Skip to content
38 reacties
2029 weergaves

reactie op: Jongens met oorbellen

@jongen 22 jaar; Ik zou graag meer informatie over die oorringen willen hebben waarbij je geen gaatjes nodig bent. Kun jij mij daar meer over vertellen misschien? En heb je zelf ook zulke oorbellen toevalig?

17 jaar
7 jaren geleden

38 Reacties

  • Moderator: Helaas is gebleken dat een persoon op dit forum zich voordoet als meerdere personen. Daarom is dit topic gesloten.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 23. Mijn grote dikke oorringen zijn idd erg aanwezig. Ze hangen eigenlijk nooit volledig stil en bungelen altijd wel wat na. Ze vallen wel daardoor ook idd wel op. Ik voel ze wel tijdens slapen maar heb er geen erg in. Vind het juist wel fijn. Ze blijven bij mij ook wel eens staan tussen mijn oor en kussen. Of als ik op mijn achterhoofd lig dat mijn oorlellen dan ook mee gaan hangen. Ik moet ze wel vaak even plat neerleggen, maar soms heb ik daar even geen zin in en laat ik ze gewoon dubbel onder mijn oor liggen. Ik vind het niet erg. Het bewegen is niet mijn reden, maar vind het wel een leuk gevoel dat ik duidelijk mijn oorbellen in mijn oren voel. Wanneer je knopjes hebt of kleine ringen draagt is dat gevoel er nauwelijks. Vrienden vragen ook wel eens of ik er niet gek van wordt haha Op sollicitatie had ik kleinere ringen in, 2cm volgens mij, maar dit was niet bewust. Maar toen kwam ik eens met mijn grote oorringen in op het werk en werd ik er direct op aangekeken en aangesproken. Terwijl meiden wel grote oorbellen in mogen. Dus nu draag ik op werk altijd mijn kleine ringen. Heb jij ook gehad dat mensen, net als mijn broer bij mij doet, aan jou oorringen gaan zitten om je te irriteren? Ik weet niet hoe ik hem dit kan laten stoppen... Hij doet alleen zo als ik grote oorringen in heb.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 18, ja klopt hoor om die reden draag ik ze alleen thuis. Mijn vriendin vind ze gelukkig leuk dus dat scheelt weer. De andere oorbellen draag ik wel gewoon overal. Maar die van jou zijn ook nog een cm breed en vallen nog meer op. Jij slaapt er zelfs mee. Heb je daar geen last van dan? Bij mij bleven ze wel staan op de kussen of gingen naar boven liggen dus op het oor zelf. Ik deed ze uit bij het slapen en deed dan eerst even knopjes in. Want anders voel ik me kaal aan mijn oren. Dat bewegen is ook jou grootste reden dat je ze in hebt zeker. Kwam je met je sollicitatie gesprek al aan met je grote oorringen in dan? @jongen17, mooi dat je goede reacties krijgt. Het idd even wennen om in het openbaar oorbellen te dragen en om ze aan je omgeving te laten zien. Het went snel en voor je omgeving ook. Ik vergeet wel eens dat ik oorbellen in heb. Maar als je dan met iemand praat gaan ze gauw kijken naar je oorbellen dat zie je en dan wordt je er even aan herinnerd

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 17. Klopt, ik voel duidelijk dat die ringen dan in mijn oren hangen. Ze bewegen inderdaad ook best veel. Ik voel ze vaak tegen mijn wangen/kaken/achter mijn oren aan slaan. Of ze komen klem te zitten tussen mijn oorlel en schouder bij bepaalde bewegingen. Ik slaap er ook gewoon mee, heb ze overal wel mee in, vind het niet storend, eerder prettig. Op mijn werk mag ik alleen mijn kleinste ringen dragen. Mijn grotere oorringen zouden klanten kunnen "afschrikken". Vind het maar stom. Mijn broer doet zijn vingers door mijn oorringen heen en houd me dan vast bijvoorbeeld. Of hij geeft er een flik tegen aan waardoor ze hard alle kanten op bewegen wat niet zo prettig voelt. Of hij zegt gewoon domme dingen erover. Hij zit er gewoon heel vaak aan ook op een domme manier. Zelf had hij ook ringen als oorbellen, maar die van hem waren maar 1cm ongeveer. Leuk dat jij ook oorbellen hebt nu, 1 tot 2cm is mooi om mee te beginnen. Wil je ringen richting de dikke of dunne kant hebben?

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar. Vind het super om nu oorbellen te hebben, maar vind het nog wel beetje eng om in openbaar te gaan met oorbellen in. Omgeving reageert er goed op tot nu toe. Ik kan niet wachten om er ringen in te doen. Ik wil zilveren ringen van 1 tot 2cm groot. @jongen 18 jaar. Dat zijn erg grote oorringen die jij hebt zeg! Die voel je vast enorm goed hangen en bewegen. Wat doet jou broer bij jou dan? Had hij zelf geen ringen als oorbellen toen hij nog oorbellen droeg? En jammer dat je ze niet op je werk in mag... Bij mij op de zaterdagavond is er 1 andere jongen in ons hele team dat een oorbel heeft. Hij heeft altijd een ringetje in een oor, dus neem aan dat het mag bij mij.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 23. Dus ook weer vanwege reacties dus dat jij het laat om je oorbellen te dragen... Erg jammer, maar snap het wel. Ondanks de reacties draag ik toch dit formaat oorringen. Wat voor reacties krijg jij er zoal op? Mijn ouders en broer vinden het niet echt geweldig, maar zeggen dat ik het zelf moet weten. Mijn broer ging wel altijd stom met mijn grotere oorringen om. Tegenwoordig accepteert hij het wel meer, maar plaagt me er soms nog wel steeds mee. Wel irritant soms... Ondanks dat hij zelf ook oorbellen heeft gehad. Welk formaat oorringen draag jij normaal altijd dan? Ik moet zeggen dat ik die hele dikke ringen van 4,5cm ook te weinig draag eigenlijk. Meestal alleen als ik onder vrienden ben, minder vaak in openbaar... En op mijn werk in de avonden mag ik niet weer mijn grotere oorringen in hebben van m'n leidinggevende. Ook wel jammer.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 18, gaaf hoor, ik heb ze zelf ook van 4 cm maar dat zijn dunnetjes en draag ze bijna nooit. Eigenlijk alleen om de reacties niet. Je ouders en je broer vinden je 4 cm oorringen wel leuk dan?

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 23. Mijn grootste ringen zijn ook wel 1cm dik en zijn wel 4,5cm groot. Verder heb ik nog meerdere formaten aan oorringen. Zowel dik als dun. Een stuk of 8 verschillende setjes. Maar het meest draag ik mijn ringen van 4cm en die zijn maar iets van 6mm dik. Mijn kleinste ringen zijn maar 1,5cm. Misschien worden het er wel meer, maar ik zie nog maar weinig jongens er mee lopen. Ik ken in mijn omgeving maar 2 andere jongens met oorbellen. Mijn broer heeft ook oorbellen gehad vroeger, maar hij draagt ze niet meer.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 18, word wel steeds meer gewaardeerd hoor en ik zie dat steeds meer jongens van kleins af aan al oorbellen hebben. En oudere jongens mannen gaan steeds grotere dragen. Hoe groot zijn jou oorringen dan die je draagt? ik begrijp groter nog dan 3 bij 1 cm?
    @jongen 17, gefeliciteerd met je oorbellen, en hoe reageert jou omgeving? Is heel normaal dat je oorlellen warm en rood zijn. Dat is binnen een paar dagen wel over. Alleen genezingstijd moet je nog mee wachten voor je er ringen in kunt doen. Had je al wat in gedachten?

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, het is niet leuk als je er commentaar op krijgt. Vandaar dat ik de grootste oorbellen niet overdag in heb. Zoals ik al schreef, draag ik ook vaak in tweede gaatje in linkeroor een steentje in combinatie met klein ringetje. Mensen staren soms naar je oorlellen, zeker als je in andere oor nog een hangertje draagt. Ik vind het helemaal leuk. Nog even geen vierde oorbel. Eerder een piercing bovenin het oor.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 22 jaar. Dat is wel een hele dikke en grote oorring! Lijkt me apart om dat te voelen hangen in je oren. Wel super vet hoor. Ga je nog meer gaatjes nemen? @jongen 23 jaar. Ja, ik heb gaatjes in allebij mijn oren! Alleen mijn rechter oorlel wordt wat rood en gloeiend... Als het erger wordt ga ik die uit doen en alleen met die in mijn linker oor verder. Nu alleen nog op zoek naar goeie oorringen voor wanneer ik deze knopjes uit mag.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi allemaal. Ondertussen heb ik al ruim 3 jaar lang oorbellen in beide oren. Grote oorringen zijn echt mijn ding om te dragen, alleen krijg ik er vaak commentaar op van anderen... Oorringen van jou formaat (jongen 22) van 1cm dik en 3cm groot, worden door velen 'groot' gevonden, maar ik vind dat normale ringen. Zelf draag ik ook veel dikke en grote ringen soms. Toch blijf ik me het commentaar aantrekken... Hoe gaan jullie hier mee om? Misschien zijn sommige van mijn oorringen ook wel te groot voor een jongen, maar ik voel me er gewoon goed bij. Vind het jammer dat er nog zo'n taboe op ligt wanneer jongens oorbellen dragen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen23. De reacties verschillen. Onderweg heb ik ze al in. je ziet wel eens mensen kijken en zelfs wijzen. Joehoeeee was het laatst nog. In de tenten waar ik kom vinden de meesten het helemaal leuk en bij me passen.

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 22, tjonge jij hebt ook grote oorringen. 3 cm bij 1 cm breed! Wel erg gaaf lijkt me dat. Alleen met uitgaan heb je ze in? En wat zijn de reacties als je ze draagt? In principe zijn het dames ringen die je hebt. Nou ja mijn collectie word ook door dames gedragen dus wat dat betreft. @jongen 17 is het gelukt?

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • @17 jaar. Nee, twee oorringen in 1 oor draag ik nooit. Mijn zwaarste oorbellen zijn bijna cm 1 cm dik en 3 cm groot. Niet echt oorringen voor jongens, maar so what. Deze voel je het meest mee bewegen, zul je begrijpen. Ik draag ze soms met uitgaan. Niet overdag op straat. Meestal dunnere oorringen dan. Of, zoals ik al schreef, klein ringetje en steentje in 1 oor. In andere oor dan mijn dikste oorring, zeker 1 cm maar niet zo groot

    22 jaar
    7 jaren geleden
  • @j 17, er zit bijna geen gewicht aan dunne ringen. Maar hoe groter ze zijn hoe meer ze bewegen. @j19, ik heb vaak last van die diamantjes ik moet ze uit doen als ik ga liggen anders prikken de pennetjes in je huid. @j17 gaat ze deze week zetten en moet zelf kijken wat hij mooi en prettig vind. Ben benieuwd!

    23 jaar
    7 jaren geleden
  • hoi ik heb al vanaf mijn 6de een oorbel in mijn linkse oor. ik heb eerst een knopje gehad maar daarnaar nu altijd een ring gehad. mijn broertje heeft ook een kleine ringetje als oorbel

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Een tijd lang ringen in mijn oren gedragen. Ben hierna overgestapt op diamantjes. Werd ook gek van dat ze steeds bewogen. @ jongen van 23 jaar, ik begrijp niet wat jij zo leuk vind aan het bewegen van je oorringen. Ik werd er helemaal kriebellig van op een gegeven moment namelijk. En oja jongen van 17 jaar, kijk ook uit met ringen, want je kunt nog wel eens achter de gekste dingen blijven haken. En uit ervaring kan ik vertellen dat dat niet altijd even prettig is. Succes met het nemen van oorbellen.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 22 jaar. Hoe dik en hoe groot is die dikke ring dan? Lijkt mij dat je die wel goed voelt zitten en bewegen. Wel leuk dat je ze steeds zo combineert en afwisselt. En hoe groot zijn die twee grote oorringen dan? Heb je ook wel eens 2 ringen in 1 oor? @ jongen 23 jaar. Ik denk aan dunne ringen van 2cm groot. Denk dat die ook wel bewegen. Als oorringen nauwelijks gewicht hebben zou je ze toch ook nauwelijks moeten voelen bewegen? Zijn al jouw ringen dun of ook dikke? Dikke ringen voel je waarschijnlijk toch beter lijkt mij... Goud vind ik zo wie zo niet mooi. Maar het hebben van een ring in 1 oor vind ik nog wel kunnen.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 17, ik heb vele soorten ringen van 1 tm 5 cm omgeveer. Ik vind het belangrijk dat ze ook bewegen in je oren dus ik heb vaak iets grotere in waar je nog wel per ongeluk met de vingers in kan komen. Nu draag ik dunne ringen van 3 cm. Over gewicht kun je nauwelijks praten. Of je moet ringen willen tot aan je schouders dan begin je wel over gewicht te praten. Maar dat denk ik niet haha... verstandig om beide oren te doen heeft alleen maar voordelen. Je dan kunt altijd besluiten 1 oor zonder oorbel te voorzien. En kun je zelfs kiezen links of rechts. Mijn buurman heeft 1 gouden ring van 3 cm in 1 oor ik vind het echt niet mooi. Dan had ik liever geen oorbellen gehad. Maar dat is een keuze. Heel veel succes volgende week, en ben benieuwd hoe het gegaan is en wat de reacties zijn van je omgeving.

    23 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten