Skip to content
37 reacties
451 weergaves

Vegetariër-SOS!!

Ik ben dus vegetariër. Heel normaal de dag van vandaag. En je blijft net zo goed gezond, als je voor de rest maar goed eet. Maar mijn ouder(s) VERPLICHTEN mij om vlees te eten. Ze zeggen bijvoorbeeld als ik mijn vlees niet opeet, dat ik: -1 week niet met MIJN(=zelfbetaald) laptop mag spelen -een heel weekend thuis moet blijven en niet naar vrienden mag gaan. -een week geen zakgeld krijg -... Dat soort dingen. Kortom, ik MOET dus aan tafel blijven zitten voor mijn vlees/vis op te eten, anders wordt mijn leven vrij... onmogelijk. Dan beginnen ze er over van 'Maar je gaat ziek worden, en wie betaalt de dokter?' en dat soort dingen. Welnu, ik ben al 2.5 jaar vegetarisch en ik voel me er alleen maar beter door. Ik kan er heel goed inkomen dat mijn ouders bezorgd zijn enzo, maar door vlees/vis te eten voel ik mij alleen maar slechter, ik krijg het gewoon niet doorgeslikt. Heeft iemand misschien tips ofzo?

15 jaar
12 jaren geleden

37 Reacties

  • "Welnu, ik ben al 2.5 jaar vegetarisch" Dat moet jij (en heel veel andere mensen hier) gelijk even afleren. Je bent vegetariër en je eet vegetarisch. Je kunt niet vegetarisch zijn.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben zelf ook vegetariër. Ik vind vlees gewoon vies en ik vind het zielig dus ik snap je heel goed! Er zijn tegenwoordig al heel veel vleesvervangers die heel lekker zijn! Dat eet ik vaak.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mochten er nog anderen met dit probleem zitten: dierlijke producten zitten, zeker tegenwoordig, boordevol groeihormonen. Die zijn nog steeds actief als je ze binnenkrijgt. Ze stimuleren de ongeremde groei van cellen, en daarmee ook van kankercellen, die normaal gesproken goed ingedamd worden. Er zijn steeds meer studies die een (weliswaar correlationeel) verband aantonen tussen het eten van vlees en zo en bekende welvaartsziekten. Ik weet de exacte cijfers niet uit mijn hoofd, maar het komt erop neer dat je geen enkel dierlijk product nodig hebt om gezond te kunnen leven, en dat mensen die wel dierlijke dingen eten gemiddeld vaker ziek zijn dan mensen die puur plantaardig eten. Alle informatie die je nodig hebt vind je in De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool, een jonge diëtiste die gespecialiseerd is in plantaardige voeding. En de documentaire Forks Over Knives schijnt ook goed te zijn (zelf nog niet gezien).
    Succes!

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • laat ze merken dat je echt vegetarisch wilt zijn. ik ben dat zelf ook en mn ma ook. laat ze iets lezen dat je als je vegetarisch bent nog steeds gezond bent.
    enn.. zij kunnen niet bepalen wat jij opeet :p

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • @ jongen 13 jaar

    Geef even een bron, want op PubMed is een dergelijk onderzoek niet te vinden. Zolang je geen bron hebt denk ik dat je het zelf verzint. Het is trouwens een wetenschappelijk feit dat ons metabolisme is toegerust op het eten van vlees. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • @Jongen13

     Het gaat me niet om mijn leven, maar dat om van de koeien, kippen, ...   Maar het is een leuk extraatje. :D

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • :D

    uit wetenschap is gebleken dat vergetariers even gezond (eigelijk zelfs beter) leven dan vleeseters wij vergetariers leven gemiddeld langer dan vleeseters!     vegetarians for life

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • @D.

     Ik geloof je wel hoor, maar je moet mij eens uitleggen waarom wij een grotere aanslag op het milieu plegen. Voor dieren te houden heb je een enorme oppervlakte nodig, plus dan nog eens de oppervlakte die nodig is om voedsel voor de dieren te voorzien, en een heleboel water. En voor aardappelen, fruit en groenten heb je enkel de twee laatste nodig, dus ik zie niet in waarom wij dan zogezgd een grotere aanslag zouden plegen op het milieu. En ik vind er (bijna) niets zielig aan dat de dieren gedood worden. Dood is dood, dan voel je niets meer. Zo gaat dat er al miljoenen jaren aan toe op onze planeet. Een konijn dat gevangen wordt door een vos heeft tenminste nog een goed leven gehad. Het heeft heel zijn leven "vrolijk" kunnen rondhuppelen. Maar een kip die gekweekt wordt om geslacht te worden, is 9 van de 10 nooit in de buitenlucht geweest. Dáár ben ik tegen, hoe de dieren tijdens hun leven behandeld worden.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • geen rotzooi 3

    En uit ander onderzoek is weer gebleken dat vegetariërs minder gezond zijn en een grotere aanslag op het milieu plegen dan niet-vegetariërs. Dus daarmee win je de discussie niet.
    Als je het 'zielig' vind voor de dieren, dan is dat je persoonlijke keuze. Ik ben ook tegen hoe de dieren behandeld worden in de bio-industrie en eet ongeveer 3 keer per week vegetarisch. Maar in de dierenwereld bestaat het begrip 'zieig' niet. De vos eet ook konijntjes en de leeuwin jaagt op andere dieren. Wel kennen dieren stress en er is een theorie dat die stress het vlees ook minder gezond maakt. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • nomeat maar VALES !!!

    ik ben al een paar jaar vegetariër, ik vind ten eerste het super zielig voor die dieren. en ten tweede is vales vlees super lekker. uit onderzoeken is gebleken dat vegetariërs gezonder en langer leven dan vleeseters... sommige mensen hier hebben er duidelijk geen verstand van ;)   x

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • hoi

    vegetariers for life!!!!!!! haast mijn hele fam is vegetarier mijn moeder mijn vader mijn opa mijn andere opa niet mijn oma ook niet die andere ome wel maar die is nu dood.

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • --

    Ik heb zelf nog nooit vlees gegeten en ben gewoon gezond! Vraag je ouders gewoon waarom ze het echt niet willen, en of jullie er geen compromissen over kunnen sluiten.   

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Dus je kan ziektes krijgen van wél vlees te eten, maar ook ziektes van géén vlees te eten? Wel, dan is mijn besluit dat vegetariërs en vleeseters een verglijkbaar gezondheidsniveau hebben.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • geen rotzooi 2

    @jongen 23 jaar:
    - Gemiddeld is niet het tegenovergestelde van precies. Het sluit elkaar ook niet uit.
    - Ons voedingpatroon verandert veel sneller dan dat ons lichaam zich aanpast d.m.v. evolutie. Bovendien is er bij mensen nauwelijks meer sprake van natuurlijke selectie.
    Onze voorouders hebben miljoenen jaren vlees gegeten. En terwijl sommige mensen besloten vegetariër te worden waren er veel meer mensen die de afgelopen decenia juist méér vlees zijn gaan eten.
    - Ik drink al jaren geen koemelk meer en gebruik heel weinig geitenmelk; alleen voor over de muesli en door saus ofzo.
    - En er zijn natuurlijk ook ziektes waar je een grotere kans op hebt als je veel vlees eet.   @ jongen 14 jaar: de eiwitten in die pillen zijn plantaardig, anders zouden vegetariërs ze niet kopen.
    En ja, er is verschil tussen eiwitten uit vlees, vis en eieren, maar ze zijn wel allemaal dierlijk. Veel vegetariërs eten wel (bio)eieren omdat er geen dier voor sterft en de kip ze min-of-meer vrijwillig afstaat.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • -

    Tja, dat risico van die ziektes neem ik dan maar... Waarschijnlijk ligt de kans bij die ziektes 0.5% hoger dan wanneer je wél vlees eet. Maar zeg eens, zijn de eiwitten uit zo'n pillen plantaardig of dierlijk? En is er een verschil tussen de eiwitten uit vlees/vis en die uit eieren? Want eieren eet ik wel gewoon, tenminste de biologische.

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • Boek

    Ik heb hier een prachtig boek staan met verschillende wetenschappelijke bronnen die zeggen dat vegetariërs juist GEZONDER leven. Ik ben nu al bijna 3 jaar vegetariër, eet bijna geen eieren en drink nooit meer melk en voel me nog altijd kerngezond. 

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • geen rotzooi

    Natuurlijk zijn mensen van oorsprong gebouwd om vlees te eten. Dat is aan het gebit te zien (de kiezen, niet alleen de snijtanden), maar ook aan de ogen en aan de gehele spijsvertering. Verder maakt ons lichaam onderscheid tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Er zijn honderden soorten eiwitten en die werken allemaal anders in ons lichaam. Daarom ben je er niet met vleesvervangers en daarom hebben vegetariers een iets grotere kans op bepaalde ziektes. En veel soya eten als vleesvervanger is ook niet gezond. Er zijn verschillende redenen om minder vlees te eten. Ikzelf eet per week ongeveer 3 x vlees, 2 x vis en 2x vega. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • Gemiddeld?

    Gemiddeld? Dus niet precies?   Enfin: het is onzin. Dat heet nu evolutie. 

    23 jaar
    12 jaren geleden
  • @jongen18

    Het is gemiddeld wel beter om vlees te eten, maar je bent nog altijd gezond als je het niet doet. Er zijn natuurlijk mensen die het lichamelijk niet aan kunnen en heel moe etc. zijn. Maar ik denk dat de "gedachte" dat je je eigenlijk inzet voor zwakkeren in de "maatschappij" toch veel goedmaakt.   TW

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • hm

     een mens is uit nature een omnivoor (planten- en vlees eter) dus het is gemiddeld wel beter om vlees te eten dan steeds die vervangers

    18 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril
  • Tips om gezond aan te komen

    Tips om gezond aan te komen

    Je kunt eten wat je wilt maar er komt geen grammetje aan. Of je voelt je mager en wilt dolgraag wat kilo’s erbij. Jij bent één van de mensen die moeilijk kan aankomen. Lees onze 5 tips om gezond aan te komen op JouwGGD.nl

    Ga naar Jouwggd.nl over Tips om gezond aan te komen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten