Skip to content
53 reacties
2585 weergaves

Thuis kapper?

Ik wilde gister nog naar de kapper maar dat is niet gelukt. 5 weken wachten lukt echt niet meer. Hoe lossen jullie dit op? We hebben wel een tondeuse maar ik weet niet hoe ik die moet gebruiken.

18 jaar
3 jaren geleden

53 Reacties

  • Ik vind het uitgesproken lelijk, dat hoog opgeschoren gedoe. Je ziet dan perfect hoe lelijk een mensenhoofd kan zijn. Haar zit er dus kennelijk niet voor niets en ik denk ook dat mensen die hun haar kwijt zijn door kanker er wat voor over zouden hebben om een mooie bos haar te hebben. Dit speelt door ervaring steeds in mijn hoofd als ik weer zo'n kaalgeschoren iemand zie.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het niet zo mooi als het zo hoog aan de zijkanten is opgeschoren en dan zo kort, zeker niet als iemands achterhoofd 'uitsteekt

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • #18. Kijk eens op youtube. AB Fernandez high and tight. Zo heb ik het nu.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18 klinkt als een toffe kapseltje. Ik vind alleen een keer in de twee weken naar kapper wel duur omdat mijn kappers dat nu abbo niet heeft en ik het zelf betaalt. Ik vind het altijd een kick om in het voorjaar me haren eraf te scheren. Soms ga ik wel is naar de kapper en dan scheert hij net meer model in. Zijkanten met mes en boven wel kort maar iets langer.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind zo'n french crop echt een leuk kapsel met een beetje krulhaar is dat helemaal mooi, ik heb dat maar mijn haar is super dun waardoor het bij mij niet heel mooi staat, geen idee hoe ik het voller laat lijken

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Het lijkt een beetje op wat ze vroeger deden en waardoor ik m'n moeder er weleens over hoor lachen: ze zetten toen een bloempot op hun hoofd en alles wat er onderuit kwam werd gemillimeterd. Nou, mij niet gezien als je net als ik een mooie bos krulhaar hebt. Dan maar geen mode, maar wel mooi. Dat opgeschoren vind ik vooral bij meiden nogal p.t.... nou ja, laat maar, tis al goed.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Overal millimeteren vind ik niet zo mooi. Er moet wel een model zijn. Ik vind een zeer hoge overloop mooi met een kuif. Met zeer kort haar zoals ik dat draag moet je vaak naar de kapper wat ik heel fijn vind. Ik heb een opscheer abonnement bij mijn kapper. Iedere week opscheren en om de twee weken een volledige knipbeurt. Ben zo 12 euro kwijt. Mijn vader betaald dit.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18 misschien het proberen waart om ook in z’n geheel te millimeteren? De kapper kan zelfs dan een over loop maken en contouren en ponny strak scheren. Ik vind 20 euro per twee weken het niet waart dus ik doe het thuis. Ik wacht tot de temperaturen een beetje lekker zijn en de zon er is. Dat gaat mijn winterkapsel er helemaal af.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn haar heb ik laatste jaren steeds korter laten knippen. Ik begon met korte opgeknipte zij en achterkant. Vervolgens een lage opscheer. Nu heb ik de volledige zijkanten en achterkant (tot over de kruin) kaal opgeschoren. Bovenop naar de voorkant opgeknipt en langer naar de voorkant toe eindigend in een gefohnde kuif. Dit zeer korte haar staat mij zeer goed en maakt onderdeel uit van hoe ik ben.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kies bij de kapper altijd een kapsel wat een beetje bij het seizoen past. Sommige gasten hebben heel hun leven hetzelfde kapsel maar ik vind het leuk om te wisselen. Ik de zomer doe ik het alleen altijd zelf of me ma doet het omdat ik dan gemillimeterd ga. Kan ook bij kapper alleen vind ik het zonde van me geld voor dat wat ik zelf ook kan. Alleen dit jaar heb ik het nog een beetje uitgesteld omdat het weer nog niet lekker is. Maar als het nu wat langer beter gaat worden gaat de tondeuse er over. Wisselen jullie ook vaak met kapsel?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Die heeft zeer mooie kapsels ja, ik ben zelf ook nog steeds zoekende naar een echt goede kapper die naar je luistert en goed overweg kan met heren kapsels. Ik kom uit omgeving Eindhoven, misschien dat iemand daar ergens naar de kapper gaat en een aanrader heeft?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • #19. Kijk ook eens bij Bianchi haircuts op youtube. Bijzonder mooie kapsels.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Lijkt me tof als je het zo goed kan bij jezelf. Ik heb al moeite om me nekharen en bakkebaardjes te scheren. Laat staan me volledige kapsel te scheren. Die gasten op YouTube kunnen het inderdaad in een handomdraai. Maar ik denk dat ze ook prof kappers zijn. Ik ben maar een student HAha

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen van 18, dat wordt het vanzelf al, als je de zij- en achterkant kort of kaal knipt en/of op scheert. Modegril of niet, mij niet gezien!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zelf gebruik dan vaak 3mm 6mm en 9mm voor de zijkanten om het op te scheren en de zijkanten zijn dan al redelijk 'ingeblend', maar voor achter en ook de zijkanten ga ik dan met een kam en schaar er langs zoals een kapper dat ook doet, kan ook met kam en tondeuse maar dat vind ik nog wat gevaarlijk, straks scheer je per ongeluk een hap haar weg. Ik vind het ook altijd best fascinerend om video's te kijken op YouTube, vooral van slikhaartv. Daar doe ik dan ook wel inspiratie op. Maar bij mijzelf is dat dus heel moeilijk om te voorkomen dat je een soort eilandkapsel krijgt omdat ik niet goed bij de achterkant kan

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18 hoe doe je dat dan zonder dat het een eilandkapsel wordt?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • In de vakantie mocht ik na een weddenschap ook een vriend van me kaal scheren, super leuk om te doen haha. Heb daarna hem vaker mogen knippen, gewoon de zijkanten scheren met verschillende standjes en een keer ook bovenop de puntjes gewoon , deed ik gratis voor hem en hij vond dat ik het heel goed deed. Jammer dat hij de enige is, ik zou dat best bij meer jongens willen doen

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben liefhebber van kaal opgeschoren zijkanten en achterkant met wat langer haar bovenop. Mijn haar groeit snel en ik heb een hekel aan een licht vervaagde opscheer omdat ik dat niet netjes vind. Na 1 week pak ik de tondeuse en scheer ik de zijkanten en achterhoofd kaal. De bovenkant laat ik zo. Dat gaat prima. De andere week ga ik dan weer naar mijn herenkapper voor een knipbeurt. Hij scheert mij dan weer lekker hoog en kaal op en knipt het langere haar bovenaan op zodat weer een mooie fade ontstaat. Ik zou het liefst iedere week naar de kapper gaan maar dat is best prijzig. Vandaar dat ik het tussendoor zelf opscheer.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 19, nee de bovenkant doe ik niets aan. Heb ik een keer gedaan wat flink mislukte en een heel kort koppie tot gevolg. Inmiddels heb Ik bovenop best lang haar wat ik naar achter of naar een zijkant doe met gel. Als bovenop weer te lang word of niet meer in model kan ga ik weer naar de kapper. Door de zijkantjes zelf kaal/kort te scheren ziet het er weer verzorgd uit. Ik ga zo om de twee maanden naar de kapper. Zelf doe me haar haast elke week in de zomer en in de winter minder snel.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Leuk om te horen dat jij ook je eigen haar scheert, maar hoe doe je dat dan wanneer het bovenop langer wordt, door het scheren moet dat eigenlijk ook zo opgeknipt worden maar dat is heel moeilijk om bij jezelf te doen

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten