Skip to content
4 reacties
189 weergaves

Huidskleur

Wrm is het zo erg als je moeilijk bruin word en dus een witte huid heb, soms spot ik er zelf ook wel mee hoor (toen de gymleraar zei tegen iemand die zich niet zo lekker voelt: ga maar ff wat water drink en kom daarna terug. Zei ik tegen een vriend die moest zeggen dat ik ook ziek was voor de3 grap: trouwens als je het er toch over hebt, zie ik niet WITJES!!. Iedereen lach in een deuk). Ik heb dus een witte huid, weinig pigment maar wel donker blond haar met een oranje warme gloed erin, dus niet rood haar (had ik eerst wel). Maar wat is er zo erg aan, oke dat ik vampier word genoemd vind ik zelf gwn nog grappig (ik teken dat ook altijd) maar als je opeens sneeuwpop word genoemd denk ik echt: wrm dat?!?!?!?!.
Wat ook heel erg lastig is, ik heb vaak een pet op en soms gaan kinderen die dan afpakken, maar ik zie dan vrij weinig (heb geen bril) en ik verbrand dan snel, heb ook al pigment vlekken (vader en oma hebben huidkanker, andere oma had staar). Drm smeer ik me ook altijd in en soms word ik ook gediscrimineerd daardoor. Ik ben op iemand en die vroeg wrm ik geen zelfbruiner gebruik, maar ik zei dat ik het ook niet zo erg vind. Ik vind het eerder fijn, word eerder herkend, heb in het zwembad een hele lichtgevende kleur, als ik zwem (ik zwem bij een zwemvereniging) val ik dus echt lekker op. Ik smeer me ook in omdat ik al wel veel sproeten heb omdat ik 3 keer niet was ingesmeerd, de ergste was een partijtje op het strand van 1 tot 7 uur s'avonds buiten.
Er word vaak ook vergeleken wie bruiner is en dan ben ik altijd de witste, ik word wel bruin, maar het valt dus niet op, mijn hoofdhuid is veel witter dan me armen enzz.


Zeg ff wat er dan zo erg raar aan is, Groetjes LGGGGG (zelfde van idk wat moet ik doen, help meee).

13 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Tsja, het verwijst allebei naar huidskleur. Ik weet ook niet waarom mensen het over racisme hebben. We zijn allemaal hetzelfde ras, namelijk het menselijk ras. Vind jij het beledigend als ze je albino noemen?

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @19 jongen,

    Ja, maar wrm zeggen ze dan meteen dat het rasistisch is als je iemand met huidtype 5 een neger noemt en niet als iemand met huidtype 1 albino genoemd wordt??

    grtzz, LGGGG

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hallo LGGGGG.
    Zo'n lichte huidskleur als jij beschrijft hebben niet veel mensen, dus dat valt op.
    Als je opvalt zullen er altijd mensen zijn die daar opmerkingen over maken, tot pesten aan toe. Daar kun je je het best tegen wapenen door je er niets van aan te trekken, en door gewoon trots te zijn op wie je bent en hoe je eruit ziet.
    Er zijn heel veel mensen die een witte huid juist prachtig vinden, en rode haren ook trouwens. Je schrijft het zelf al: in het zwembad heb je een lichtgevende kleur, geweldig!
    Je moet je huid natuurlijk wel goed beschermen, dus blijven smeren, ook al doen anderen dat niet (die zijn gewoon dom).

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb zelf ook een heel lichte huid en donkerder haar; ik zie ook niet wat daar raar aan zou zijn.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten