Skip to content
7 reacties
173 weergaves

Altijd nachtmerrie's

hallo iedereen Ik heb heel wat levens bagage een packbag een koffer maar ook een rugzak vol. ik heb dus heel veel mee gemaakt in mijn leven. ongeveer 5 jaar geleden begonnen de depressies ze werden erger en erger. op een moment heeft mijn toenmalige mentor heeft me toen een soort van gedwongen om er over te praten met de schoolmaatschappelijk werker dat heeft toen heel erg geholpen en de depressie nam af. ik heb nu zo nu en dan nog wel eens last van een depressie maar die duren nooit langer dan een weekje en dat komt meestal doordat ik gesproken heb over mijn verleden of iets heb meegemaakt dat me daar erg aan doet denken van af mei dit jaar heb ik regelmatig last van nachtmerries. ongeveer 4/5 keer per week, heel vaak droom ik dan dat ik vermoord word of ergens word achter gelaten op een horror plaats. Ik kan de dromen wel linken na gebeurtenissen van vroeger. De nachtmerries zijn vreselijk en ik schrik er vaak van wakker. daarna kom ik vaak niet meer in slaap. De laatste tijd begin ik het eng te vinden om te gaan slapen. kan dit te maken hebben met me depressies van vroeger? of is dit een late vorm van trauma verwerking? ohja en tips tegen nachtmerries zijn ook altijd welkom.

19 jaar
9 jaren geleden

7 Reacties

  • Probeer voordat je gaat slapen, aan iets leuk te denken. Bijvoorbeeld die ene leuke jongen, je zo lieve hondje of paard. Of misschien een liedje (geen liedje wat je laat denken aam vroeger!!) Je droomt vaak waar je vantevoren aan denkt dus probeer aan vrolijke dingen te denken. Als je san niet in slaap komt, kan je gaan denken: hey, morgen ga ik (bijvoorbeeld) naar oma toe. Wat leuk! Dan krijg je zin in de volgende dag en dan val je makkelijker in slaap. Neem je anders voor om morgenvroeg een lekker speciaal ontbijtje te maken voor jezelf. Dat laat je ook makkelijker in slaap komen. Ik hoop dat je er iets aam hebt! Xx

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Dankjewel voor je tips, ik ga het even opzoeken en kijken of het ook iets voor mij is


    Dankjewel

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat vervelend om te horen. Een vriendin van mij heeft een keer een trauma aangepakt met EFT of EMDR therapie. Dat hielp toen heel goed. Misschien iets om te googlen. Ik vond zelf dit als ik snel keek : http://www.eftbehandeling.nl/1/60/trauma.html. Want lijkt me echt heel vervelend als je telkens in je dromen weer al die herinneringen terug krijgt. Succes.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Van mijn verleden iets positiefs maken is nogal moeilijk, een paar dingen die ik hb mee gemaakt in het kort zijn, verslaafde vader, ongeneeslijk zieke moeder, geestelijke kindermishandeling, huiselijk geweld, Dat was het een beetje in grote lijnen, ik denk niet dat ik hier iets positiefs uit kan halen, ik heb wel last de gevolgen, zoals hele erge angst bij bepaalde dingen zoals het geluid van een blikje dat geopenwoord, ruziënde mensen, en mensen die mij aanraken ookal is het goed bedoel. En als ik over straat loop dan kijk ik om de 10stappen achter me. Ik heb ook last van innerlijke woede en ik weetniet hoe ik er vanaf kan komen Toch bedankt voor je reactie

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Probeer in te denken dat het niet zo erg was en probeer het te zien als een leer ervaring.
    ik weet niet welke dingen er gebeurt zijn maar probeer ze anders te vervangen met goede herinneringen.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoe kan ik die gebeurtenissen dan minder erg maken?

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Vreselijk voor je maar volgensmij is er maar weinig aan te doen, het staat namelijk in je geheugen gebrand die gebeurtenissen je kan dus proberen de gebeurtenissen minder erg te maken.

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten