Skip to content
1 reacties
134 weergaves

Spijt.

Alleen, dat is hoe ik me voel.. Alleen op deze wereld. Allerlei vragen die door me heen stromen, Vragen of het anders was gegaan..Had ik maar... Was het maar zo gegaan.. 11 jaar geleden overleed mijn vader.. Zomaar zo uit het niets, plotseling. Verwerken zat er niet in, we moesten doorgaan. En dat deden we, het was totaal niet makkelijk... maar het moest, we hadden onze moeder die er voor zorgde dat we op het rechte pad bleven. Maar wat als dat ook wegvalt? Me moeder overleed vorig jaar.. En het ergste? IK had geen contact meer met haar, Waarom? Omdat ik een te grote mond had we hadden gezeur om een klein ding wat uit liep na elkaar de dood wensen. En dat is wat er gebeurde, ze ging dood. Spijt? ENORM! maar ze weet het niet, en ik kan het haar niet meer zeggen. Ik voel me schuldig, schuldig over wat er gebeurd is, schuldig dat ze misschien wel door mijn schuld is overleden, schuldig dat ze al die stress heeft heeft moeten doormaken door mij. En wat als zelfs de familie dan nog eens bevestigd dat je een " moordenaar" bent? Ik weet het niet meer, Ik weet niet waar ik de kracht nog moet uitputten om door te gaan. Iedereen die kan zeggen het is jou schuld niet, maar het voelt wel zo!.. Tranen? Die verstop ik, niemand die mag zien dat ik me er slecht onder voel. Waarom? Omdat mensen niet te vertrouwen zijn! Ze pakken je als je zwak bent. Ik weet we moeten door, maar hoe ??!!! Slapen zit er niet meer in, Ik schrik wakker van me moeder haar laatste beelden, beelden dat " De stekker eruit " moest, Dat ze hapt naar adem en vecht voor haar leven, terwijl ik haar die dood gewenst heb! Enorm veel spijt.. Dat is wat ik nu nog heb En wil dan ook meteen tegen ieder kind/jongvolwassen/volwassene zeggen "Ga nooit heen met ruzie, Want elk moment kan het gedaan zijn en dan krijg je spijt en niet zo klein beetje ook! " Je ouders zijn niet altijd even gemakkelijk.. Maar geloof me! Ze hebben het beste met je voor !

19 jaar
11 jaren geleden

1 Reacties

  • spijt

    Jongen 19, triest verhaal.Je bent nog jong en dan je ouders moeten missen,maar praat jezelf geen schuldgevoel aan.Wanneer iemand sterft kan niemand iets aan doen,dit gebeurd echt niet door stress.Want echt je moeder wist echt wel dat je van haar hield en zij van jou,wie heeft niet eens ruzie met de ouders,bijna iedereen,is ergens heel normaal,en soms praat je een tijdje niet met elkaar,maar in je hart weet je dat je toch van elkaar houdt,zo ook bij jullie.En je moeder zou echt niet willen dat jij nu schuldgevoel hebt en daardoor nog eens extra verdriet.Iedere moeder wil haar kind gelukkig zien,ook de jouwe,denk terug aan de mooie herinneringen. Je moeder wist heus wel dat je van haar hield,echt waar,geloof dit nu maar.

    20 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten