Skip to content
11 reacties
191 weergaves

Puisten

Ik heb de laatste tijd echt veel puisten ik doe er alles aan. Ik doe soms wel eens tandpasta erop smeren en dan laten uit drogen. Alleen als ik dat doe komen er een paar dagen er later weer wat bij. En ik doe er spul (waar ik de naam fftjes niet meer van weet) op smeren. Wat dan gaat prikken. Alleen nu is het probleem ik wil er van af. Wat moet ik doen om er van af te komen, want ik weet ik zit in de pubertijden dan hoort dat erbij, maar ik word er gek van. Wat kan ik daar aan doen?

14 jaar
10 jaren geleden

11 Reacties

  • Heey! Toen ik twaalf was had ik dat ook. Ben daarvoor eens in de maand voor behandeld bij de schoonheidsspecialiste, daardoor werd het zoveel beter! Als je er echt iets aan wilt doen, is dat de enige oplossing. Verder moet je onthouden dan het maar een klein onderdeel is van wie jij bent, je bent zoveel meer dan die stomme puistjes. Focus je op de mooie dingen aan jezelf en denk daar aan als je in de spiegel kijkt! Succes!

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Hou het schoon en ga naar de dermatoloog dat is echt de uitkomst zoals jongen 14 al zei

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Ga naar de dermatoloog echt DE uitkomst!

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • als je een puistje uit knijpt, zorg er dan voor dat je met een stukje WC-papier het wegveegt/droog dept. hierdoor zorg je dat het niet vies word door de bacteriën die op je handen zitten... LET OP! gebruik niet te veel van die reingingsspullen etc. want sommige kunnen heel heftig zijn voor de huid...

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • puisten horen er bij ik ben zelf 18 en ik zit nog steeds vol met puisten :( een anti puisten masker helpt bij mij wel. maar niet elk masker werkt bij mij

    ook kan het lichen aan je maandstonden

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • heb ook puistjes op mijn rug en ook op mijn kont .wat doe jij er aan andere jongen van 17 ? laat mij weten a u b want zit er erg mee. en jongen die 16 is moet mij ook heel voorzichtig scheren vanwege mijn puistjes en scheer mij maar eens in de week terwijl het eigenlijk al iedere dag moet soms is het wat minder en ga ik gelijk scheren maar soms moet ik ook een week overslaan.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik vind puistjes ook niet leuk. :-( Maar ja. Ik gebruik alleen spul van de kruitvat. Helpt niet veel. Jammer genoeg.

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • het is beter om je dan maar niet te scheren jongen 16 anders maak je die puistjes kapot en dan wordt het erger.heb ook puisten en scheren lukt niet dan.heb ze ook op mijn rug en kont.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • heb daar al een tijdje last van vooral op mijn kin en wangen en nu moet ik me daar eigenlijk ook gaan scheren maar dat stel ik steeds uit ,is lastig scheren zo,maar mijn baard gaat er wel aan komen ,weet niet wat ik moet doen,jongens die tips hebben ?

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Niks! Ze gaan vanzelf weg, het komt waarschijnlijk door de pubertijd. Het is wel slim om je gezicht te reinigen en al je make-up weg te halen. Ze openkrabben moet je zeker niet doen, daar krijg je littekens van en zo krijg je er alleen maar meer van!

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik heb precies hetzelfde ! Ik vraag me dat ook af. 1.Je moet eiwit 20 mij laten indrogen op je puistjes. 2. Je kunt je gezicht ook reinigen met citroensap (wel om denken dat het niet in je ogen komt ) 3.Snij plakjes van een rauwe aardappel en leg die op je gezicht, dit werkt reinigend en kalmerend voor je huid. 4. Als je huid erg rood is kun je er ook een ijsblokje op leggen Algemene tips zijn: 1. Probeer zo min mogelijk met je handen aan je gezicht te komen, je handen zitten vol met bacteriën en zijn dus erg vies. 2. Probeer je gezicht 2 x per dag te wassen 3. Beweeg veel, dit voorkomt stress. Puistjes hebben te maken met stress 4. Gebruik je veel make-up? Zo ja, stop daar dan mee hoe vervelend dit ook is het is beter voor je huid. Door make-up raakt je huid verstopt en zo komen er nog meer bij. Probeer zo veel mogelijk verschillende dingen uit, je hebt een andere huid dan je vriendinnen en dus kan je huid ook anders reageren.

    14 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten