Skip to content
2 reacties
91 weergaves

Depressief?

Haii. Ik voel me al een maand of 8 down. Ik voel me altijd kut. Hoofdpijn of buikpijn heb ik altijd. Ook snijd ik mezelf. Ik zit ook weleens huilend op mn kamer. Ik ben erg onhandig en dit is een van de vele redenenen. Mn vriendinnen zijn niet de meest gezellige. Ze kraken alles af en zelfs als het mij niets boeit maakt het me uiteindelijk kapot van binnen. Mn ouders zijn bij elkaar en ze zijn geweldig. Ik doe havo en heb een normaal leven lijkt het. Nog een reden waarom ik meself haat is dat ik papier eet. Dit doe ik al zo'n 3-4 jaar en ik weet niet waarom. Thuis heb ik gewoon genoeg te eten. K heb altijd honger maar vind niet lekker dus waarschijnlijk komt het daardoor. Of stress van school enzo Ook slaap ik 's nachts slecht. Vaak doe ik het licht uit rond 12en en val ik pas rond 2en in slaap. In die 2 uur denk ik over van alles. Mn moeder zei dat als ik piekerde ik hrt moest opschrijven. Maar om 2 uur 's nachts heb ik daar geen energie voor. Ik wil zelfmoord plegen maar ik weet niet hoe. Het is een raar verhaal i know. Maar ik weet het gewoon allemaal niet meer.

14 jaar
8 jaren geleden

2 Reacties

  • Je hebt het over vriendinnen maar als ik het zo lees dan kan je die beter ergens bij de vuilnisstort dumpen.   Ga lekker op een sport zoals zwemmen of iets waar jij je beter bij voelt.   en neem een schrift of zoiets en schrijf je verhaal op al heb je er geen energie voor even doorzetten of neem een memo recorder en vertel je verhaal.   Ook kan je naar een psycholoog die kan je ook helpen.   En geloof het of niet je bent echt niet de enige die rond loopt met depressieve gevoelens zeker op jou leeftijd komt dat vaak voor.   Papier eten is nog niet het ergste wat je doet maar je zelf snijden en zelfmoord gedachten wel en dat komt alleen omdat je " vriendinnen" jou zo dwars zitten en dat doen ze alleen omdat ze zelf gewoon niets zijn en alleen door jou dwars te zitten zich zelf goed voelen.   En misschien is Krav maga wel iets waar jij aan moet gaan doen.   Het is een (zelf verdediging) sport die jou mentaal maar ook fysiek sterker gaat maken.   Zelf werd ik als kind ook gepest door jongens tot dat ik er een zo dusdanig bij zijn ballen pakte dat hij jankend en op de grond kruipend naar huis ging maar helaas kan dat niet bij meiden.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Wat je ook doet, pleeg geen zelfmoord, oké? Ik weet het, je situatie lijkt nu hopeloos, maar depressies gaan over, echt waar (dit weet ik uit eigen ervaring). Je bent het leven waard, geloof me; er is hoop.
    Weten je ouders al dat je je depressief voelt? Zo niet, bespreek het dan met hen. Vertel gewoon hoe je je voelt. Mocht je het hun niet durven vertellen, stap dan bijvoorbeeld naar een vertrouwenspersoon op school. En durf je dat ook niet, dan kun je nog bellen/chatten met de Kindertelefoon. Zorg in ieder geval dat je niet met die gevoelens blijft rondlopen, maar ga op zoek naar hulp.
    Daarnaast raad ik je echt aan om professionele hulp te zoeken, als dat voor je mogelijk is. Ik ben zelf ooit depressief geweest en ben door psychologen erg goed geholpen. Zij kunnen je helpen van je depressie af te komen.
    Wat snijden betreft: zorg er alsjeblieft voor dat je daarmee ophoudt. Ik heb wel eens de tip gelezen om in plaats van te snijden elastiekjes om je polsen te doen en daaraan te trekken: dan voel je wel pijn, maar breng je je lichaam minder schade toe. Probeer er in ieder geval echt vanaf te komen, want er is bij snijden allereerst altijd een risico dat het een keer echt misgaat en je blijft misschien ook met littekens zitten.
    Wanneer je hulp zoekt, probeer dan ook uit te komen voor dat papier eten. Ik denk niet dat dat goed voor je is, dus ik raad je aan om, net als met snijden, te proberen ervan af te komen.
    Geef bovenal de moed niet op! Je kunt hiervan genezen, echt waar, als je er werk van maakt. Zoek hulp van anderen en doe je best! Ik heb het zelf meegemaakt: depressies gaan over. Ik ben zoals ik al zei depressief geweest en ben nu denk ik nog gelukkiger dan in de tijd voor die depressie. Echt, je verdient het te leven en je goed te voelen. Heel veel sterkte gewenst!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten