Skip to content
6 reacties
895 weergaves

Wil Aankomen

Ik ben eigenlijk al heel lang te dun (1,88; 60 kg) maar hoeveel ik ook eet en hoeveel ik ook sport, ik krijg er maar niks bij.. Iemand tips?

17 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Dag T, Het doet mij plezier dat je ook aan mijn reactie wat hebt gehad. Op het forum lees je dat heel wat jongeren zwaarder zijn geworden door het al maar thuis zitten vanwege dat corona gedoe. Jij dus niet.
    Het afgelopen jaar en vooral het laatste half jaar is voor jou een heel bijzonder en spannend jaar geweest. Je hebt als het ware een hele nieuwe wereld verkend en een soort van nieuw thuis gevonden. Dan schiet een regelmatig leven met op tijd eten en voldoende slaap er wel eens bij in. Er zal ook wel nog al wat stress zijn geweest en daar wordt je ook al niet dik van.

    Ik denk dat zo langzamerhand je leven wat is gestabiliseerd dus kun je nu je aandacht weer richten op gezond leven. Je schreef ergens anders dat je veel voetbalt en dat is heel goed voor de ontwikkeling van stevige botten en sterke spieren. En het ontspant je natuurlijk.
    Je lichaam is nog volop in opbouw en dat betekent dat je genoeg energie, vitaminen, mineralen en proteinen moet binnenkrijgen. Proteinen zijn vooral belangrijk voor de opbouw van spieren. Ze zitten in vlees, vis en ook in peulvruchten zoals bonen en erwten, maar ook pinda's. Vis is gezonder dan vlees, vooral vette vis zoals haring, zalm en makreel. Daar zitten omega 3 vetzuren in, heel goed voor hart- en bloedvaten.
    Vitaminen en mineralen vind je vooral in groenten en fruit. Essentieel voor de opbouw van je lichaam.

    Je hoeft niet speciaal meer te gaan eten dan waar je trek in hebt. Gewoon regelmatig elke dag eten wat je moeder je geeft, dat is voldoende en eet genoeg fruit, bijvoorbeeld een appel, een banaan, een sinasappel, liefst alle drie elke dag.
    Wat je spieren betreft kun je natuurlijk aan krachttraining gaan doen, maar het punt is dat als je die spieren niet regelmatig gebruikt dan verdwijnen ze weer, dus moet je maar blijven trainen. Zou je bouwvakker zijn dan krijg je vanzelf wel spieren, maar als je administratief werk doet dan kan je het vergeten. Welke studie jij doet mogen we niet weten, maar het zal niet voor bouwvakker zijn. ;-)
    Het hangt ook van je dna af zoals ik al eerder zei. Jouw dna zegt lang en dun en daar is niets mis mee. Nog vijf centimeter, dan heb je me ingehaald.
    Ik ken je al meer dan een jaar en wat ik jammer vind is dat ik niet weet hoe je er uitziet maar nu weet ik toch iets meer. Ik vond dat heel leuk.

    Waarom jij gespierder wil zijn dat begrijp ik wel. Jij wilt er aantrekkelijker uitzien zoals elke jongen. Nu ben je nog een beetje wild bezig, dat maakt mij wel eens bezorgd, maar als je ouder wordt dan wordt je ook wat rustiger en ga je zoeken naar iemand om je leven op een wat duurzamer manier mee te delen, althans, dat hoop ik. Dan hoop ik ook dat je gaat zien dat de binnenkant belangrijker is dan de buitenkant en dat jouw vrienden dat ook zien want dan zijn het echte vrienden.

    Wat mij in jou heeft geraakt was niet je uiterlijk maar jouw persoonlijkheid. Ik was wel eens bang dat je veranderd zou zijn door wat je het afgelopen half jaar hebt meegemaakt, dat je harder en onverschilliger was geworden, maar ik zie dat je van binnen nog hetzelfde bent gebleven en daar ben ik blij om. Je bent mentaal wel veel sterker geworden en dat is heel goed om te zien.
    Jij bent een jongen van zeventien en wat jij doet hoort bij je leeftijd en bij wie en wat je bent. Ik moet gewoon vertrouwen in je hebben. Tenslotte lees jij boeken en iemand die boeken leest is verstandig.

    Ik wens je veel succes, maar maak het allemaal niet belangrijker dan het is. Vriendschap is het belangrijkste.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey, dit heeft erg geholpen, ik moet er miss wel blij mee zijn dat ik niet zoveel gewicht mee moet tillen. Ik ga me nu dan ook vooral focussen op beter en meer eten zodat ik een gezond vetmarge kan opbouwen en de botten een beetje verdwijnen. Dank allemaal T

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Als ik je BMI uitreken dan kom ik op iets onder de 17. Op jouw leeftijd is 17,5 ongeveer de ondergrens, dus je zit op het randje. De vraag is of het erg is dat je zo mager bent. Als je in de badkamer voor de spiegel staat, zie je dan veel botten of zie je een wasbordje?

    Je doet veel aan sport zeg je en je bent ook nog in de groei en dat vraagt veel energie. Je hormonen zijn ook hard aan het werk en dat zijn allemaal zaken die je slank houden. Als je wat ouder wordt, 19, 20, dan is het wel gedaan met de groei en ga je een mannelijker lichaam krijgen in plaats van het jongenslichaam dat je nu hebt.

    Eet gezond, leef gezond, en als jij je goed voelt, waarom dan moeilijk doen om dik te worden terwijl dat misschien helemaal niet bij jouw DNA past? Als je meer kilo's wil dan moeten het spieren zijn. Doe je aan krachttraining of meer een sport waarbij het op uithoudingsvermogen aankomt? Krachttraining geeft je gewicht van het goede soort.

    Wees voor de rest gewoon blij dat jij niet allemaal overbodige kilo's hoeft mee te slepen die alleen maar slecht zijn voor je hart en je gewrichten. Stel je eens voor dat je de hele dag een volle emmer met water met je mee moet dragen! Sommige mensen zijn dik en sommige mensen zijn slank. Jij bent slank, prima toch!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Troost je, de meeste meiden vallen op lange dunne jongens. Bij mij ging het ook zo. Tot je 18 schiet je door in lengte en daarna ga je nog twee jaar uitzetten in de breedte. Als je nu al fors zou zijn, zou je je hele leven moeten vechten tegen obesitas. Ik zou er niets speciaals voor doen. Komt vanzelf goed en mager is gezond en mooi.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • ik ben 1,77 en 53kg. je moet niet letten op wat mensen online eten die sporten. jij en ik hebben meer behoefte aan (gezonde) vetten. dit kan je later naar spieren trainen. probeer zo veel mogelijk te eten. hou je weel een beetje aan de schijf van 5. vis noten vlees en zetmeel is erg belangrijk voor je. als dit niet helpt kun je nutrivoeding bestellen. dit zijn voeding om aan te sterken. de enige die opzig lekker zou kunnen zijn/niet vies is NutriniDrink - Smoothie smaken. ze zijn heel zoet maar beter dan de rest. er zitten in zo een flesje 300 kc. je kunt er dus 1,2 of 3 drinken per dag, het ligt aan je dieet enzo. je kunt dit wel beter eerst met de huisarts bespreken. misschien krijg je een diatiste die eventjes mee kijkt en een plan maak. je kunt bij de diatiste deze drankjes volgens mij ook vergoed krijgen door de verzekering maar dat weet ik niet zeker groeten J.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • eet meer vet. Of veel verschillende dingen uit de schijf van 5

    15 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten