Skip to content
6 reacties
653 weergaves

Gezond ontbijten/middageten

Hey

Ik ben nou al ff aan het afvallen (90kg -> 76) alhoewel dat gedeeltelijk komt door mijn kaakoperatie eet ik ook daadwerkelijk minder en ik zie zoals op plekken zoals mijn armen, nek, borst ook daadwerkelijk verschil maar plekken zoals op mijn buik en bovenbenen amper. Ik eet dus doorheen de dag veel minder als eerst en ik beweeg ook meer (wandelen, gym, werken) en ik ga naar de gym niet perse voor spier te bouwen, want ik weet dat afvallen en spieren groeien tegelijk niet zo evident is, maar meer om spier te ‘behouden’ en gewoon iets meer gedefinieerd eruit zien.

Ik zit nu op 76,6kg voor een 16 jarige van 1m75 ongeveer en mijn buik en benen zijn nog steeds zo dik. Ik heb geen controle over wat ik avond eet alleen hoeveel want mijn moeder kookt en we zijn met best veel dus wil niet haar rekening laten houden met mij zoals bv wat ze moet koken etc maar wat ik ontbijt en middageet kan ik wel kiezen. Mijn vraag is dus wat raden jullie aan dat ik kan eten s ochtends / doorheen de dag zodat ik nogsteeds goed blijf afvallen en dat eventueel helpt met het vet dat er nu nog aanhangt ? En hebben jullie nog andere tips om van dat vet af te komen want afvallen blijf ik zeker maar ik zie gewoon echt geen verschil en heb nogsteeds een flinke laag vet en “love handles” op mn buik.

16 jaar
1 jaar geleden

6 Reacties

  • Niet te veel letten op alle reacties van die keto en antikoolhydraad mensen. Veel info kan je vinden bij influencers die in aanraking komen met "Sportpoeder". Dit kan je overal volgen en geeft je veel info. Of artikelen van bijvoorbeeld Fitcode.nl.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Eet zoals de natuur het ons bied? Niet heel moeilijk. Je moet alleen een knop omzetten: geen nep voer zoals cornflakes of andere onzin meer. Daar zit niks in op ijzer vijzel en andere anorganische verbindingen na

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben ook aant afvallen. Begon op 92 kg, weeg nu 82 kg. Goed bezig man trouwens!

    Je kunt geen vet verliezen op een vaste plek. Voornamelijk genetisch bepaald. Je moet doorgaan met afvallen. Ik had namelijk eerst love handles en ik kreeg het maar niet weg, totdat ik door ging met afvallen en nog 2 kilo er van verloor.

    Wat ook helpt bij het versnellen is goed slapen en bewegen. Ik merk dat wanneer ik slecht slaap, ik automatisch minder snel afval en meer vet heb op men buik. Daarnaast helpt het om extra te sporten bij verbranding maar ook versnelt het vetverlies in de dagen erna.

    Als ontbijt kun je luchtige volkoren crackers eten met eieren en bijvoorbeeld een appel. Tenminste dat doe ik. Voor lunch drink ik vaak melk, eet ik wat fruit en eet ik erbij brood met iets erop.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @Meisje van 17:
    Je bedoelt hopelijk te zeggen: max. 50 gram koolhydraten uit aardappel, graan, rijst, couscous en pasta per dag. Groente en fruit leveren immers ook koolhydraten en die zijn voor hem extra belangrijk. Echt alleen maar 50 gram koolhydraten per dag, inclusief groente en fruit (keto dieet), is compleet ongeschikt voor een jongen in de groei.

    @TS:
    Je zegt dat je geen invloed hebt op het avondeten, dus grote kans dat je daar al die 50 gram aan koolhydraten uit aardappel, rijst of pasta binnenkrijgt. Let op: 50 gram koolhydraten is niet 50 gram hoeveelheid. Rijst bijvoorbeeld levert ongeveer 25 gram koolhydraten per 100 gram. Wanneer je die 50 gram die dag alleen uit rijst haalt, kan je hier dus 200 gram van eten (3 opscheplepels). Probeer diegene die bij jou thuis kookt, ervan te overtuigen om zilvervliesrijst, zoete aardappel (bataat aardappel) en volkomen pastaproducten te kopen. Deze zijn veel gezonder en helpen bij het afvallen.

    Omdat je alle koolhydraten uit rijst, graan, pasta etc. al ‘s avonds inneemt, betekent dit dus dat je deze de rest van de dag niet moet eten. Ontbijt en lunch dus zonder brood. Dat is voor velen even wennen, maar is prima toe te passen.

    Belangrijk is dat je voldoende eiwitten en voldoende groente binnenkrijgt. Beiden zijn heel belangrijk voor je groei. En groeien is de makkelijkste manier om centimeters kwijt te raken: een langer lichaam met hetzelfde gewicht is slanker per centimeter.

    Zaak is dus om zowel bij je ontbijt als bij je middageten groente en eiwitten te eten. Je kan bijvoorbeeld ontbijten met een boerenomelet (een omelet met groente) of met een groene smoothie met yoghurt of skyr daar doorheen. Beiden zijn prima de vorige avond al te maken. Zo hoef je dat niet ‘s ochtends onder tijdsdruk te doen.

    Naar school kan je dan een salade meenemen met bijv. vis erdoor (ook weer combi van groente en eiwitten). Zo laat je aan je klasgenoten zien dat het je menens is om er nog wat kilo’s af te krijgen. Durf je geen salade te eten op school? Kies dan voor een volkorenbroodje met bijv. hummus en groente. Zo krijg je ook de combi eiwitten en groente binnen. Je krijgt dat echter ook koolhydraten uit graan binnen, wat betekent dat je hier bij het avondeten dus weer meer op moet letten.

    Verder is fruit heel belangrijk. Eet altijd twee stuks fruit per dag, waarvan één stuks of portie bestaat uit superssuikerhoudend fruit (banaan, ananas, kersen, mango, etc.). Niet supersuikerhoudend fruit is onder meer: bramen, (blauwe) bessen, frambozen, zure appels, kiwi’s etc. Het suikerrijke fruit gebruik ik vaak om 15.30-16.00 uur om een energiedipje op te vangen.

    Tot slot: eet niet te weinig! Het is verleidelijk om steeds iets minder te gaan eten, juist ook om je voortgang te behouden: hoe langer je bezig bent hoe langzamer je afvalt. Dit is echter niet verstandig! Je stofwisseling (de motor van het lichaam) past zich namelijk aan de hoeveelheid energie aan die je binnenkrijgt. Krijgt je te weinig energie binnen, dan denkt het lichaam dat er kennelijk schaarste is en gaat zuiniger lopen. Hierdoor loopt de energieverbranding (lees: vetverbranding) dus juist terug.

    Het gevolg hiervan kan zijn dat je energie-inname weliswaar omlaaggaat omdat je minder eet, maar dat je energieverbranding nog veel harder daalt omdat je motor slechter is gaan lopen (spaarstand heet dit). Hierdoor kunnen mensen die extreem weinig calorieën binnenkrijgen juist zwaarder worden omdat hun (vet)verbranding enorm is verslechterd. En dan hebben we het nog niet eens over het ‘jojo-effect’ als zij weer terugvallen in hun normale voedingspatroon. Maak dus nooit deze fout!

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Dat je nog wel veel vet hebt in sommige gedeelten is genetisch maar als je meer afvalt dan raak je t ook daar kwijt en ik zou proberen om wel spieren op te bouwen want die gebruiken ook kcal als je niks doet dus kun je makkelijker afvallen. (Sorry voor m’n grammatica, Nederlands is niet mijn ding)

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat knap dat je zoveel bent afgevallen. Helaas kun je zelf niet kiezen waar je vet weg gaat.
    Als je veel koolhydraten eet komt het sneller bij me buik en gaat het daar later weg. Tel eens hoeveel koolhydraten je op een dag eet en dit mag niet meer dan 50 zijn.
    Kun me opschrijven wat je nu eet? Dan kunnen we meedenken

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten