Skip to content
3 reacties
187 weergaves

Verdikt...Wat nu gedaan?

Heey,

Ik ben altijd redelijk dun geweest voor mijn lengte (1.74m), maar nu ben ik het laatste jaar redelijk wat bijgekomen door misschien iets te ongezond te eten en heb ik nu toch een redelijk buikje gekregen. Enerzijds vind ik het wel aangenaam om wat dikker te zijn en heb ik zin om gewoon te zeggen foert ik eet waar ik zin in heb, maar anderzijds ben ik wat bang van de reacties van mijn vrienden en ouders moest ik nog meer bijkomen, mijn ouders zeggen nu al dat ik geen vriendin ga vinden als ik niet vermager...Mijn kleren zijn nu al op hun kleinst dus dan moet ik ook allemaal nieuwe kleren kopen, wat wel zonde is... Wat zouden jullie doen? Ik weeg nu 78 kg :/

17 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • @meisje 17 dankje :) ... Je hebt gelijk ik mag me eigenlijk niet aantrekken wat mijn ouders er van vinden, maar soms gaat dat toch nog moeilijk hoor, zeker als ze commentaar geven dat ik moet vermageren omdat mijn kleren te klein worden.... wel tof om te horen dat er toch meisjes zijn die van stevigere jongens houden :)

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik zou me in ieder geval niet laten leiden door wat anderen zeggen. Dat je geen vriendin zult krijgen als je wat dikker bent hoeft echt niet zo te zijn: ik ben zelf echt wel eens verliefd geweest op mensen die wat steviger waren. Te zwaar zijn kan wel ongezond voor je zijn, dus dat is wel iets om op te letten en over na te denken, maar ik zou niet gaan afvallen om redenen als dat je geen vriendin zou krijgen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook17 en weeg 87 kilo,lengte 177,en voel me er goed bij.
    Dan jongen 17 je bent of was redelijk dun, is normaal ,als je ongeveer 14 bent,begin pubertijd krijg je een groeispurt meestal in de lengte bij jongens en vaak zijn ze dan heel dun ,zelfs mager. Als dit voorbij is en je bent 17 dan is je lengte bereikt,en word je wat dikker,of krijg je weer een lijf dat in verhouding staat met alles.
    Toen ik 16 was begon ik ook te groeien,was wel een stuk langer geworden in 2 jaar maar dat was dus bereikt.
    Vond het wel mooi dat ik wart dikker werd al ging het wel snel,dus toch een beetje temperen met eten nu.
    Onzin van je ouders om te zeggen dat je weer moet vermageren om een meisje te krijgen,uit ervaring weet ik dat veel meisjes op stevig gebouwde jongens vallen,zoals mijn zus van 19,zelf superslank,maar heeft een stevige vriend,daar valt ze op,ze houdt niet van magere of dunne jongens,bedoel maar.
    Zo dik ben je ook niet, zou niet echt vermageren,gewoon blijven zoals je zelf mooi vind,en waar jij je het best in voelt.Zou zelf niet graag zo dun willen zijn, beetje stevig staat stoerder,mijn zus houdt van stevige armen en benen bij jongens , en valt dus op jongens zoals wij al ben ik nog iets dikker als jij,dus gewoon genieten en niets aantrekken van de reactie;s van je ouders of vrienden.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten