Skip to content
33 reacties
2206 weergaves

Jongen in tuinbroek

Wilde al tijden een tuinbroek, maar durfde er geen een te dragen. Je ziet er alleen meiden in lopen. Ik heb er nu een gekocht die alleen thuis draag. Wat vinden jullie?

22 jaar
3 jaren geleden

33 Reacties

  • Ja hoor, ik draag mijn tuinbroek de laatste tijd overal en dan volledig onbedekt. Uiteindelijk ook op straat. Laat de lente maar komen. Mijn studiegenoot hoop ik dan te overtuigen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 22 jaar. Wel leuk dat er meteen een andere student als tuinbroekdrager uit de kast kwam! Ja, dat mensen soms kijken, daar moest ik in het begin ook aan wennen. Je droeg je tuinbroek helemaal onbedekt?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Nu je zegt, ben ook vrij slank. Vanochtend de tuinbroek aangehad naar college. Wel weer wat spiedende ogen, maar goed. Een mede student, net als ik homo, gaf aan er ook eentje te hebben. Is, net als ik toen, huiverig om deze te dragen in het openbaar. Bang voor stigmatiserende opmerkingen. Afgesproken om volgende week uit te gaan, beiden in onze tuinbroek.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is zeker zo, Tuinbroek staat vooral goed bij slanke jongens, denk ik, omdat de voorklep op je borst erg je postuur benadrukt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik denk dat het ook bij je moet passen. De ene persoon is er niet echt een figuur voor, terwijl een tuinbroek bij de andere jongen leuk kan staan. Dus heel verschillend denk ik.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het hartstikke leuk staan!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind zeker de eerste keer een winkel handiger. Als je nog nooit eerder een tuinbroek gedragen hebt, weet je niet precies hoe hij moet zitten, waar je op moet letten, en dus wat de beste maat is. In de winkel kon ik onder begeleiding diverse maten uitproberen en vergelijken. Twee dingen bleken bij de Lee voor de goede maat doorslaggevend. Hij moet aan de zijkant goed strak zitten als je alle knopen dicht heb, zodat hij ook van achteren tegen je rug goed strak zit. En de voorklep moet een groot deel van je borst bedekken, maar niet bij het zitten tegen je keel aankomen. Betekende beide dat ik op advies van de verkoper net een maatje kleiner heb genomen dan ik anders zelf zou hebben gedaan.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mooi dat je alsnog in die winkel geslaagd bent. Die jeans tuinbroek van H&M was unisex model en de witte katoenen tuinbroek heb ik via Marktplaats gekocht van een jongedame. Geen probleem hoor, tenger lijfje heb ik toch hihi.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, dat is het punt, dat velen het zien als meisjeskleding, en daarom niet durven, of alleen maar bedekt. Ook ik was daarom wat huiverig om al op school een tuinbroek te gaan dragen, daarom gewacht tot ik ging studeren, en die eerste zomer toen ook meteen begonnen.

    Wat helpt is dat sinds een paar jaar een aantal merken speciale mannentuinbroeken hebben (dat zie je ook als je op internet zoekt). Die hebben een betere pasvorm, mannen zijn toch wat anders gebouwd. Zitten wat strakker, terwijl die unisex-tuinbroeken al snel bij een man als een hobbezak zitten.

    Maar ik was toch behoorlijk zenuwachtig toen ik in een Lee-speciaalzaak vier jaar geleden mijn eerste kocht. Had hem op internet gezien, maar hij hing niet in de winkel. Ik moest er speciaal naar vragen, of ze ook die nieuwe speciale mannentuinbroeken hadden. Was toch bang dat de verkoper het raar zou vinden, dat ik een tuinbroek wilde gaan dragen. Bleken ze nog beneden in het magazijn te liggen, nog ingepakt....

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • De hetero's zijn in dit geval eens in de minderheid. Geen toeval dat je tijdens de gay pride plots veel jongens en mannen in een tuinbroek ziet lopen. Maar er zijn er inderdaad vast een paar die de tuinbroek bedekt dragen. Of alleen thuis. Al zoekend via google viel het me ook op dat velen het zien als een meidenkleding. Jammer, al was ik zelf ook aanvankelijk wat huiverig. Gewoon doen dus, mannen! Mijn jeanstuinbroek is van het H&M label, gekocht in de winkel. De wijde witte katoen tuinbroek is van het merk Bogart, gekocht via Marktplaats.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 22 jaar.
    Inderdaad gaaf dat er ook heterojongens zijn die een tuinbroek durven te dragen, Volgens mij zijn dat er toch minder.
    Welk merk is die blauwe jeans van je? En die witte.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 23 jaar.

    Goed dat je je tuinbroek ook altijd onbedekt draagt. Heb ik ook meteen gedaan, je moet er gewoon even doorheen dat je misschien commentaar krijgt.

    Maar niet elke jongen diurft dat volgens mij, ik zie af en toe wel eens een jongen die hem onder een trui verbergt. Het rare was dat ik toch kon zien dat het een tuinbroek was, die zit net iets anders (ben natuurlijk doordat ik ze zelf zo vaak draag eropp gespitst of ook andere jongens ze dragen, en zo getrsind om ook 'verborgen' tuinbroeken te herkennen) Is dat jullie ook wel eens opgevallen?

    Overigens draag ik mijn tuinbroeken juist wel liever behoorlijk strak, net als andere jongen van 22 jaar.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik draag natuurlijk gewoon mijn tuinbroeken onbedekt. That's the whole point, en ik ben er zelfverzekerd genoeg voor om er wat minder standaard uit te zien. Mijn vriendin vindt dat juist één van de leukere dingen aan mij. Bovendien zitten ze inderdaad veel fijner dan gewone broeken, vooral als ze net één maat te wijd zijn.

    (Het belang van die paar verkopers was in ieder geval niet professioneel, want ze verkochten niet eens tuinbroeken in hun winkels... Ook best hoor.)

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Gaaf dat er ook een hetero een tuinbroek draagt. Ik (de andere van 22, eveneens homo, die deze topic heeft aangemaakt) draag meestal een jeans tuinbroek. Zit lekker strak. Heb ook een wijde witte tuinbroek van katoen. En of het nu in of uit is: ik draag ze graag.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 23 jaar.

    De verkopers hebben er natuurlijk belang bij *grijns*

    Maar je hebt er dus een hele reeks, begrijp ik, net als ik. Lee is mijn favoriet, die vind ik van allemaal echt de stoerste mannentuinbroek om te dragen, vanwege de extra grote voorklep die je hele borst bedekt.

    Jij draagt je tuinbroeken ook altijd onbedekt, dus zonder iets erover heen?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • @ j22,
    Meestal complimenten van meisjes, maar ook soms van jongens (meestal verkopers in winkels dan).
    Het meest draag ik Carhartt, maar ook Lee, G-Star en Diesel.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen 23 jaar.
    Complimenten van andere jongens of van meisjes?
    Welk merk tuinbroeken draag jij?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben niet gay (geloof ik), maar draag heel vaak tuinbroeken en krijg daar heel vaak complimenten op.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • @ jongen van 22 jaar.
    Dat sorry was spottend bedoeld, vanwege een opmerking van een jonbgen die hierboven over jongens die een tuinbroeken dragen schreef: "Het wordt in geval van jongens inderdaad geassocieerd met homo's. Op andere sites zijn alle mannelijke tuinbroekdragers volgens mij gay."

    Ja, die angst voor commentaren en dat gay-stempel zal wel een reden zijn dat veel jongens geen tuinboek durven te dragen, ook als ze het best zouden willen. In de jaren zeventig moet dat niet zo'n probleem zij geweest, toen liepen ook veel mannen gewoon in een tuinbroek rond. Dat gold toen juist als heel stoer.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben gay, maar een tuinbroek in 2021 is zo uit!!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten