Skip to content
3 reacties
264 weergaves

Harde lenzen

Hoi, ik heb sinds 3 maanden harde lenzen omdat ik dat mooier vind staan. Ik ben alleen nog steeds niet gewend en soms doen ze pijn als ik ze in doe. (Ik haal ze er dan wel weer uit) Nu is het probleem dat mijn ouders hebben betaald en ik ben er 1 al 1x kwijt geraakt. Dat kostte mijn ouders ongeveer €100 (de helft van 1 lens). Ik wil ze graag voor speciale gelegenheden, of als ik er extra goed uit wil zien, maar mijn ouders willen dat ik ze elke dag aan doe. Dit is altijd wel een gedoe, ik ben er meestal 30min mee bezig als ik ze in doe en daar heb ik niet altijd tijd voor/ zin in. Mijn ouders willen dat ik ze elke dag draag, maar dat wil ik niet. Ze zeggen dat ze er veel geld aan hebben besteed en ik wilde na de proefperiode doorgaan. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik ze mag dragen als ik dat wil? Iemand tips, Miss opticien bellen ofzo? Groetjezz

17 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Dat is echt irritatie nummer 1 bij mij. Mensen die dingen doen omdat ze het er mooi uit vinden zien.

    Wat maakt het uit als het mooi is als het niet lekker zit? Als jij lenzen wilt en harde zitten niet lekker kies dan gewoon voor zachte.

    En ik wil het graag met je eens zijn maar hierin sta ik achter je ouders. Als een halve lens 100 euro kost betekend dat dus dat voor 2 lenzen je 400 euro kwijt bent. En dat je ouders nu al 500 euro kwijt zijn. Als ik 500 euro moest betalen voor mijn (toekomstige) kind dan zou ik dat wel voor ze over hebben maar als diegene er dan amper gebruik van maakt dan zou ik daar toch wel geïrriteerd van worden aangezien het zoveel gekost heeft.

    Dus wat ik zou doen als ik jou was is inderdaad gewoon eens een maand proberen en kijken of het beter wordt. En als dat niet het geval is zou ik zeggen betaal elke cent terug aan je ouders dan zijn het jouw lenzen en kun je ze indoen wanneer jij dat wil. En aangezien dat jij het geen probleem vond dat je ouders zoveel geld neerleggen voor af en toe gebruik ga ik er vanuit dat jij dat zelf ook geen probleem vind. Dus dat is de makkelijkste oplossing.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo ik had ook in het begin dat ik lenzen droeg harde lenzen in maar ik wende er maar niet aan en ze zitten ook erg vervelend dus ben overgestapt naar zachte lenzen ze zitten veel lekkerder

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo Ts, Ik heb zelf ook lenzen ik snap zelf ook wel wat je bedoelt ik had het eerst ook maar als ik jou zou zijn dan zou ik voor twee weken ff naar je ouders luister of miss korter en ff kijken of het dan al beter gaat met in en uit doen ps: duurde bij mij ook heel lang Of ga naar iemand die ook lenzen heeft en die je ouders kennen misschien kan hij/zei ze wel over tuigen Groetjes jongen 13

    13 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten