Skip to content
3 reacties
4684 weergaves

Mama gezien

Hallo,
Ik hoop dat ik hier goed zit voor mijn vraag ,
Ik ben in juli vorig jaar mijn moeder verloren . Nu half jaar verder en verhuisd inmiddels speelt het volgende :
Ben al 2x toe iemand tegen gekomen in de winkel die sprekend op mijn biologische moeder lijkt.
Hebben samen in de zelfde stelling gestaan en ik moest wat pakken uit het schap en zij ook en keken elkaar aan . Qua uiterlijk lijkt ze sprekend op mijn oude mama. Ik raak dan in paniek en wil gauw naar huis . Eenmaal thuis aangekomen barst ik in tranen uit en zeg dit dan ook tegen pleegmama . Maar ze zegt dat dit niet kan dat oude mama al ruim half jaar dood is . Maar zit hier wel mee . Wat kan ik nu het beste doen??

15 jaar
2 jaren geleden

3 Reacties

  • Je moeder is bij God. Je zult haar weer zien. Jezus heeft onze zonden op zich genomen zodat ieder die in hem geloofd het eeuwige leven heeft. Het komt goed en ik voel je pijn. Ben ook mijn moeder verloren vorig jaar. Maak je geen zorgen, alles is in God zijn handen.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Dat is normaal, omdat het een groot verlies is.

    In een roman heeft een auteur dat eens heel mooi omschreven, toen zijn jeugdliefde aan een ziekte overleden was: "Ik bleef overal naar haar zoeken, ook al was ze al jaren dood. Overal en in alles bleef ik haar zien."

    Dat is ook zo bij andere geliefden die je verloren hebt, of zelfs bij geliefde voorwerpen zoals een knuffel, een juweeltje, of iets anders waar je heel erg aan gehecht was. Als iets in je omgeving erop lijkt, denk je daaraan terug.

    Wat te doen? Ik zou zeggen: herinner je dan een paar goede en mooie momenten van vroeger. Dat geeft wat positieve energie. En laat het dan terug los en concentreer je terug op het heden rondom jou. Kijk bewust naar de bomen, de natuur, de gebouwen, andere mensen rondom jou, zodat je terug een beetje extraverteert en loskomt uit dat verdriet. Het verdriet mag er zijn natuurlijk, het heeft zijn plaats, maar je mag er niet in verdrinken en niet aan ten onder gaan.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Paniek is niet nodig, mensen kunnen op elkaar lijken en je zit nog flink in de rouw dan komt het soms wat heftiger aan allemaal

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten