Skip to content
3 reacties
402 weergaves

Aankomen

Hoi allemaal.
Ik val m'n hele leven al op dikkere mensen en heb altijd wel een soort droom gehad om zelf wat aan te komen. Ik ben de afgelopen maanden (denk door stom toeval) wat aangekomen en ben er eigenlijk best wel blij mee. Ik twijfel alleen nog een beetje hoe ik er mee om moet gaan. Aan de ene kant wil ik mezelf graag lekker laten gaan maar aan de andere kant ben ik soms een beetje bent voor de gevolgen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en hoe gaan jullie er mee om?

23 jaar
1 maand geleden

3 Reacties

  • Knap dat jullie er zo over denken. Hebben jullie ook een stop voor jezelf?
    Ik zit nu rond de 115 kg met een lengte van 1,64
    Praktisch ga ik tegen steeds meer dingen aanlopen.
    Ik wil absoluut niet belerend zijn maar wel meegeven dat de weg terug lastig en gezondheidsproblemen ook op onze leeftijd al voor kunnen komen.

    18 jaar
    28 dagen geleden
  • @meisje 18 bedankt voor je reactie. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Het voelt alsof je meer thuis bent in een iets voller lichaam en zonder de stress van wat je wel en niet mag eten. Bij mij is het ook zo dat het me een fijn gevoel lijkt om groter en zwaarder te zijn dan anderen. Als soort zelfverzekerd. Ik merk vooral dat m'n dunne/normale lichaam me nogal onzeker maakt. Fijn dat je er zo open over bent in ieder geval!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Hoi, V18 hier. Herkenbaar. Bij ons thuis kwam er alleen maar gezond en vegetarisch eten op tafel. En ik ben wel een beetje een foodie!
    In september 2022 leerde ik mijn huidige vriend kennen. Ik woog toen 59 kg bij 1m69. Door vaak met hem uit te gaan in de weekends kwam ik onbewust een beetje bij. Rond nieuwjaar 2023 zat ik op 64 kg. Ik begon het zelf wel te merken maar vond het ook best wel prettig. Men kont was gelijk ietsje ronder maar het stelde allemaal niet veel voor. Juli en augustus 2024 zou ik met mijn vriend de vakantie doorbrengen in het vakantiehuisje van zijn ouders in Frankrijk maar tijdens de examens had ik best flink zitten snakken. Ik woog 68 kg al en had vetjes op mijn buik gekregen en lovehandles. Ik voelde mij toch ietwat onzeker maar mijn vriend reageerde positief.
    De eerste ochtend hebben we een lang gesprek gehad waarin ik ook aangaf dat ik het zelf wel prettig vond om iets voller te zijn. Mijn vriend vond dat
    ik mezelf moest kunnen zijn. We keken op Insta naar foto's van andere (volle) meiden en waren er heel open over. Die vakantie was een hele fijne tijd, alle remmen qua eten of drinken vielen weg en ik zag en voelde mijn lichaam veranderen. Het voelt zeer bevrijdend als je jezelf laat gaan. Mijn vriend poste nu en dan eens een artistieke (onherkenbare) foto van mij en daar kwamen ook vaak leuke reacties op. Na de vakantie zat ik op 75kg. Ik was nog zo naïef te denken dat ik terug wat zou afvallen tijdens mijn bijbaan in september maar dat gebeurde niet. De reacties van familie en vrienden dat ik was aangekomen ebde na een paar weken ook wat weg en ik begon ook thuis echt meer te genieten van mijn vollere zelf.
    Ik ben ondertussen bij men vriend ingetrokken. Wat is het fijn om te kunnen eten wat je wilt, hoeveel je wilt en wanneer je wilt. We houden beiden heel erg van koken en gezellig tafelen. We lopen thuis veel in ons nakie rond waardoor we erg bewust zijn van ons lichaam. Heel gezond is het zeker niet, maar je goed in je vel voelen is ook belangrijk.
    Mijn vriend vind niet men gewicht op zich sexy maar vooral dat ik me niet schaam voor men lichaam en het feit dat ik het zelf fijn vind dat men lichaam voller word. Ik krijg geregeld een complimentje van hem en hij staat steevast achter mij. Momenteel weeg ik 84kg en laat ik mijn lijf doen waar het zin in heeft. Ik weeg me een keer per maand ter opvolging. Als advies kan ik je alleen maar meegeven dat je uw hart moet volgen.

    18 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten