar zijn deze spieren niet sterk genoeg voor, met kans op blessures tot gevolg. Steeds een dag rust tussen voordat je weer die spiergroep traint is zodoende voor die spiergroepen zeker nodig. Natuurlijk kan je dan op die 'rustdag' dat je bijv. niet je beenspieren kan trainen, wel een andere spiergroep trainen. Als dezelfde spiergroep dus maar steeds een dag rust krijgt. Vet verbrand je het meest effectief door eerst spieroefeningen te gaan doen en meteen daarna cardio (calorieën verbranden). Het meest effectief is het dus om vlak voordat je gaat sporten, je spieroefeningen te doen (heeft te maken dat anders je lichaam niet meteen in je 'vetverbrandingsmodus zit', waardoor je de eerste 20 min. van je cardio-oefeningen bijna geen vet verbrandt). 10 minuten spieren trainen is zodoende een beetje kort: 20 min. achter elkaar (mogen ook meerdere spiergroepen zijn) en het liefst meteen daarna sporten/calorieën verbranden werkt het meest effectief. Tot slot kan je je ouders vragen de komende tijd met langzame (goede) koolhydraten te gaan koken in plaats van met de 'gewone' (slechte) koolhydraten. Veel snelle koolhydraten door langzame koolhydraten vervangen, dus niet extra eten ;), kan ook enorm helpen bij het afvallen/op gewicht blijven. Langzame koolhydraten zitten bijv. in bruine/zwarte rijst (witte rijst = snelle koolhydraten), de bataataardappel (gewone aardappels = slechte koolhydraten) en in speltpasta (gewone pasta = slechte koolhydraten). Waarom langzame koolhydraten helpen bij het afvallen, is voor nu een te lang verhaal ;). Als je googelt op 'langzame koolhydraten afvallen' zal je alle info kunnen vinden. Succes ;) enne... tijdens die vakantie gewoon lekker een hoelahoep (als het past) en springtouw meenemen natuurlijk ;).

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Bedankt! Ik had al gekeken naar buikspieroefeningen op YouTube. Ik ga elke dag dat 10 minuten doen, of is dat te vaak? In de vakantie ga ik naar Hongarije, en ik wil niet voor schut lopen met een dikke buik. Red ik het allemaal voor 5 juli om vet te verbranden? Gelukkig lus ik alle groenten, dus dat gaat wel goed komen! Beetje veel vragen, maar ik wel er zo snel mogelijk vanaf!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Regelmatig je spieren trainen! Kijk maar eens op Youtube, staan vele goede been- en buikspieroefeningen op. Naast deze oefeningen kunnen ook activiteiten als touwtje springen en traplopen (beenspieren) en hoelahoepen (buikspieren) enorm helpen om snel meer getrainde spieren te krijgen (= slanker lichaam). Ook wordt er wel gezegd dat het eten van veel kool, broccoli en spruitjes kan helpen om gemakkelijker vet van je benen weg te krijgen. In deze groenten zit namelijk DIM, een stofje dat het vet op je bovenbenen 'losmaakt', waardoor je lichaam het gemakkelijker verbrandt. Iets dat anders vrij lastig is: het vet op je bovenbenen spreekt je lichaam pas als laatste aan als het energie nodig heeft (vet = opgeslagen energie). Bij jongens is dit juist het vet op de buik ;). Daarom zie je ook vaak meisjes met een goed postuur/gewicht, maar wel met in verhouding overdreven dikke bovenbenen: het vet op je bovenbenen verbrandt je lichaam moeizaam en pas als laatste. Je zal dat vet dan trouwens alsnog 'gewoon' moeten verbranden; Succes ;)

    22 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten