Skip to content
2 reacties
630 weergaves

Misschien depressief?

Ik denk al een tijdje dat ik misschien depressief ben, en ik vroeg me af of dit symptomen zijn van depressie?   Soms heb ik het gevoel dat ik geen vrienden heb en dat niemand me mag, dat mensen alleen maar met me omgaan uit medelijden of omdat ik slim ben. Dan denk ik dat mensen me irritant vinden, en een nerd, en niet grappig. Ook al heb ik goede vrienden, soms voelt het alsof niemand me begrijpt en alsof ik nooit iemand zal vinden die me begrijpt. Het helpt daarbij niet dat ik nog steeds twijfel over mijn gender en dat ik faalangst heb. Ik kan niet goed tegen kritiek, zeker niet als die verwijtend wordt gebracht, en beledigingen blijven soms jarenlang achterin mijn hoofd hangen, ook al weet ik dat het niet waar is, ik kan mezelf niet laten geloven dat het onzin is.   Er zijn momenten dat ik me om een onverklaarbare reden verdrietig, gefrustreerd en eenzaam voel, en dat het heel moeilijk is om weer vrolijk te zijn. Dan denk ik: "Ik zal nooit écht gelukkig zijn. Wanneer was de laatste keer dat ik blij en onbezorgd was?"   Soms heb ik het gevoel dat het nooit goed zal komen, en weet ik niet of ik ooit echt mezelf zal kunnen zijn, zonder dat mensen me daarom minder aardig vinden. Dan voelt het hopeloos, en toch wil ik dit leven.   Ik heb de laatste tijd ook weinig motivatie, ook al probeer ik echt om mijn best te doen op school, en ik ben ook veel moe.   Soms heb ik gedachten die ik niet kan on-denken en die me maar lastig blijven vallen, over bijvoorbeeld doodgaan en homophobia.   Heeft iemand ideeën of tips?

14 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Heb dit ook zit zelf niet op school en heb ook geen vrienden je moet gewoon hulp zoeken als je depressief bent en geen medicijnen slikken ben er zelf altijd van overtuigd dat psychische hulp altijd beter werkt dan medische hulp en over je vrienden met dat medelijden je moet ze gewoon negeren als je het met ze naar je zin hebt is het toch goed heb dat van wil ik dit leven heb ik ook een beetje maar daar zou de psychische hulp bij kunnen helpen groet s.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey TS, wat rot voor je dat je je zo voelt. Ik ben geen psycholoog, maar als ik je verhaal zo lees zou het inderdaad kunnen dat je symptomen van depressie hebt. Ik raad je daarom aan om er eens met je huisarts te praten over je gevoelens: die kan je doorverwijzen naar professionele hulp van bijvoorbeeld een psycholoog. Daar heb ik zelf heel goede ervaringen mee: je leert daar om anders te kijken naar je eigen gedachten en zo weer meer grip te krijgen op je gevoel.

    Het gevoel van onbegrepenheid herken ik wel: dat had ik ook veel op de middelbare school. Mijn ervaring is wel dat het beter werd naarmate ik ouder werd: ik leerde meer mensen kennen en vond zo ook meer gelijkgestemden, zeker nu bij mijn studie. Daarnaast leerde ik minder aan mezelf te twijfelen. Ik heb zelf een paar jaar terug ook last gehad van psychische klachten, maar daar ben ik gelukkig goed van hersteld. Dus geef de moed niet op, het kan echt beter worden!

    Veel sterkte gewenst.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten