Skip to content
3 reacties
399 weergaves

Docenten begrijpen je niet....

Hoi, Ik ben 13, zit in de 2e klas van het VWO en heb het Syndroom van Asperger (vorm van Autisme). Het gebeurt alleen super vaak dat docenten mij niet begrijpen. Zelfs mijn eigen mentor niet. Ze begrijpen niet dat als ik vraag of ik even op de gang mag gaan ziteen, dat het dan te druk is. Ik moet dan of vanalles gaan uitleggen, of het mag gewoon niet. Nu heb ik wel heet voordeel dat wij op school met iPads werken, en ik dus oortjes in kan doen en muziek kan gaan luisteren, maar dat maakt het soms juist alleen maar erger.... Heeft er iemand een tip hoe ik het op kan lossen?

13 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Ik heb zelf ook droom van asperger en het is inderdaat best lastig af en toe, dan weten leeraren niet dat je ook gewoon een mens bent en ze doen dan net alsof je heel bijzonder bent.
    tips: laat zien dat je ook een persoon bent en dat het enige verschil is dat ze een labeltje aan je hebben geplakt.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey, ik weet niet of je er wat aan hebt... ik hoop het.
    Maar leg het uit aan je ouders, vertel hoe je je voelt. Hun kunnen het weer aan je mentor/docenten uitleggen! Ze zullen waarschijnlijk nooit 100% snappen hoe je je soms voelt, want jij bent jij! Dus ga naar je ouders, leg het uit, laat hun het aan je docent/mentor uitleggen. Als je wilt kun je ook aan je ouders vragen of je misschien met iemand kan praten die je snapt, weet je wel zo'n praatpersoon. Is er vast wel 1 in je buurt.

    Succes! xx

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo, Ik heb een vriend hij heeft ook een lichte vorm van Syndroom van Asperger. Als je vrienden hebt die je wat meer begrijpen kun je vragen of ze met je meelopen om het aan hen uit te leggen of als dat zelfs niet helpt kun je samen met je ouders afspraken maken met jouw mentor/docenten. Hopelijk zullen ze je dan wat beter begrijpen. GR S

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten