Skip to content
5 reacties
382 weergaves

Zwakbegaafd

Ik ben een jongen van 21 en ik ben zwakbegaafd. Ik ben dus niet de slimste persoon. Lage IQ. Ik vind mezelf ook niet heel knap. Ik probeer wel altijd lief en goed voor iedereen te zijn. In zoverre mij lukt. Ik ben ook wel zorgzaam, dus ik wil ook altijd iedereen helpen. Ik zou echt graag een vriendin willen, maar het lukt maar niet. Ik heb het gevoel dat het komt omdat ik “anders” ben. Ik ben heel sociaal en hou van praten, ik hou ook van luisteren. Dus een praatje maken met “de meeste meiden” lukt mij nog wel. En ze vinden mij vaak dan ook nog wel lief, gezellig en vriendelijk. Maar echt actie ondernemen lukt nooit, ik ben daar veel te onzeker voor joh. Ik heb dan het gevoel dat ze mij dan gaan afwijzen, of juist kwaad gaan worden dat ik meer van hun wil. Ik heb weleens ik wat geprobeerd qua iemand uit vragen enz, maar dan krijg je te horen van; awh wat lief je bent een schat, maar ik zie je niet zo. Of liever niet. Of ze bedenken een smoes. Ik heb het gevoel dat het ligt aan mijn uiterlijk en dat ik ook nóg eens zwakbegaafd ben. Heeft iemand tips of adviezen voor mij? Of herkent iemand dit zelf ook?

21 jaar
1 maand geleden

5 Reacties

  • Ik heb de indruk dat je heel eerlijk en open bent en misschien ook een beetje streng voor jezelf. Ik kan uiteraard op basis van jouw verhaal niet oordelen, maar als je deze tekst zelf hebt geschreven kom je sowieso al boven de meerderheid op dit forum uit. Vaak zijn zinsbouw, spelling als de inhoud van de antwoorden op z'n minst bedenkelijk tot soms bijna onleesbaar door een gebrekkig taalgebruik en onvoldoende tot geen kennis over het onderwerp. De suggestie een hobby te gaan uitvoeren in groepsverband vind ik bijvoorbeeld wel heel goed, want je komt hier mensen tegen met gelijke interesses en ook vaak leeftijdsgenoten. Veel plezier en succes.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Hé ts misschien kun je eens gaat zoeken op internet naar iets van relatie met zwakbegaafde ik hoop dat je er iets aan hebt suc6 ermee

    12 jaar
    1 maand geleden
  • Waow! Een foutloze case is al bijzonder hier en dan ben je zwakbegaafd… Heb je al eens laten onderzoeken of je niet gewoon neurodivergent bent? Dyslectisch (stomste spelling voor dyslecten en dat lijkt me nu net niet aan de orde voor jou), ADHD, of autisme? Ik heb zelf een autisme spectrum stoornis diagnose in combinatie met hoogbegaafdheid en dat maakt de dingen al behoorlijk ingewikkeld soms, of eigenlijk best vaak.

    Ik hoop dat je jezelf zal kunnen zijn zonder dat allerlei anderen daar teveel negatieve dingen van vinden. ??

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Dag TS, Je zegt dat je zwakbegaafd bent, en je bent ook niet zo tevreden over nog wat andere zaken.
    Om te beginnen, jouw topic dat ik hier lees, heb jij dat zelf geschreven? Het ziet er niet echt uit als dat van een zwakbegaafd iemand. Ik heb topics gelezen van leeftijdsgenoten die wel van halve analfabeten leken te zijn. Dit is een prima geschreven verhaal.

    Je zit dus met het probleem dat je graag een maatje zou willen hebben. Iedereen vindt jou aardig maar daar houdt het bij op. Je moet natuurlijk wel bedenken dat de meesten van jouw leeftijd al iemand hebben of al wat ervaringen achter zich. Jou is dat nog niet gelukt en dat is natuurlijk jammer. Misschien dat je daardoor wat onhandig overkomt.

    Je denkt dat je er niet heel aantrekkelijk uitziet, maar dat denken heel wat onzekere jongens en meisjes van zichzelf. Kijk eens om je heen als je op straat loopt. Hoeveel echt knappe jongens zie je nu werkelijk? Echt zoveel niet! Wat werkelijk telt is de persoonlijkheid. Hoe langer je iemand kent hoe minder belangrijk het uiterlijk wordt. Dat iemand knap is zie je op het laatst niet meer, dat iemand minder knap is zie je ook niet meer.

    Of jij nu wel intelligent bent of niet dat maakt ook weinig verschil. Als ingenieur worden te moeilijk voor je is, zoals voor de meeste mensen, dan wordt je timmerman of bakker of zo iets. Dan verdien je ook je geld en kan je ook plezier in je werk hebben.
    Wel belangrijk is of jij je verstandig gedraagt. Mijn moeder was ook niet erg intelligent maar ze was wel heel verstandig en kon goed met geld omgaan. Daarom hadden wij thuis nooit geldzorgen al waren we niet rijk.
    Als je niet intelligent bent kan je toch heel verstandig zijn en zo de baas zijn in je eigen leven. Af en toe moet je ergens wat langer over nadenken en soms advies vragen.

    Misschien dat het voor jou wat moeilijker zal zijn om een passend meisje te vinden om samen gelukkig te worden. Werk je misschien? Aan je verhaal te lezen kom je genoeg mensen tegen en maak je ook gemakkelijk contact. Alleen die klik is er nog niet geweest. Dat is jammer natuurlijk maar in de praktijk is er feitelijk niemand die zijn hele leven alleen blijft zonder dat te willen. Op een dag kom je wel iemand tegen die zich bij jou thuis voelt en wat meer wil.
    Je moet gewoon niet steeds te negatief over jezelf denken. Iedereen kan dingen en heeft talenten waar je anderen mee kan helpen. Jij ook. Meestal heb je meer aan iemand die wat met zijn handen kan dan aan iemand die alleen maar mooi kan praten.
    Zie je zelf ook niet als minder aantrekkelijk. Je hebt leuke contacten met anderen. Die vonden jou blijkbaar niet lelijk. Alleen zaten jullie niet helemaal op dezelfde golflengte.

    Blijf die aardige behulpzame jongen die jij bent. Het zal je in ieder geval vriendschap opleveren en als je de juiste tegenkomt misschien nog wel wat meer. Succes!

    23 jaar
    1 maand geleden
  • Ga op een club sport of iets andere hobbyclub: de hobby of de sport maakt ook niet uit. Zo ontmoet je andere en dan is het geluk hebben dat iemand je leuk vind en jij haar ook.

    15 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Heb jij een chronische aandoening?

    Heb jij een chronische aandoening?

    Je bent jong, je hebt dromen en je wilt niets liever dan gewoon meedoen in de maatschappij. Dit kan best een uitdaging zijn als je een chronische aandoening hebt. Bij JongPIT helpen ze je graag. Ga naar jongpit.nl.

    Ga naar Jongpit.nl over Heb jij een chronische aandoening?

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten