Skip to content
9 reacties
1705 weergaves

Bedplassen in rolstoel

Hoi jongens en meisjes Ik ben een meisje die bedplast en in de rolstoel zit, hebben jullie tips voor het bedplassen,

13 jaar
2 jaren geleden

9 Reacties

  • @jongen10 Het is net wat je ouders willen denk ik. Ik mag in huis meedenken maar m'n ouders bepalen een beetje wat er aan luiers in huis komt, belangrijk is dat je dat goed krijgt met je ouders. 2 merken die concurrenten van elkaar zijn en die ik gebruik zijn Tena en Abena.

    Wat ik nu gebruik heet volledig: Tena slip maxi active fit Small. Een hele zin maar maxi betekent dat het erg veel absorbeert en active fit betekent dat het beter meebeweegt als je loopt. Small is de maat.

    Tis gewoon een luier met 4 plakkers, ik denk dat je die op je 10e ook prima past. Ik plas ook in bed en ik vind het niet leuk maar ik word altijd met een droog gevoel wakker. Het is ook niet zoo dat je sochtens wakker schrikt en dat je paniek hebt omdat je een natte luier hebt. Je voelt het gewoon niet. Als ik mijn luier controleer is die meestal voor 50% nat maar de binnenkant voelt droog. 50% schade dus.

    Tena slip maxi active fit Small. Kun je altijd ergens online bestellen in een webshop maar ik krijg ze via de verzekering. Dat gebeurt als een huisarts zegt dat je het nodig hebt. Dan wordt er een recept uitgeschreven. In het begin had ik daar wel moeite mee, ik heb niet altijd luiers gedragen. Pas vanaf mijn 12e.


    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi jongens en meisjes, Wat voor luiers gebruiken jullie voor het bedplassen

    10 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi. (Ik ben ook 13 maar niet topicstarter)
    Ik doe snachts ook nog in mijn broek. Overdag kan ik wel inhouden, bij mij is het alleen als ik slaap. Had jij het vroeger ook al of alleen nu je in de plaaster zit in een rolstoel? en hoe doe je het overdag?
    Bij ons heb je in de supermarkt ook luiers, maar alleen voor kinderen of volwassen. Onze maten small en extrasmal zit er niet tussen, raar. Maatje medium is een beetje te groot voor mij, maar voor snachts gaat het nog. Maar niet voor overdag in het vleigtuig of de auto, dat valt te hard op.
    Hier zijn ook een soort apotheeksupermarkten, daar hebben ze er wel in onze maat. Of anders in echte apotheken.
    Ja, je moet er met plakkertjes nemen, maar wel luiers met echte flappen opzij zoals babyluiers, niet die met linten (die noemen Flex), want daarvan doen de linten en de plakkertjes pijn, ze snijden in mijn huid. Neem dik genoege luiers zodat je je geen zorgen moet maken. Kinderpullups lekken beslist. Volwassen pullups zoals de tena slip super gaan wel, en die is er in small, die heb ik ook al geprobeerd. Die is goed voor onderweg.
    Welk merk moet je zien wat er is. Bij ons meestal Tena, soms huismerken of iets anders.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben iets ouder en plas ook nog in bed. Het makkelijkste is om bij de apotheek voorbij te rijden. Die kunnen je dan zeggen wat de beste luiers voor jou zijn. Zoals anderen al eerder gezegd hebben zijn welke met plakkers vaak beter dan broekjes. Die hebben de beste pasvorm en gebruik ik zelf ook.
    Ik heb deze van het merk Abena in de maat Junior gehad, nu heb ik Tena Maxi of Ultima in de maat medium, daar kun je eigenlijk probleem loos een hele nacht mee vooruit tot dat je met het gebroken been weer uit bed gehaald wordt. Ik zou gewoon naar de apotheek gaan en vragen naar een passende luier met groot absorptie vermogen dan kun je zonder problemen de hele nacht lekker slapen zonder moeilijk doen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi jongens en meisjes Ik zit in rolstoel.. mijn been is gebroken en zit in de gips , en plas nog in bed , een luier dragen houd mijn bed droog ,weten jullie wat voor luiers er zijn?

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien dat je bedoelt dat het stukje vanuit je rolstoel naar op bed gaan moeilijk is voor je. En het stukje vanuit bed gaan terug in de rolstoel is moeilijk voor iemand die zijn benen niet kan gebruiken. Vooral als iemand net zijn been erg breekt dan komt die zn bed niet in zonder hulp, als je dan ook nog in bedplast, lig je gevangen op bed tot iemand je eraf haalt. Als je mijn zusje was zou ik je nog in bed kunnen tillen voor slapen.

    Als ik jou was zou ik aan je moeder vragen of ik luiers mag, ik gebruik ze ook nog. jij hebt er nog meer recht op als ik, als jeje benen niet kunt gebruiken is het al moeilijk om bij de wc te komen als je moet, dat is ook al vervelend in bed. Ik heb het ook nog dat ik alles laat lopen als ik lig te slapen, ik draag daarvoor een luier en wordt eigenlijk altijd met een droog gevoel wakker. Mijn school begint om 8:30 dus ga er om 07:00 af en ga vaak om 23:00 op bed, ik kan het dat hele stuk met 1 luier doen zonder doorlekken. Ik contoleer niet eens mn matras meer als ik opsta omdat mijn luier toch 100% houd. Meestal voel je niet dat je er erg in geplast hebt, ik controleer vaak even zodra ik wakker ben, aan de voorkant van een luier zie je het wel terwijl de luier droog op je billen en kruis voelt, als heb je erg veel geplast. Ik baal er nog wel van als ik erin geplast hebt maar de nattigheid is gewoon weg.

    Ik vindt luiers ook relax in de weekenden. Dan is het altijd druk bij opstaan hier in huis. Hier in huis is de regel dat ik mijn plasluier in de badkamer afdoe en ga douchen, maar mijn ouders douchen ook sochtens dus soms tref ik als ik van bed kom dat de badkamer op slot is. Dus draai ik alles om en ga ik wat op mijn kamer doen of eerst ontbijten met de luier nog om. ookal heb je een plasluier er kan geen druppel uitlekken, je kan alles gewoon doen, dat is relax.

    Dus als je dat wilt zou ik wel een goede luier nemen met 4 plakkers die ik ook gebruik. Ik ken 2 merken die allebei goed zijn Tena en Abena.
    Ik gebruik: Tena slip maxi active fit small.

    nadeel van een echte luier is dat het misschien moeilijk om te doen is als jeje benen niet kunt gebruiken. Als jeje niet schaamt om naakt te zijn kun jeje moeder vragen om ze om te doen. Als het eenmaal omzit kun je het ook lang omhouden. Na 1x erin plassen hoeft het niet af en misschien ook niet na 2x.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Uit nieuwsgierigheid: wat heb je precies waardoor je in een rolstoel zit? Is dat iets tijdelijk zoals een gebroken been of operatie, of langdurig zoals spierziekte of misgroeiing? Kan je nog met een stok lopen of helemaal niet? Ben je nu recent in bed beginnen plassen, of altijd al? En alleen 's nachts, of ook overdag als je in de rolstoel zit?

    Voor medische hulp moet je inderdaad naar een dokter of gynaecoloog, om te zien of er geen ontsteking is, of zo.

    Maar voor andere tips kan je hier best wel terecht, want hier op het forum zijn nog een hoop jongeren die in bed plassen. Als misschien 1 op 20 het heeft, dan zijn er in Nederland en Vlaanderen samen vele tienduizenden.

    Die gaan zeker kunnen zeggen welke luiers het beste werken, welke verzorgingstips, onderlakens, enz...

    Ik zou alvast zeggen: neem goede luiers uit de apotheek, met plakkertjes. Die bestaan ook in de maat S en XS voor jongeren. Neem geen pull-ups, want die lekken. En drink zeker genoeg, zodat je nieren en blaas goed gespoeld blijven, en daar geen bacterien en afzettingen in komen. Als je plas te geconcentreerd is, dan gaat dat je blaas irriteren en ga je net meer in je broek plassen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Dit is een veaag voor een dokter, dat zijn wij niet en aangezien je rolstoel hebt kan mogelijk een verband zijn maar dat moet je bij specialist voor zijn ,succes

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • hoii m13 ja das heel vervenend hoor ! ik weet hoe het is hoor !
    maar misschien is het beter om dan met een luier om te gaan slapen ! je bent heus niet de enige die met een luier zal slapen hoor !
    maar als je in je rolstoel zit hoe doe je dat dan ? ga je dan wel gewoon naar de wc of plas je dan ook wel eens in je broek ?

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten