Skip to content
7 reacties
524 weergaves

Wil afvallen maar weet niet waar te beginnen

Heey allemaal, ik wil heel graag wat kilo's kwijt maar waar moet ik beginnen? Een sportschool durf ik nog niet echt in ofzo omdat ik mollig ben en bang ben voor rare blikken ofzo.

19 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Door de Coronacrisis is het natuurlijk ook wel lastig om nu met een sportschool te beginnen. Zoals ik al schreef, je zou zelf kunnen beginnen door bijvoorbeeld te gaan hardlopen of, beter voor je gewrichten, fietsen. Als je dat bijvoorbeeld in het weekend vroeg in de ochtend doet is het nog rustig op straat. Dat scheelt misschien. Verder zou ik als ik jou was, als de sportscholen weer opengaan, gewoon eens een afspraak maken met een personal trainer. Leg je verhaal voor. Personal trainers hebben daar heus ervaring mee en die kijken je er echt niet raar om aan. Leg ook vooral uit waar je zo mee zit. Als je na zo’n afspraak geen goed gevoel hebt kun je altijd verder zoeken naar een ander.
    Weet verder dat je je echt niet voor je lichaam hoeft te schamen. Ruim de helft van de bevolking is te zwaar, dus het valt anderen echt niet zo op.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Ja heb iets aan mijn schildklier waardoor mijn vetten dus niet tot amper verteren en aanzetten....afvallen gaat alleen met intensief sporten zegt het ziekenhuis maar ik zou echt niet weten hoe ik moet beginnen etc qua sportschool enzo

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Zwemmen is idd een goede tip. Het is niet heel belastend voor je spieren maar tegelijk wél goed voor je conditie en als je een beetje tempo maakt kun je er nog van afvallen ook. Wat je verder kunt doen is bijvoorbeeld hardlopen. Zeker als je dat vroeg in de morgen doet kom je weinig mensen tegen op straat. En je zou natuurlijk thuis oefeningen kunnen gaan doen. Dat werkt denk ik allemaal alleen trouwens als je daarbij zo regelmatig mogelijk eet (op vaste tijden ontbijt, lunch, avondeten). Je schrijft niet veel bijzonders te eten. Maar hoe je het wendt of keert, die 105 kg komen ergens vandaan natuurlijk, zonder vervelend te willen zijn. Heb je enig idee hoe je, los van je bouw, daaraan komt? Als je ervan overtuigd bent dat het echt niet door je eet/beweegpatroon komt, ga dan ook na of het een medische oorzaak kan hebben. In dat geval helpt meer bewegen misschien niet zoveel als je zou hopen en kan (fanatiek) sporten ook op een teleurstelling uitdraaien, wat je natuurlijk ook niet wilt.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Zwemmen heb ik al jaren niet meer gedaan puur omdat ik me schaam voor mijn lichaam....mij zal je ook nooit in de zomer zonder shirt zien lopen, ja thuis binnen maar niet buiten. Ben zelf aan het denken aan personal training alleen weet ik niet waar ik op moet letten als ik zo'n trainer kies

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ga banen zwemmen, daar val je gegarandeerd van af. Ik ben dat ook gaan doen (2x in de week een uur stevig doorzwemmen, daar kom ik op 2km uit dus 4 in de week) en ik was binnen driekwart jaar 35kg kwijt. Je voelt je er echt lekker door. Ik ga altijd om 7 uur als het zwembad net open gaat. Nu helaas niet door dat stomme virus.... Ik wil het je echt aanraden. Zwem wel in een strakke zwembroek en niet in een zwemshort want daar heb je alleen maar last van alstie langs je benen flubbert. Ik zwem in een fietsbroek. Mensen kijken er niet raar van op van die broek met zeem.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben 1 meter 80 zoiets en weeg net 105 kilo....heb wel een brede bouw maar werk 4 dagen per week waarbij ik telekens heen en weet loop en bijna nooit stil zit of sta en qua eten niet heel veel bijzonders...af en toe een snoepje ofzo maar meestal als ik trek heb innsnoep pak ik een boterham kaas ofzo

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat vervelend dat je kennelijk zo onzeker bent over je figuur. Laat ik vooropstellen dat dat natuurlijk nergens voor nodig is. Je figuur hoeft helemaal niet van invloed te zijn op hoe mooi je bent.
    Waar te beginnen om toch wat af te vallen hangt erg af van hoe je leefstijl nu is. Hoe lang en zwaar ben je op het moment als ik vragen mag? En hoe zien je dagen eruit, qua eten, drinken en sport/bewegen? Het hangt daar helemaal van af hoe te werk te gaan namelijk.

    23 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten