Skip to content
1 reacties
262 weergaves

Ben ik depri ofzoiets?

Mijn leven is .raar. Ik wil dood, maar ik wil me moeder dat niet aandoen. Ik ben eigenlijk gwn mislukt, ik doe alles fout, en ik maak mijn moeder ook altijd verdrietig, want als me moeder weer opeens boos/verdrietig ofzo is dan denk ik dat het mijn schuld is, ik weet nog steeds niet of het mijn schuld is..... het leven is saai voor mij, ik heb geen hobby’s, beste vrienden enzo, alleen littekens die iri zijn omdat ik niet wil dat mn moeder ze zien, dan ben ik bang dat ze weer boos enzo op me is. En wrm ben ik een meisje? Mijn moeder zegt welles:volgens mij zijn jij en je broertje omgedraait, ik prop mn boterham in mn mond en mn broertje knabbelt er meer aan, en ik haat jurken,rokken,topjes, make up en roze (sorry voor mensen die deze dingen wel leuk vinden) en ik wil ook korter haar. Maar mn moeder zegt: prop die boterham niet zo in je mond, je moet ook eens topjes leren dragen, en als het een jurk is zegt mn moeder:nee, het is geen jurk, want je draagt er een broek onder. Srs. Ik hou echt kapot veel van gamen(minecraft, fortnite enzo), maar mn moeder zegt: komop game niet zoveel, ga iets doen zoals je vriendinnen. En ik ga echt veel met jongens om, gwn voetballen stoeien en een zwaardgevecht met takken spelen XD. En dan vragen meisjes uit mn klas of ik verliefd op hun ben(wtf), ik ben alleen vrienden met hun, en volgens mij word ik gwn nooit verliefd(hoef ik ook nooit, ik ga nog liever dood man) mn leven is zo sjnxghsm en als ik morgen wakker word ga ik wrschijnlijk weer denken, watje hzo ga je weer dit doen? Kan je het niet zelf oplossen? Je bent al een groot probleem. Het leven is iri, maar ik ga door.. voor mn ma

13 jaar
6 jaren geleden

1 Reacties

  • Het zou inderdaad goed kunnen dat je depressief bent. In ieder geval ben je nu, zoals ik lees, heel ongelukkig.

    Ik wil ten eerste benadrukken dat dit alles echt niet jouw schuld is. Jij kiest er niet voor om je zo te voelen en je bent al helemaal niet mislukt. Je moeder bedoelt het waarschijnlijk goed als ze zegt dat je je 'meisjesachtiger' moet gedragen, omdat ze vermoedelijk denkt dat je zo beter in de wereld zult passen, maar ze heeft geen gelijk. Je bent echt niet het enige meisje dat niet graag rokken en jurken draagt of van 'jongensachtige' dingen houdt (ik heb dat zelf bijvoorbeeld ook, en ik ken meer meiden die zo zijn). Daarnaast heb jij, net als iedereen, het recht om jezelf te zijn. Ook al denken veel mensen dat er zoiets bestaat als 'normale mensen', echt iedereen is anders.

    Wat ik je kan aanbevelen, is om hulp te zoeken voor je gevoelens. Misschien kun je er eens over praten met iemand die je vertrouwt; dat kan ook een leraar of vertrouwenspersoon op school zijn, of een website/telefoonlijn als de Kindertelefoon of 113. Het kan ook heel nuttig zijn om hulp te zoeken bij een psycholoog. Ik vermoed dat het erg zwaar is om je zo te voelen als jij je nu voelt, maar er zijn mensen die je willen helpen om hieruit te komen en er is echt hoop.

    In ieder geval ben je echt niet mislukt, integendeel, je lijkt me een heel aardig iemand. Maar helaas kunnen depressies je heel veel slechte dingen over jezelf laten denken die je helemaal niet verdient.

    Ik wens je veel sterkte, en ik ben er voor je hier op het forum: laat het me gerust weten als ik iets voor je kan doen.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten