Skip to content
9 reacties
790 weergaves

gek op corduroy

Ik wil gewoon graag mijn passie voor corduroy delen! Ik ben helemaal gek op deze stof. Mijn kast puilt uit van de corduroy; broeken, rokken, jurken en jassen in allerlei kleuren, een tas en zelfs schoenen. Maar mijn absolute favoriet zijn corduroy broeken met wijde pijpen. Daar heb ik echt heel veel van.
En die draag ik ook gewoon in de zomer, zelfs als het bloedheet is. Het klinkt misschien raar om in een corduroy broek te lopen als het buiten 30 graden is, maar ik kan het gewoon niet laten. Het voelt zo comfy en ik voel me er echt mezelf in. Het voelt gewoon zo lekker en ik vind het geweldig hoe het eruitziet. Ik hou zelfs van dat 'zwoep zwoep' geluid wat je soms hoort tijdens het lopen!
Zijn er hier meer die van corduroy houden en het ook in de zomer dragen? Of ben ik gewoon raar

19 jaar
10 maanden geleden

9 Reacties

  • Corduroy heb je in verschillende diktes en zwaartes van de stof. Ik heb bijvoorbeeld een ribbroek die niet dikker is dan een standaard spijkerbroek. Maar ik heb een andere die ik in de zomer echt niet wil dragen of de airco moet hoog staan. Hij is wel super zacht dus kan niet wachten tot het kouder wordt. Ik moest aan dit topic denken omdat ik vandaag iemand zag met zo'n broek en het was nog best warm vandaag.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Net als jongen22 draag ik wel eens een corduroybroek in de herfst en in de winter. Lekker warm in die seizoenen. In ieder geval warmer dan een spijkerbroek, die ik trouwens ook wel draag. TS@meisje19, het valt mij op dat hier alleen jongens reageren. Hoe vind jij dat? Ik vind dat wel grappig.

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • ja staat wel leuk in de koudere seizoenen. Maar jij vind het wel heeeeeeeel leuk hahaha

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Inderdaad, ribfluweel. Draag ik ook wel graag, wel in herfst / winter-seizoen.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Dat is toch zo'n broekt met van die streepjes? Staat wel netjes. Ga ervoor!

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik snap je wel! Heb ook wel andere kleren, maar corduroy kan ik nooit van afblijven. Ik heb een aantal skinny broeken van Monki, ook een gele en lichtblauwe en die heb ik juist alleen in lente/zomer aan omdat de kleur lekker zomers is. En het is zo'n heerlijk zacht stofje!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Heb even moeten googelen wat het is, maar mijn vader geeft aan dat deze stof erg populair was in de jaren ‘70 en ‘ 80 van de vorige eeuw. Het schijnt heerlijk te zitten, ga ook een broek kopen, kijken of mij dit bevalt.

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Ja dat herken ik. Corduroy jeans zitten heerlijk en stralen klasse uit. Ook een paar classy jasjes waar ik me heerlijk luxe in voel. Maar voor de zomer geef ik eerlijk gezegd toch de voorkeur aan linnen. Wist je btw dat 'corduroy' een negentiende eeuwse Amerikaanse verbastering is van het het Franse 'corps du roi'? Een stof geschikt om het lichaam van een koning mee te kleden.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik vind dat juist een kippenvel stof zeg maar!

    16 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten