Skip to content
10 reacties
869 weergaves

Hebben jullie ODD?

Titel.

23 jaar
1 jaar geleden

10 Reacties

  • Ik geloof niet in al dat soort labels: die verklaren niets, voorspellen niets en lossen niets op. Het geeft geen dieper inzicht. Dus je kan daar in de praktijk niets mee doen, behalve mensen afzonderen en opsluiten, maar je kan ze er niet mee genezen. Dus dat is wetenschappelijke nonsens, kwakzalverij. Dat is immers de definitie van kwakzalverij: dure therapie die eindeloos voortduurt maar niets oplost.

    Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de natuurwetten van de fysica en chemie, die wel de werking van de natuur verklaren, waarmee je wel correct dingen kan voorspellen, en waarmee je oplossingen kan bedenken op dat vakgebied, en die wel dieper inzicht geven waarbij je een aha-effect krijgt.

    Dus je kan je beter niet met zulke labels in een hokje laten drummen. Dat kan je toekomst veel schade toebrengen. Bijvoorbeeld als je piloot of kapitein wil worden, dan word je op basis van zulke diagnoses in je jeugd definitief uitgesloten.

    Los daarvan: als je als topicstarter goede antwoorden wil, moet je er inderdaad voor zorgen dat je je vaktermen goed uitlegt. En dat je je vraag duidelijk en correct formuleert. Dat is jouw verantwoordelijkheid als vraagsteller. Ik ga niet googelen naar zulke dingen, en ik ga geen onleesbare vragen proberen ontcijferen, nee ik sluit gewoon dat venstertje (maar hier had gelukkig iemand het al uitgelegd :-).

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • ODD start voor Oppositional Defiant Disorder. Wat wil zeggen dat je een gedragsstoirnis hebt die zich kenmerkt in ruziezoekend of confronterend gedrag. Gewoon ff googlen.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Daar is Googlen voor…
    Je hebt kinderen die boos zijn, maar ook kinderen die opstandig zijn. De boosheid verdwijnt, maar als het opstandig en agressief gedrag vaker voorkomt en langer duurt, dan kan er sprake zijn van ODD. Dit is de Engelse afkorting voor Oppositional Defiant Disorder. In het Nederlands vertaald betekent dit Oppositioneel Opstandig gedrag of Oppositioneel-opstandige gedragsstoornis. (Parnassiagroep.nl)

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee, ik zou het ook niet weten. Blijkbaar niet voor ontiechelijk dikke ochtend lul (ODOL) maar wat dan wel?? Zo kunnen we ook geen antwoord geven.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Wat betekent ODD dan dat zegt Ts niet en ik weet echt niet waar de afkorting voor staat.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • M16, grappige opmerking, je zal vast het zwarte schaap zijn

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • @ m16, wat een on-respectvolle bijdrage aan dit forum!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Nee, maar lijkt me lastig dat te hebben of mensen in je omgeving te hebben die dit hebben.

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Ontzettend, Dikke, Dick?
    Onwijs, drukke, dagen??
    Ongelooflijk, dure, dingen???
    Ongeïnteresseerde, domme, dikzakken???

    Nee dat heb ik allemaal niet!

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Neen, maar kun je de vraag verder specificeren, waar wil je antwoord op?

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten