Skip to content
152 reacties
6644 weergaves

Vragenlijstje: jongens met oorbellen en piercings

Hoi, ben benieuwd of jullie ook oorbellen dragen en misschien nog meer piercings.

1. Heb je oorbellen?
2. Hoeveel oorbellen heb je en in welk oor?
3. Hoe oud was je toen je oorbellen kreeg?
4. Heb je nog andere piercings?
5. Heb je tattoo's?
6. Is het in je omgeving normaal dat jongens oorbellen / piercings hebben?

1. Ja
2.. Heb zilveren ringen in mijn beide oren van 2 cm, en 3mm dik. Moest hiervoor mijn gaatjes een beetje oprekken. En heb nog een ringetje bovenin mijn linker oor.
3. Heb sinds mijn 5e oorbellen. Heb tot mijn 8e zweerknopjes in beide oren gehad, daarna zilveren ringetjes. Sinds mijn 12e de gaatjes steeds wat groter laten maken en sinds mijn 14e draag ik nu deze stoere ringen.
4. Heb een tongpiercing, en in elke tepel een ring.
5. Ja, heb sinds mijn 16e een crossmotor tattoo op mijn rechter onderarm. Doe al sinds mijn 5e aan motorcross.
6. Niet echt. In mijn familie is het wel normaal, mijn broer van 23 heeft ook sinds jonge leeftijd oorbellen en ook meerdere piercings, net als mijn vader en ook neefjes van ons. Mijn beste vriend heeft ook in beide oren grote ringen en een tongpiercing. In de omgeving zijn niet veel jongens meer die nog oorbellen dragen. Jammergenoeg!

Hoor graag jullie verhaal en meningen.

18 jaar
2 jaren geleden

152 Reacties

  • @jongen 16, ik was 18 toen ik oorbellen kreeg. Leeftijd wanneer de meeste jongens beginnen in te zien dat oorbellen leuk zijn. Maar wilde jaren daarvoor ook al oorbellen in oren hebben. Was al wel heel jong toen ik gefascineerd raakte van meisjes met oorbellen in. Vond het zo mooi en toen ik 18 was dacht ik fuck it ik wil ze ook in mijn oren hebben. En nu 5 jaar later wil ik uitbreiden naar 4 oorbellen.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 16.
    Gaaf zo'n traditie met gouden oorringen met kotter enzo erin. Hoe groot is die oorbel van jou dan? Ziet er altijd mooi uit vind ik, maar lijkt me zwaar in je oor zo'n grote gouden ring, helemaal opgevuld met goud erin voor de kotter ofzo. Is die oorbel van jou ook zwaar in je oor dan??
    Ik zelf heb zilveren ringen. In elk oor 1.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • @J23 Bij ons in het dorp zijn we er vroeg bij inderdaad haha. Ach ja vind het niet erg hoor, het is een traditie en vind het wel leuk om dat in stand te houden. Ik heb dus 1 zo'n gouden ring in mijn oor hangen, dat jij naar 4 wllt gaan is super gaaf. Een ringetje en knopje erbij staat vast erg leuk.
    Denk dat zo'n 90 procent van de jongens in ons dorp (en een paar erbuiten) een gouden ring in hun rechter oor hebben zoals ik. Verschilt alleen nog wel eens met wat er in verwerkt is. De meeste hebben een kotter in de ring zitten, ankertjes zoals ik zie je ook nog wel best vaak. De andere 10 procent heeft andere ringen. Meestal wel gouden ringen, maar dan vaak zonder iets erin.

    Hoe oud was jij toen je je oorbellen kreeg?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Gaaf zo jong al oorbellen te hebben. Ik heb er 2 maar wil uitbreiden naar 4 zodat ik een ringetje en een knopje in kan doen.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @J18 Draag je dan toevallig van die gouden visserij oorringen met een kottertje erin? Ik heb die namelijk wel. In mijn rechter oor heb ik hem hangen, is niet met een kotter maar met een anker, en er zit een klein kettinkje aan de onderkant. Heb hem inderdaad ook gekregen toen ik 2 of 3 was. Bij ons in het dorp hebben bijna alle jongens zo'n gouden ring in hun rechter oor. Is inderdaad een oude traditie. Ben zelf geen visser ofzo, maar ik en veel van mijn vrienden werken wel in de visafslag.

    Tattoo heb ik nog niet, maar komt er wel snel aan. Wil ook een mooie grote op mijn onderarm. Maat van me heeft ook iets net als jou met een windroos en een anker. Ze hebben dit echt super mooi gedaan.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb op mijn 3e in elk oor een goudkleurige ring gekregen van mijn ouders. Mijn vader is kapitein op een viskotter. Het is bij ons traditie dat jongens een oorbel krijgen. Mijn broer en ik werken beide bij mijn vader op de kotter. Ook mijn broer en vader hebben dikke grote gouden ringen in de oren. Ik heb in mijn rechteroor op mijn 12e een tweede gaatje laten maken, en daar heb ik nu een iets kleinere ring in. Verder heb ik in mijn linkeroor bovenin nog 2 dunne gouden ringetjes, laten piercen toen ik 14 werd. Ben er erg blij mee en ziet er wel bruud uit. Bovendien houden we zo de traditie in stand.
    Mijn eerste tattoo heb ik op mijn 16e laten prikken. Ik heb een anker, windroos en zakhorloge gecombineerd op mijn rechteronderaem staan. Op mijn 17e op mijn rechter bovenarm nog een grote laten prikken. Mijn broer heeft ook tattoo's laten zetten. Hij heeft nu 1 arm volledig vol, en zijn andere arm staat bijna vol. Is hij nog mee bezig.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik draag ook geen rokjes, maar ik heb wel zwart gelakte nagels en natuurlijk oorringen met een hangertje. Het is gewoon een lekker gevoel die bewegende oorbellen.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Leuk die parels en kruisjes aan je oorringen. Die plaatjes waar je het over hebt kan ik mij nog niet zoveel bij voorstellen wat je daarmee bedoeld. 2 cm oorringen kan prima nog een hanger bij aan van 1 tot 2 cm. Dan komt het nog niet tegen je schouder. Parels gaan gelukkig steeds meer mannen en jongens dragen. Denk maar aan harry styles of de zanger van maneskin. Ik vind het wel vet de kledingstijl van die zanger. Hij schroomt ook niet om panty's en een rokje aan te trekken en nagellak te dragen en toch niet als een travestiet over te komen. Ik ben wel voorstander hiervan al zal ik geen rokje aan gaan doen haha.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 23. Ik draag oorringen met verschillende oorhangers. Ik heb kruisjes en parel hangers. Daarnaast heb ik ook zilveren plaatjes die ik aan men oorringen kan hagen. Mijn oorringen zelf zijn 2cm, dus daar kan makkelijk een oorhangertje aan. Oorringen met een hangertje staat super gaaf.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Een beetje PA valt reuze mee. Na een week of drie, vier is het wel genezen. Verder heel erg aan te raden. Sex wordt echt veel beter, zowel samen (ook voor vriendinnetje) als solo…

    Frenulum of frenum doet ook al bijna geen zeer, maar erg veel fun had ik er niet van. Gaatje is er nog steeds, wel zonder ringetje toch maar.

    Verder (nog) niet geprobeerd.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoeveel pijn doet een piercing door je eikel heen en wanneer is zoiets genezen?

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • @ jongen 23, gaaf dar jij hangers aan je oorringen hebt. Hoe groot zijn jou oorringen dan en je hangers erbij aan? En wat voor hangers draag je dan? Bij lucardi verkopen ze ook oorringen met hangers maar dat zijn vrij kleine ringen en hangertjes.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @jongen 14, ik draag graag oorringen omdat de oorringen lekker heen en weer gaan. Zeker als je ook een oor hangertje aan je oorringen hangt. En ik vind oorringen ook lekker stoer staan. Oorknopjes vallen minder op en die doe ik vaak aan naar men werk. En in men vrije tijd draag ik altijd oorringen.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb sinds mijn 12e links en rechts een oorbel.
    Draag er van die diamantjes in. Vind het wel stoer staan.
    Vriendje van me heeft toen ik de oorbellen kreeg ook een paar in zijn oren laten maken.
    Lees hier dat er heel veel jongens zijn die ringen dragen. Binnenkort ook maar eens proberen.

    @J23 Waarom heb jij liever oorringen dan de oorknopjes?

    14 jaar
    1 jaar geleden
  • Klinkt goed, maar ik hou het bij men oorringen. En af en toe oorknopjes met diamantjes.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • 1. Heb je oorbellen? Ja heb in elk oor 2 grote zilveren ringen hangen, en in mijn linkeroor bovenin nog 2 ringetjes.
    3. Hoe oud was je toen je oorbellen kreeg? Heb op mijn 10e eerste oorbel laten schieten.
    4. Heb je nog andere piercings? Ja, in elke tepel een ring (op mijn 14e gedaan) en tongpiercing (op mijn 13e gedaan) en sinds mijn 17e een ring in mijn pik.
    5. Heb je tattoo's? Ja, Mijn eerste heb ik op mijn 16e gekregen op mijn linker bovenarm. Mijn armen staan nu beide vol.
    6. Is het in je omgeving normaal dat jongens oorbellen / piercings hebben? Zie gelukkig nog veel jongens met oorbellen. Mogen er van mij wel meer zijn.

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik was 12 toen in links een oorknopje had. Op men 17de heb ik ook rechts een oorbel gaatje laten schieten. En ik droeg toen oorknopjes en oorknopjes met diamantjes. Nu draag ik bijna altijd oorringen. Deze zijn 2cm en ik doe ook regelmatig een hangertje er aan. Dan voel je oorringen lekker zitten en het staat ook perfect.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • @ jongen 16.
    Toffe ringen heb jij! Mijn ringen zijn ook zilver met vierkante buisjes. Die van mij zijn 26mm. groot.
    Ik heb nog een tijd grotere ringen gedragen. Deze waren 32mm. groot en ook best dik. 4mm dik volgens mij. Ook vierkante buisjes.
    Waren een stuk zwaarder en bewogen enorm veel. Deze ringen die ik nu heb bewegen ook erg veel, maar bevallen me beter.
    Mijn vrienden die oorbellen dragen hebben ook bijna allemaal ringen als oorbellen. Sommige 2 en sommige 1 oorbel.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • @J19 Ik heb sinds mijn 8e oorbellen. Heb links en rechts een zilveren ring erin hangen. Had er eerst knopjes in maar al snel gewisseld naar ringen. Vind dit veel mooier en stoerder. Sinds mijn 12e draag ik best wel forse ringen van 22mm en ze hebben een vierkant buisje.
    Ga binnenkort een ringetje bovenin mijn linker oor laten zetten.
    Ook veel van mijn vrienden dragen oorbellen. Vaak maar eentje links. Meestal ringen maar ook paar diamantjes. Door dit topic gaat mijn maat ook ring in zijn rechteroor laten piercen. Piercen zodat er gelijk een ring in kan. We laten ze samen piercen, ik het ringetje bovenin en hij een ring rechts.
    Hoe groot zijn jou ringen?

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik heb in beide oren 1 oorbel. Ringen zijn het. Heb al sinds mijn 10e oorbellen. Veel van mijn vrienden hebben ook oorbellen. Elkaar er een beetje mee aangemoedigd haha Ik vind het erg tof en het voelt fijn.

    19 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten