Skip to content
2 reacties
378 weergaves

Onzeker

Hoi allemaal. Een vriendin van mij (vriendin A) heeft sinds een half jaar nu een eetprobleem, ze gaat gelukkig wel naar een dokter en alles gaat nu stabiel. Nu is er een andere vriendin ( vriendin B) die heel veel over haar gewicht etc. praat. Ze zegt bijvoorbeeld dat ze nog maar 53 kilo weegt (ze is 1.75 dus dat is natuurlijk erg weinig) maar dit kan bijna niet kloppen, omdat ze er niet zo dun uit ziet, gewoon mooi en wel iets aan de dunne kant, maar niet zo dun. Dus ik weet nu niet of ze erover liegt of dat ik helemaal fout zit, kan ook. Dan praat ze over hoe weinig ze eet en over dat haar bmi maar 16 is en zo’n dingen. Nu lijkt het alsof vriendin A het niet meer opmerkt? Eerst zei ze dat ze het lastig vond maar nu zegt ze er bijna niks meer over, terwijl dit dus wel echt nog vaak gebeurd. Ik voel me erg onzeker door al deze opmerkingen. Vriendin B zei bijvoorbeeld dat ze echt niet wil aankomen omdat dat te dik is, terwijl ze weet dat ik 61 kilo weeg. Eerst vond ik mezelf wel oké en dacht ik er niet zo bij na hoeveel ik woog, maar nu begin ik zo te twijfelen, terwijl ik weet dat 61 kilo niet té veel is, maar doordat ik eigenlijk een beetje omringd ben door vriendin A en B die erg dun zijn en weinig eten, heb ik het gevoel dat ik te veel eet en weeg. En ik weet dat ze er niks aan kunnen doen en ik neem het ook niemand kwalijk maar ik zit hier al lang mee en wil of kan er niet over praten omdat ik misschien wat overdrijf, want voor vriendin A is het natuurlijk nog erger. Sorry voor dit lange verhaal, maar ik weet niet zo goed wat ik moet doen.

15 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Nee, gewoon blijven zoals ge zijt en doen zoals ge zijt en eten zoals ge normaal eet. Sport is altijd leuk om te doen en ge blijft er op een heel fijne manier gezond en fit door en ik ken niemand die sport doet die ongezond dik is. Zoals J22 zegt: er is geen enkele jongen die zo een super graatmager meisje wilt.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Als je mij vraagt wat jij moet doen dan zeg ik dat je gewoon moet blijven eten zoals je dat altijd deed en je niets aantrekken van wat die vriendinnen van je doen en zeggen. Meisjes, jongens ook trouwens, hebben de neiging om er bij te willen horen en alles te doen wat anderen waar ze naar opkijken doen. Vandaar dat die influencers op YouTube zoveel invloed hebben.
    Mijn advies is, wees je zelf. Heb een eigen persoonlijkheid. Als jou vriendinnen hun gezondheid willen ondermijnen door een onnozel beeld van wat mooi is dan moeten ze dat zelf maar weten. Voor wie willen ze "mooi" zijn? Jongens houden helemaal niet van een skelet met een vel er omheen. Als ze jou vasthouden dan willen ze warmte en zachtheid voelen, dat is wat ze fijn vinden.
    Doe je aan sport? Een veel betere manier om op gewicht te blijven en een mooi lichaam te krijgen dan jezelf uithongeren. Of je vriendinnen maar kletsen of dat ze er echt naar streven om van de honger te sterven weet ik niet, maar laat je niet door hen van de wijs brengen. Vooral meisjes doen zulke dingen. Jongens weten wel beter en die hoeven zulke meisjes helemaal niet. Waar zou je het dan voor doen?

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten