Skip to content
8 reacties
779 weergaves

Enkele vraagjes over scheren

Hallo iedereen,

Ik heb enkele vraagjes over scheren:

1. Wat geeft het beste scheerresultaat: scheerschuim of scheergel?

2. Hoe gebruik je scheerschuim het best?

3. Hoe gebruik je scheergel het best?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Voor mij had gezichtsbeharing niet gehoeven. Ik vind het tijdverlies en geldverspilling.

15 jaar
1 jaar geleden

8 Reacties

  • Elektrisch scheren is denk ik niet minder goed, maar gewoon simpelweg anders dan scheren met een scheermesje. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

    Zelf gebruik ik eigenlijk altijd een elektrisch scheerappart. Scheermesjes heb ik ook wel geprobeerd, maar die zijn gewoon niet mijn ding. Met scheermesjes heb je meer risico op wondjes al helemaal als je ook een gevoelige huid hebt zoals ik, maar je krijgt je huid wel net wat gladder dan als je met een elektrisch scheerapparaat scheert. Elektrisch scheren kan je wat vaker doen omdat je huid daardoor wat minder irriteert en voor mij behaald dat ook gewoon een glad genoeg resultaat.

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je elektrisch scheert kun je jezelf vaker scheren. Het is wel afhankelijk van hoe snel die haren weer groeien. Mesjes heb ik zelf altijd ondingen gevonden. Een keer geprobeerd maar ik zal wel te onhandig zijn want ik had allerlei wondjes. Maar scheren is alleen belangrijk als jij dat zelf wilt. Baard en snor kunnen je misschien ook wel goed staan. Dan nog moet je het wel bijhouden.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi TS,
    Ik heb zelf een elektrische scheerapparaat en die werkt een stuk minder goed dan ik had verwacht. Daarom gebruik ik nu ook gewoon scheermessen, dus als ik jou was zou ik geen elektrische scheerapparaat nemen.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Met een goed elektrisch scheerapparaat bereik je een prima resultaat. Met een scheermes kan het iets gladder, maar mij lukt het niet om daar dagelijks mee te scheren, omdat mijn huid dan geïrriteerd raakt. Voor dagelijks scheren is een scheerapparaat fijner.

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik ben de ts.

    Dankjewel voor jullie antwoorden.

    Mij is altijd verteld dat elektrisch scheren een minder goed resultaat geeft dan nat scheren. Klopt dit dan niet?

    15 jaar
    1 jaar geleden
  • Of een machientje? Kost 30 tot 50 euro, dus dat heb je er na een handvol scheermesjes al terug uit.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Geen verschil, als je maar genoeg gebruikt. Dat geldt voor gezichtsbeharing evengoed als voor intieme beharing, van je zak en pik dus.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • 1. weet ik niet, want geen ervaring met scheergel.
    2. van m'n opa geleerd, haha ook op m'n 15e ongeveer! (m'n pa scheert zich elektrisch): scheerzeep uit de bus rechtstreeks op een goed natgemaakte scheerkwast spuiten en dan ruim op je gezicht aanbrengen. Meteen daarna met een scherp scheermesje en lichte druk over je gezicht halen. Voorzichtig, één keer over je huid zou genoeg moeten zijn om beharing weg te halen. Doe je het meerdere keren dan heb je kans op huidirritatie en jezelf snijden. Vergeet geen aftershave te gebruiken, dat is met nat scheren echt nodig.
    3. geen idee, geen ervaring mee.
    Succes!

    17 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten