Skip to content
4 reacties
1165 weergaves

nare gedachtes

Hallo allemaal het verhaal wat ik nu ga vertellen is best heftig maar ik wil het gewoon kwijt en heb jullie hulp nodig     Ik ben 19 jaar en heb alles goed voor elkaar, ik heb de leukste vriendin van de wereld mijn ouders zijn bij elkaar. Ik heb goede resultaten op school en sport, maar toch heb ik deze gedachtes.     Ik heb alleen last van 1 ding, ik denk altijd heel veel na. Hierdoor word ik gek. Soms zo gek dat ik er over nadenk om uit het leven te stappen. Deze gedachtes heb ik steeds vaker. De enigste reden dat ik nog leef is omdat de redenen om te leven nog zwaarder wegen dan om zelfmoord te plegen, alleen weet ik niet hoelang dat nog zo blijft.     Ik heb meerdere afscheidsbrieven achter slot en grendel waarin ik iedereen bedank.   Ik kom maar niet van die gedachtes af. weet iemand hoe ik hulp kan krijgen??     alvast bedankt   Hallo jongen van 19, blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website www.113.nl  kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week anoniem chatten met een hulpverlener. Bel je liever? Bel dan 24/7 anoniem naar 0800 0113 (gratis) of naar 113    Op 113.nl vind je ook andere mogelijkheden voor hulp, zoals een online zelfhulpcursus, (online), coaching en tips. Ook kun je kijken op www.jongerenhulponline.nl, daar vind je een 20-tal gratis hulplijnen.    Heel veel sterkte van de moderator!!  

19 jaar
2 jaren geleden

4 Reacties

  • ik zou naar eeb psygoloog gan

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Hallo jongen van 19, zwaar voor je dat je je zo voelt. Je schrijft dat je heel veel nadenkt en daar last van hebt: wil je meer vertellen over waar je zoal over nadenkt?

    Wat hulp betreft geeft de redactie al wat goede tips. Wat je ook kunt doen, is een afspraak maken met je huisarts en die vertellen over je problemen. Die kan je dan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog om je verder te helpen. Ik heb daar zelf goede ervaringen mee.

    Praat je wel eens met de mensen om je heen, bijvoorbeeld je ouders of je vriendin, over waar je mee zit? Dat kan ook erg opluchten.

    Heel veel sterkte!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Je kan later nog altijd zelfmoord plegen, die optie blijft altijd open voor als je echt geen andere uitweg meer zou zien.

    Maar ik zou zeggen: doe het voorlopig nog even niet, en probeer eerst alle mogelijke andere oplossingen.

    Immers, van zelfmoord word je niet beter.

    Ik geloof in reincarnatie: dat wil zeggen dat je lichaam dood gaat, maar je bewustzijn, dus je ziel of geest, die blijft verder leven. Immers, het bewustzijn is niet-materieel, en dus niet gebonden aan de natuurwetten van de materie en de biologie.

    Dus je huidige lichaam gaat ooit wel dood. Maar daarna zoek je als niet-materieel bewustzijn een nieuw lichaam, om opnieuw te beginnen. Of je doet het een tijdje zonder lichaam, dat kan ook. Maar je bent in dat nieuwe lichaam nog steeds hetzelfde bewustzijn, dezelfde persoon, alleen dan met een ander lichaam.

    Dus je doet er beter aan om je problemen ten gronde op te lossen, zodat je zeker bent dat je er later niet opnieuw mee geconfronteerd wordt in een volgend lichaam.

    Zelfmoord is wel zinvol in echt uitzichtloze situaties, zoals wanneer je in de middeleeuwen in een kerker gegooid werd, en daar moest creperen. Of als je terminaal en zeer pijnlijk ziek bent. Dan kan je het beter wat versnellen, en dan een nieuw lichaam gaan zoeken. Vind ik.

    Bedenk: nare gedachtes kunnen ook ingelepeld zijn door anderen. Het kunnen dwanggedachten zijn die je opgedrongen zijn. Of het kunnen herinneringen zijn aan nare gebeurtenissen van vroeger, misschien uit dit leven, misschien uit vorige levens. Ik weet mensen die zich stukjes uit hun vorige levens kunnen herinneren.

    Dus eens je beseft dat die nare gedachtes mogelijk niet jouw eigen gedachten zijn, maar dwanggedachten je ooit opgedrongen door anderen, of dat het slechts herinneringen uit je verre verleden zijn, dan verliezen ze aan kracht.

    In het Verre Oosten is dit algemeen gekende volkswijsheid, iedereen weet het daar bijna. Maar hier in het Westen wordt die kennis door de overheid tegengewerkt, omdat ze dan de bevolking minder goed kunnen manipuleren en onderdrukken. Als de gewone mensen geloven dat ze een lichaam zijn, inplaats van een lichaam te hebben, dan kan de overheid het volk veel beter controleren door hun lichamen pijn te doen of te bedreigen. Dat is wat erachter zit.

    Tenminste, dat is mijn visie, maar jij mag het natuurlijk anders zien. Je mag mij niet zomaar klakkeloos geloven, je moet de waarheid voor jezelf uitzoeken, en alle info van alle kanten checken en dubbelchecken.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Het wordt beter. De moeilijkste wegen leiden altijd naar de mooiste bestemmingen. Je komt er bovenop, geloof me! Kijk elke uitdaging in het leven recht in de ogen aan en weet dat jij sterker bent dan alles wat het leven naar je gooit.

    20 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten