Skip to content
13 reacties
746 weergaves

Kleding optreden

Ik doe over een week mee met het open podium van mijn school waarbij ik een paar nummers ga zingen. Vanwege Corona is het buiten. Ik kan goed zingen en kan ook al goed met een microfoon omgaan. Alleen heb ik nog nooit opgetreden en weet niet zo goed wat ik aan moet doen. Omdat mensen buiten best ver zitten wil ik wel opvallen. Door de luidsprekers horen ze me natuurlijk, maar ik wil ook iets aandoen dat een beetje opvallend en stoer is. Hebben jullie tips? Is bijvoorbeeld een witte hoodie, rood petje, rode broek en witte sneakers leuk?

15 jaar
3 jaren geleden

13 Reacties

  • Complimenten TS! Je outfit lijkt me erg stoer. En echt complimenten dat je het zo vet vind in plaats van dat je dichtslaat. Heel veel mensen worden juist bang en erg nerveus als hun stem door zoveel speakers wordt versterkt.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb net m’n optreden gehad en het was echt supervet. Mijn outfit die ik heb gekozen was een zwarte leren jas, wit shirt, jeans met een studsriem door m’n riemlussen en een andere studsriem losjes om m’n heupen, witte sneakers en een zwarte fedora hoed. Ik voelde me er echt heel goed in. Optreden zelf was ook super vet. Het was op een groot voetbalveld waar iedereen op afstand moest zitten. En omdat niet iedereen van m’n school er bij mocht zijn is het ook gelifestreamed waarbij het in elke klas is uitgezonden via digiboards. Het is een heel gek idee dat je alleen op het podium staat met je microfoon, en mijn stem voor iedereen te horen is op het veld en ook nog in school door de luidsprekers in alle lokalen. Ik wil dit nog veel vaker doen. Het is erg verslavend haha.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Kan ik me voorstellen zanger 15. Wij hebben inmiddels al meer dan een jaar niet opgetreden. Hopen dat ook wij binnenkort weer mogen. Om deze tijd zou ik dan een heel kort jurkje dragen. Maar ik sta de meeste tijd toch verscholen achter de toetsen. En voor jou toch minder geschikt denk ik. Heel veel succes morgen en laat je weten hoe het gegaan is?

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Super tips meisje 19! Ja dan doe ik een wit t-shirt aan. Mijn microfoon is ook wit, met een metalen kop, dus dat is ook een mooie combi.
    Ik heb net de generale repetitie gehad. Het podium en de geluidsinstallatie is al opgebouwd. Het zijn echt enorme luidsprekers waar ik doorheen zing met een groot volume wat eruit komt. Dat was echt al net zo'n kick om te doen. Ik heb echt heel veel zin in morgen als het met publiek is.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Graag gedaan rockzanger! Misschien als je je witte sneakers draagt is een wit T-shirt leuker? En dan nog een flinke ketting. Misschien lenen van een vriendin. Maar het zijn alleen mijn ideetjes maar hoor, voel je niet verplicht. In ieder geval succes met je optreden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Thanks meisje 19. Ik denk nu dat ik ga voor een leren jasje, grijs t-shirt, jeans met een brede studsriem erom en ik wil ook nog zwarte leren schoenen. Alleen ik heb alleen witte sneakers. Ik kijk even of ik nog zware schoenen koop of toch in witte sneakers ga.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste ts, je hebt geluk, in de rock kan heel veel. Zelf houd ik het meest van de klassieke rock outfits. Dat wil zeggen spijkerjasje of (nep) leren jasje, met een shirt met een wilde print er onder. Stoere spijkerbroek en dito schoenen of laarzen. Doe voor het opvallende effect een grote hoed op of bandana om je hoofd. Maak het eventueel af met wat glimmend of glitter materiaal zoals een armband of ketting. Btw: ik vind een hoodie helemaal niet passen bij rockmuziek. Dat is veel meer voor hiphop en andere underground van tegenwoordig. PS: ik speel zelf in een bandje, wij stemmen onze outfit behalve op de muziek ook gewoon af op jaargetijde en weer hoor.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Thanks voor de tips tot nu toe! Ik zing vooral rock, mar geen hardrock of metal.
    Een ontbloot bovenlijf vind ik weer wat ver gaan, dus dat doe ik maar niet. De tips van J16 en 17 zijn nuttig. Dat lijkt me wel wat. En natuurlijk zing ik altijd met de microfoon tegen mijn mond. Ik ben wel benieuwd hoe het met optreden gaat en hoe mijn stem door de luidsprekers komt. Ben daar best een beetje zenuwachtig voor eerlijk gezegd.
    Ben wel benieuwd naar je tips M19.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat voor nummers je gaat zingen. Een hardrock of metal zanger draagt nu eenmaal wat anders dan een zanger van het levenslied, die weer wat anders draagt dan een rapper. Dus een goed advies kan ik pas geven als ik weet wat je zingt.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat ik een stoer outfit vind is een zwarte hoodie, bruin leer jasje, zwarte pet, en een goeie jeans eronder, natuurlijk met een stoere riem erom. Als je een zwart leren jasje hebt kan je ook een witte hoodie aandoen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik treed ook weleens op. Super vet dat je dat gaat doen! Als je een beetje stoer wil kleden zou ik laagjes gebruiken. Dus start met een vet t-shirt en er boven een overhemd dat je open draagt of een leer jasje. Je broek kan gewoon een jeans zijn met een vette riem en vette sneakers erbij. Iets op je hoofd is altijd een goed idee. Een petje of een muts zijn stoer. En je houding op het podium is ook belangrijk hoe je overkomt. Wees ook niet bang je microfoon lekker tegen je mond te houden als je zingt. Dat staat stoer en is goed om je stem goed door de luidsprekers te versterken.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Oe lekker een bloot boven lijf

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Outfit die je beschrijft is veeleer cute dan stoer. Echt stoer is een lederen broek en bloot bovenlijf.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten