Skip to content
5 reacties
84 weergaves

Anorexia?

Hoi, hier zijn veel topics over te dik zijn. Maar ik heb dat probleem niet, ik ben te dun(?) En please, laat geen reacties achter van, je hebt geluk dat je dun bent. Want ik haat mn lijf. Ik ben ong 1.50 of groter en ik ben 32 kilo, dat is te dun toch? En nou, hoe komt dat dan? Ik eet weinig. Het is niet dat ik alles vies vind. Wat mijn ouders vaak denken. Maar na een paar happen heb ik meestal wel genoeg. Ik voel me soms heel koud, rillerig, zwak en gwn kut. Ook ben ik snel uitgeput, terwijl ik best sportief ben. Nou zit ik te denken. Heb ik anorexia? Ook vind ik mezelf niet te zwaar, maar te, ja hoe zeg je het, blubberig ofzo? Ik vind dat ik teveel van die vetdingen heb. Dus ik wil afvallen, maar ook weer niet... Dus 3 vragen Ben ik te dun? (Weet ik eigenlijk het antwoord al op... Heb ik anorexia? Tips? Please help....

12 jaar
8 jaren geleden

5 Reacties

  • In mijn ogen heb je geen anorexia Ikben zelf ook licht namelijk 1,89 en 39 kg dis ik denk dat het wel mee valt

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje van 12 jaar,     Als ik de titel zo zie, vraag je je af of je anorexia (nervosa) hebt. Anorexia is een psychologische aandoening en veel psychologen houden een handboek aan voor als ze twijfelen of iemand een bepaald probleem heeft. Daar staan dan symptomen (criteria) in en dan kijken ze of diegene met het probleem last heeft van die symptomen.     Dat handboek is de DSM-4 en zegt over Anorexia Nervosa dit:   1. Weigering om het lichaamsgewicht op een voor de leeftijd en lengte normaal niveau of daarboven te houden (bijvoorbeeld een gewicht van 85% van het normale niveau of het uitblijven van gewichtstoename waardoor het gewicht 85% van het normale niveau is).   2. Intense angst voor gewichtstoename of dik worden, zelfs bij ondergewicht.   3. Een stoornis in de wijze waarop het lichaam of het gewicht wordt ervaren, overdreven waarde hechten aan het lichaamsgewicht of de lichaamsvorm bij het vormen van een zelfbeeld of ontkenning van de ernst van het te lage lichaamsgewicht.   4. Amenorroe bij vruchtbare vrouwen, in dit geval het uitblijven van minimaal drie opeenvolgende menstruele cycli. (De diagnose amenorroe kan worden gesteld als de ongesteldheid alleen optreedt na hormoonbehandeling).     Praat hier met je ouders over. Misschien is het een goed idee je ouders te vragen of je er met iemand over mag praten, zoals de huisarts.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Goh interessant. Bij die lengte en dat gewicht lijkt het mij absurd dat je leid aan overgewicht. Medisch gezien leid je eerder aan ondergewicht.     Het lijkt mij een heel goed idee om eens hulp te zoeken. Het klink mij als een soort aandrang om dunner te worden terwijl daar medisch gezien absoluut geen noodzaak voor is. Ik zou eerder zeggen dat het gezonder zou zijn als je iets zwaarder was.     Ja ga zeker hier met je ouders over praten. Als die het niet serieus nemen zou ik adviseren met een docent te praten of gewoon naar de dokter te gaan. Die zou je dan kunnen doorverwijzen?     Even iets anders; Hou je ervan om de controle over alles te hebben? Zo ja, zou het gebrek aan invloed/controle in het dagelijks leven er misschien toe kunnen leiden dat je je eigen gewicht probeert te beïnvloeden? Dan heb je toch ergens de controle over. Als dat zo is, dan zou je misschien eens iets anders moeten zoeken om te beïnvloeden? Je eigen gewicht is geen spel... Het is je eigen lichaam.    

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Heel heel heel erg bedankt. Ik ga straks met mijn moeder praten en zeggen dat ik me echt niet goed voel. Xxx

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoi, ik heb zelf anorexia dus ik denk dat ik je wel een beetje kan helpen. Inderdaad heb je een heel erg laag gewicht, het is logisch dat je je slap voelt als je zo weinig eet. Ik denk dat je een zeer grote kans maakt dat je anorexia hebt. Onderschat deze ziekte niet en probeer hulp te zoeken, ga proberen te praten met je ouders. Je kan deze ziekte overwinnen!! Xx ??

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten