Skip to content
13 reacties
2504 weergaves

Jongenskleding kan dat voor een meisje?

Ik ben 14 en ik voel me veel en veel fijner in jongens kleding! Ik heb ook wel jongens kleding ( joggingbroeken en een paar shirtjes) maar van mijn moeder mag ik dat alleen thuis dragen! En dat vind k echt niet chill. Ik heb er vaak disscussies over met haar en dat zegt ze altijd het zelfde ( je bent geen jongen dus dan hoor je geen jongenskleding te dragen) ik vind dat echt een stomme opmerking! Hoezo kan een meisje die zich fijner voelt in jongenskleding geen jongens kleding dragen??! Ik wil het zo graag maar mijn moeder wil er niks van weten en koopt rokjes en jukjes die k echt afschuwelijk vind ik haat die dingen echt maar mijn moeder vind het erg leuk! Wat vinden jongens hier van??? Help me aub ( k voel me echt gwn ni fijn in meisjes kleding)

14 jaar
9 jaren geleden

13 Reacties

  • Hey, ik snap wat je bedoeld. Ik vind het zelf ook fijner om jongenskleding (spijkerbroek, t-shirt etc.) te dragen. Mijn ouders kochten eerst ook nog meisjes kleding voor me. Maar ik heb ze uitgelegd dat ik me er niet prettig in voelde en het niet fijn vond zitten. Nu zijn ze er aan gewend en vinden ze het prima. Mensen uit mijn klas (ook jongens) hebben er trouwens geen moeite mee.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik snap het probleem totaal. Ik ben zelf ook een meid en ik wil graag jongenskleding dragen omdat het veel comfortabeler zit en omdat ik me af en toe agender voel. Er is niks mis met het willen dragen van iets dat comfortabeler zit en je een goed gevoel geeft. En als mensen je iets anders zeggen: sometimes you just have to say, fuck the rules! Laat niemand, maar dan ook niemand je vertellen dat je iets niet kan of mag doen. Want dat mag wel. Geloof me ;')

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Natuurlijk kan ik je frustratie begrijpen. Ik draag zelf ook meidenkleding. Niet zozeer rokjes, jurkjes enzo, maar gewoon dames spijkerbroeken van Only ofzo. Die zitten zo enorm lekker omdat dat spijkerstof veel soepeler is dan die van een jongens spijkerbroek. Dit klinkt wat gekker, maar in de herfstmaanden wil ik nog niet van me korte broek af terwijl het eigenlijk al te koud is daarvoor, maar dan draag ik er gewoon een dikke panty onder met Adidas gympen (beetje skater stijl). Niemand die het raar vindt en staat nog goed ook. Mijn punt is, jongenskleding zoals boxershorts, stropdassen en hoge sokken... Mijd dat, want dat is hetzelfde als dat wij rokjes of jurkjes zouden dragen. Voor de rest, draag waar je je lekker in voelt, niemand zal je na kijken en je ma...? Ik vind dat zij niet mag bemoeien met wat jij draagt wat jij lekker vindt zitten, als het om normale kleding gaat zoals broeken en shirts. Je bent oud en wijs genoeg om dat zelf te beslissen. Het is jouw leven. Oh enne, over die broeken, koop ze alleen niet te wijd en te sloppy. Want dan word je er wel op na gekeken omdat het totaal niet staat. "Je bent dan niet modebewust". Succes! :-)

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik draag ook jongenskleding en als ik ooit een jongen ontmoet die wel in vrouwenkleding loopt zou ik het heel leuk vinden! Het gaat er uiteindelijk om hoe diegene is .

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey, ik snap je helemaal, Jongenskleding zit ook gewoon veel beter! Ik zou gewoon zeggen tegen je moeder als ze een jurkje voor je heeft gekocht dat het niet past of niet lekker zit. Als je naar school gaat zal ik dan gewoon meisjeskleding aandoen en je op school omkleden. De jongens die het raar vinden dat meisjes soms jongenskleding dragen, weten zelf niet hoe meisjeskleding zit, dus die moeten niet zeiken.
    Succes ermee komt goed! x

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoii,

    Ik vind het echt verschrikkelijk onaantrekkelijk, een meisje met jongenskleding. Maar he thuis kan makkelijk!

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisjes kleren bij een jongen is meestal te vrouwelijke te klein maar als ze het willen dragen moeten ze hun gang gaan en jongens kleren bij een meisje zie je wat vaker en kan cute zijn

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Persoonlijk vind ik het wel hypocriet wel zeggen dat het bij meisjes stoer kan staan maaar andersom is het eng wat maakt het bij meisjes stoer en jongens eng?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Omdat ik het eng vind en het raar uit vind zien, maar goed... wie ben ik om te zeggen dat ze het niet mogen doen??

    Ik kan het wel respecteren en accepteren, omdat ze hierin diegene zijn wie ze willen zijn en kunnen zijn. Niks mis mee om jezelf te zijn.

    Maar ermee omgaan, dat zie ik niet zitten...

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoezo zouden jongens geen meisjes kleding mogen dragen als ze het chill vinden?

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Meidenkleding bij jongens, natuurlijk niet!
    Jongenskleding bij meiden, staat wel stoer ;)!

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik heb ook veel oude vesten van mijn neven enzo ik vind ze gwn fijn niemand zegt iets verkeerds erover en sommige jongens uit mijn klas vinden het wel cute

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ik ken zelf een meisje dat ook wat jongenskleren heeft en ik vind dat het haar wel goed staat

    13 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten