Skip to content
10 reacties
1017 weergaves

Nette kleding

Twee weken geleden ben ik 16 geworden en mijn moeder vindt het erg belangrijk dat mijn broertje en ik ons netjes kleden en een nette opvoeding krijgen. Ze wil niks verplichten maar de regel is bij ons dat als je zestien wordt je je eigen kleding betaald. Mijn moeder heeft echter als aanbod gedaan dat ze al mijn kleding betaald als ik mij netjes kleed. Dit houdt in dat ik een net overhemd in een katoenen broek en veterschoenen draag naar school. In de weekenden moet ik een net pak dragen met een wit overhemd en bij bezoek of familie een stropdas. Zelf twijfel ik nog een klein beetje, maar denk dat ik het wel ga doen. Zijn er meer mensen die verplicht nette kleding naar bijv . school moeten dragen?

16 jaar
2 jaren geleden

10 Reacties

  • Hey ts, mijn broertje, broer en ik hebben ongeveer dezelfde kledingregels. Wij gaan ieder jaar naar Italië in de zomervakantie en daar kopen we ook altijd onze kleren voor het hele jaar. Ze verkopen er goede kwaliteit overhemden en mooie merken. Daarnaast maken ze er keurige maatpakken. Mss handig om een richtlijn te hebben: ik mag altijd 20 overhemden voor doordeweeks, 10 witte overhemden, 5 pullovers, 10 nette broeken, 5 pakken en 10 stropdassen uitkiezen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Snap je keuze! Tommy Hilfiger heeft wel is wat leuke overhemden die netjes zijn (voor doordeweeks)

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb besloten het te doen. Heb al wel een paar overhemden en nette broeken liggen maar moet er nog een paar bij kopen. Hebben jullie mss tips voor nette merken, het liefst met iets langere mouwen?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Dan zit je super goed met de mode trends voor 2022. Mode-goeroes willen iedereen aan de nette kleding krijgen dit jaar. Shiny nette veterschoenen, maatpakken, keurig in de vorm geperste broek met blazer en polo voor de vrijetijd. Je treft het TS, maak nou maar snel die deal met je moeder.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @Ts
    Ja ik snap je. Fijn dat uitzonderingen mogelijk zijn. Ik zou dan gewoon voor netjes kiezen. Het is niet onbekend voor je. Ik neem aan dat je met haar in een scheiding ook bedoeld dat je een vrij netjes strak kapsel hebt? Dan zou het misschien ook beter bij je passen, maar ik weet natuurlijk niet hoe je bent. Waar ligt verder je twijfel? Vind je het naar omdat je niet zelf kan kiezen? Of om reacties?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier. J17 sinds afgelopen jaar draag ik naar familie altijd overhemden. Naar school draag ik af en toe een trui, maar ook regelmatig een overhemd. In het weekend draag ik nu echter vaak een joggingpak of een trui, dus om dan een maatpak te dragen met daaronder een wit overhemd te dragen is wel een achteruitgang. Mijn nette opvoeding bestaat trouwens lang niet alleen uit nette kleding en je haar in een scheiding doen. Ook voor de rest word ik netjes opgevoed. Mijn moeder heeft het liefst wel echt dat ik mijn pak ook gewoon draag naar vrienden, maar er zijn wel uitzonderingen te maken.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou voor nette kleding gaan. Scheelt in de kosten en het ziet er verzorgd uit. Je ount er altijd voor kiezen om iets bij te kopen.

    Heb wel dezelfde vraag. Moet je dan ook een pak aan doen als je gaat afspreken ofzo

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Aanbod aannemen en zo geld sparen voor later dan heb je er meer aan

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Twijfels. Als je naar vrienden gaat op zaterdag, draag je dan een pak? Of een chille zondag? Of geen leuke hoodie meer hebben. Heb er gemengde gevoelens over. Het is wel is leuk om netjes gekleed te gaan
    Maar als je je kast open doet dat je alleen maar overhemden ziet. Geen joggingsbroeken enzo

    Vind je de kosten van kleding het waard om 24/7 netjes gekleed te zijn?

    Vraag me ook af, wat draag je op het moment vaak?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Aanvulling op mijn andere vragen over je topic, Hoort alleen kleding bij hun nette opvoeding, of komt er meer bij kijken .

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten