Skip to content
6 reacties
100 weergaves

Hulp

Hoi, ik ben een meisje van 15 jaar oud en ik ben al bijna een jaar depressief. Ik doe mezelf pijn en ik heb meerdere keren op het punt gestaan om het op te geven. Niemand weet het behalve een van mn allebeste vrienden. Hij is er per toeval achter gekomen en egl wilde ik niet dat hij het wist. Hij is superlief voor me en als ik huil of me rot voel dan kan ik altijd naar hem toe. Alleen ik wil dit niet meer. Ik wil niet dat mn beste vriend mij op deze manier ziet of dat ie me probeert te helpen want hij wordt er zelf ook verdrietig van. Hij zegt dat ie het niet erg vindt maar ik wil hem hier gwn niet meer in betrekken. Ik geef teveel om hem om hem zo te laten voelen. Ik wil graag weten wat ik moet doen want ik weet het echt niet meer.

15 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • He, GEEF NIET OP! Het leven heeft mog zoveel mooie momenten. Ook al zie je het nu even *nou ja een jaar* niet meer zitten, het komt allemaal goed. Je denkt messchien zij heeft makkelijk praten maar nee dat heb ik niet-lees "help" bij "jezelf iets aandoen" dat zijn minn problemen en het is me allemaal te veel. Ik zit aan het begin van een deprsie en ik heb het gevoel dat het mog lang niet klaar is. Ik ben er mee naar minn vader en heb alleen gezecht dat ik niet lekker in mijn vel zit en me vaak heel somber voel. Hij stelde voor er mee naar een psygoloog te gaan. Binnenkort ga ik er voor naar de huisarts. Ik heb vrienden die me heel erg goed helpen. Messchien moet jij het ook aan je beste vrienden vertellen! Het helpt echt. Ik hoop heel erg dat je er boven op komt en probeer er niet te veel aan te denken. Ik weet niet precies wat je bedoelt met jezelf pijn doen maar als je er mee wilt stoppen. Je kunt altijd een stiekje om je pols doen en er aan trekken. Het is beter dan jezelf open halen ofso. Heel veel sterkte meid. Ik hoop dat je er doorheen komt. Liefs,C

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik was depressief in groep 6, eigenlijk om niks was vaak verdrietig en wist niets om te doen , ik heb m'n moed bijeengeraapt en maakte er iets leuks van, ik zat tijdig bij een psygoloog en meer , nu is het al bijna weg ! probeer er iets leuks van te maken en heb vooral FUN

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo Ik heb ook een depressie Maar ik probeer er door te komen ik zoek hou vasten dingen die ik super graag doe die ik graag heb dingen die ik voor geen goud wil missen (muziek bv ) wat mij ook helpt is er over praten met mensen ik heb een paar goede vrienden die me helpen mijn klas van dit jaar weet het ook en ze houden er rekening mee zoals ze al gezegd hebben is afleiding altijd leuk ik ga bv gaan wandelen met de mensen in het rust huis in mijn vrije tijd wat bij mij ook helpt is om mijn hoofd voledig leeg te maken en aan niets te denken miss moet je eens gaan praten met een phyiator (of zoiets) op school hebben wij leerling begeleiders praten kan altijd deugd doen je moet niet denken aan de slechte dingen geniet van alles wat je hebt en geniet van elke minuut die je hebt het leven is zo kort de wereld is wreed en wij mensen die er op leven zijn soms nog wreder maar we moeten er iets van maken en dat kan je niet alleen daar heb je hulp bij nodig je hebt geluk dat je zo'n goede vriend hebt vriendschap is heel belangrijk voor iedereen geef je liefde aan iedereen en alles wat je wilt maak iets van je leven in plaats van het op te geven ik weet hoe je je voelt heb het ook maar dat is totaal geen reden Om op te geven je kan het ik geloof in je je moet altijd positief blijven ook al zit het niet mee en bijt bijt door die zure appel hoe dik die ook is geef nooit op! Gr. L.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey, mijn vriend heeft het inmiddels aan mn ouders verteld. Ik dacht mss krijg ik nu hulp, alleen is het nu erger geworden. Mijn vader weet niet hoe er mee om moet gaan en mijn moeder ontkent het ofzo. Het wordt er zo niet beter op en ik weet niet wat ik moet doen..

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben door een depressie gekomen. Ik weet precies hoe je je voelt, maar geef niet op! Je bent sterk genoeg om te laten zien dat je je vrolijk kunt voelen. Dat probeerde ik namelijk ook: me vrolijk voelen. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, maar alsjeblieft, probeer het in ieder geval. Een paar dingen die je kunt proberen - het lijkt wel maf hoor - zijn bijvoorbeeld: • Gekke bekken trekken en proberen te lachen. Glimlachen mag ook. Maar je mag daarna niet huilen hoe rot je je eigenlijk voelt. • Probeer inderdaad (wat deze andere persoon zegt) je af te leiden door jezelf niet te snijden. Of natuurlijk een alternatief vinden, in ieder geval niets negatiefs. • Probeer het leven positief te zien. Wees bijvoorbeeld blij wat je allemaal wel niet hebt, ect. Negativiteit kan de depressie ook voortzetten. • Misschien is het wat om yogalessen te volgen? Je hoofd proberen leeg te maken. Hopelijk heb je hier wat aan! Love.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook depressief geweest en mij vriendinnen hebben me heel erg geholpen.
    mijn tips zijn:
    1. niet aan je depressie denken maar ga leuke dingen doen met je vrienden bijvoorbeeld.
    2. zorg dat je af komt van het jezelf pijn doen, je kan bijvoorbeeld kauwgom kauwen ipv jezelf pijn doen.
    3. als je je depressief voelt ga dan naar je vrienden toe zij zullen er alles aan doen om je op te vrolijken.

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten