Skip to content
17 reacties
1224 weergaves

Zijn jullie neurotypisch of neurodivergent?

Titel.

23 jaar
2 jaren geleden

17 Reacties

  • Ik hou van deze droogheid in deze topic! I love it! :')

    25 jaar
    2 jaren geleden
  • Volgens mij is de jongen van dit topic ook autistisch.
    Ik herken het van het topic: wie is autistisch waar ook onder stond titel.

    Ik denk dat deze jongen sociaal weinig vaardigheden heeft en dus sociale situaties erg moeilijkJa, er valt wat voor te zeggen dat je dat kunt leren maar er zit een max aan weet ik uit ervaring. Ik ben 'hoog functionerend autistisch' wat ik zelf een beetje een denigerende verwoording vind voor de anderen, wat zijn die dan? Laag functionerend? klinkt vind ik lullig maargoed.
    Al met al snapt TS denk ik niet goed wat er zo verkeerd aan is. Voor hem is het duidelijk wat het is en misschien wel makkelijk op te zoeken. Hij heeft geen theory of mind (soort inlevingsvermogen) dus zijn enige reverentiepunt is hemzelf. Ergo, vanuit zijn oogpunt: ik snap wat het is dus jullie snappen wat het is.
    kan je hem niet kwalijk nemen en hem daar een hufter voor noemen is alleen maar negative reinforcement en doet zijn zelfvertrouwen niet ten goede.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Neurodivergentie en bij uitbreiding om het even welke handicap kan nooit een vrijgeleide zijn voor bot gedrag. Dit is weer zo typisch : je neemt het op voor iemand die onheus behandeld wordt en je krijgt zelf de volle laag. Maar ik wil geen olie op het vuur gooien hoor. Als M23 mij toestaat, ga ik nu maar mijn wonden likken.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Maar dat je geen antwoord geeft is natuurlijk heel anders dan mensen maar gaan uitschelden voor hufter.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Nou ik snap wel wat J21 zegt. Ik vind het ook best bijzonder om een topic te openen met alleen een titel, en vervolgens geirriteerd te reageren als mensen vragen stellen. Ik geef dan ook geen antwoord meer.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • pfft 'nou moeten jullie eens even luistere'. Hahaha dat maak ik toch zeker wel lekker helemaal zelf uit. Wie ben je, mijn pa? En dan een ander beschuldigen van hufterig gedrag. kijk even lekker in de spiegel joh. Iets met de pot en de ketel

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat zijn beide uitersten jongen 21 en meisje 23. Als je autistisch ben heb je nog steeds een prima stel hersens dat je goed kunt gebruiken. Je weet dus zelf hoe je anders bent en als je daar over na wilt denken hoe dat bij anderen over komt en wat de gevolgen weer voor je zelf zijn. Ik ben maar licht autist dus ik kan misschien makkelijk praten. Zo heb ik uiteindelijk een geweldige vriend gevonden. Het startte wat rationeel maar uiteindelijk zijn we stapelverliefd. Iemand door die stoornis een hufter vinden is het ene uiterste. Vinden dat iedereen daar maar rekening mee moet houden is het andere uiterste en dan gaan ze je dus een hufter vinden. Maar goed misschien is er per ongeluk toch nog de discussie ontstaan waar ts wat aan heeft.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Moeten jullie eens goed luisteren. Wanneer een topicstarter andere deelnemers gaat afblaffen dan is hij voor mij een hufter. En waar gaan we naar toe wanneer iedereen hier wat ingewikkelde kretologie op het forum gooit en vervolgens roept van "dachten jullie nou echt dat ik dat ging uitleggen? Zoek het maar zelf op." Gedraag je hoffelijk en speel geen aandachtgeile spelletjes en je zal geen hufter genoemd worden.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @J21, idd een kut opmerking van je. Als je niet weet wat een woord betekent kun je dat gewoon opzoeken of vragen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat een discussie over twee woorden, als je deze heb opgezocht dan is het naar mijn mening duidelijk. Als TS hier zo graag een spelletje van wil maken, prima, daar leen ik mij niet voor. Dus m23 en j21, wind je niet op, ieder heeft zijn eigen interpretatie, let it be!!!!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 21
    Wow dat is een behoorlijke kut opmerking die je daar maakt!
    Als je te beroerd bent om het op te zoeken houd je B.k dan!
    Neurotipisch is mensen waar 'niks mis mee is'.
    Neurodivergent zijn mensen met een 'stoornis'. Het is gewoon een woord waar een minder negatieve lading aan zit omdat het bijvoorbeeld voor iemand met autisme (zoals ik) best kwetsend of zwaar kan zijn om dat altijd maar te moeten bestempelen als stoornis terwijl ik echt ook mijn sterke punten heb juist door ass.
    Jouw opmerking is daarom behoorlijk lullig en kwetsend en ik wed niet alleen voor mij

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Idd @M22, volgens mij is neurodivergent gewoon een duur woord voor hufter.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Jij vraagt iets en wil antwoord ts. De manier waarop je dit doet noem je zelf misschien divergent, maar veel andere mensen noemen het onaangepast. Ik neem de moeite om je uit te leggen dat je niet veel reacties zal krijgen en dat die je krijgt je ook nog een verkeerd inzicht op zullen leveren. En dan krijgen we te horen dat we het zelf maar op moeten zoeken. Wat vermoed je daar voor antwoord op te krijgen?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje van 22 en jongen van 23. Denken jullie nou echt dat ik helemaal op dit forum ga uitleggen wat deze 2 woorden betekenen? Het opzoeken is al voldoende.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Het zou wel handig zijn als je even wat uitleg geeft over waar je het over hebt, wat je met die vraag wilt en hoe het met jou zelf zit. Ik neem aan dat jij jezelf als neurodivergent ziet.

    Mensen zijn soms 'anders', en dat wordt al snel gezien als abnormaal, gestoord. Die aanduidingen neurotypisch en neurodivegent zijn bedoeld om het negatieve stigma van abnormaal bestempeld worden weg te halen. Je bent niet gestoord, je bent gewoon anders en men wil dat de samenleving dat gewoon accepteert en het gedrag naar mensen die 'anders' zijn aanpast zodat die mensen volwaardig in de maatschappij kunnen functioneren.
    Bij anders zijn moet je bijvoorbeeld denken aan autisme of ADHD.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik weet wat het verschil is, dat had je beter kort uit kunnen leggen, want nu krijg je vooral antwoord van mensen die divergent zijn. Ik ben zeker niet adhd want heel layed-down, misschien licht autistisch, maar dol op leuke mensen. Ik denk dus geen van de twee. Mijn vriend is ook zo, we noemen het rationeel.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Wil je indruk maken met je woordenschat pik?

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten