Skip to content
20 reacties
1192 weergaves

Oortunneltjes

Ik heb al jaren tunneltjes in mijn oren. Zijn er nog steeds wel jongens of meiden die hun oorbelgaatjes oprekken om er tunneltjes of plugjes in te kunnen dragen?

23 jaar
7 maanden geleden

20 Reacties

  • Hier TS, hey J19 wat jij hebt is ook een superleuke combinatie. 8mm zijn hele mooie tunnels om in je oren te hebben.
    Ik heb zelf heb 00G, dit is 1 cm en draag er bijna altijd zilverkleurige double flared tunnels in. Bovenin mijn rechteroor heb ik een knopke laten piercen toen ik 19 was.
    Ben op mijn 19e begonnen met het stretchen van de gaatjes. Verder heb ik nog een tongpiercing, laten zetten toen ik 16 werd, en heb rechts nog een wenkbrauwpiercing gehad.
    Net als de vriend van J21 heb ik bij het uitgaan vaak dikke grote ringen door mijn tunnels heen.
    Heb jij nog andere piercings?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • @TS Ik heb ook al een aantal jaren tunneltjes in mijn beide oorlellen, ben op mijn 17e begonnen met het stretchen van mijn oorbel gaatjes.
    Momenteel zitten ze op 8mm, en draag er meestal een holle tunnel in.
    Verder heb ik nog 2 ringen bovenin mijn linker oor (helix) die mooi strak om mijn oorschelp zitten.

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • @J18
    Mijn ringen zijn inderdaad hol van binnen. Maar toch voel ik ze best veel bewegen enzo. De ring van mijn broertje is geloof ik 20mm. groot en dan gewoon 2mm. dik. Mijn broertje is 18 jaar nu.
    Mijn neef zijn ring is wel een de grote kant. Die zijn wel meer dan 30mm. groot en ook wel 4mm. dik.
    Lijkt me inderdaad wel grappig om zoals jouw broertje die ringen dan niet alleen te voelen maar ook te horen. Kun jij dat als buitenstaander dan ook horen??

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J21 Ik denk dat het gewicht van mijn ringen hoger is omdat ze massief zijn, die van jou zijn waarschijnlijk net als die van mijn broertje holle buisjes.
    Nog even mijn broertje gevraagd maar hij hoort ze soms inderdaad wel eens tegen elkaar tikken maar dan moet hij zijn hoofd wel erg heftig bewegen of in de wind opfietsen. Maar hinderlijk vindt hij het niet in ieder geval, eerder grappig.
    Hoe groot is de ring van jouw broertje en hoe oud is hij?

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • @ J18
    Ik bedoelde in mijn voorgaande bericht @J18. En niet @J21 ...

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J21
    Een paar gram maakt inderdaad heel veel verschil voor het gevoel aan je oren!
    Mijn oorringen zijn om exact te zijn 26mm buitendiameter. En 20mm binnendiameter. 3mm dik / breed zijn ze. Heb ze ook nog even gewogen, en 1 zo'n ring van mij weegt 3 gram.
    Jouw broertje heeft dan ook mooie ringen in zijn oor. Super gaaf dat hij er 2 in 1 heeft!
    Wat ik me dan af vraag: Bewegen die ringen dan niet de hele dag tegen elkaar aan. En hoort hij ze dan ook de hele tijd tegen elkaar aan tikken enzo?

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J21 Gisteravond de ringetjes van mijn broertje op de weegschaal gedaan, deze zijn 1,5 gram per stuk. De ringen zijn 19mm buitendiameter, 14mm binnendiameter en 2mm dik. Hij wilde ook wel even voelen hoe zwaar mijn ringen aanvoelden in zijn oor, dus hebben we zijn ringen weer teruggedaan en die van mijn aan zijn ringen gehangen. Hier schrok hij wel van, dat had hij niet verwacht. Hij vond het behoorlijk zwaar. Het was wel een maf gezicht hoor, een paar van die ringen extra eraan te hangen. Hij heeft 2 ringen in zijn linker oorlel met normale gaatjes, hij is 15.
    Zit er zelf ook wel aan te denken, net als jij, om ook ringen in mijn tepels te laten zetten. Ziet er wel maf uit. Een van mijn vrienden heeft een jaar terug een staafje in een van tepels laten zetten.
    In mijn omgeving zijn er best wel vee jongens die een oorbel / oorbellen hebben. Ik vind het er lekker stoer uitzien wanneer jongens een oorbel hebben.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • @J18
    Hoe groot zijn de oorringen van jou broertje dan? Ben benieuwd hoeveel die wegen inderdaad. Zal die van mijzelf ook eens wegen, dat weet ik nieteens haha.
    Bij ons in de vriendengroep heeft die vriend die ik beschreef de grootste ringen in zijn oren. Verder zijn er naast hem en mij nog 3 jongen met 1 of 2 ringen in hun oren, maar dan wel met "gewone" gaatjes.
    Ook mijn broertje heeft 1 ring en mijn neef heeft ook in 1 oor best een grote ring.
    Ik vind het echt tof bij jongens.
    Zelf heb ik niet meer piercings. Maar heb wel eens zitten denken aan ringen door mijn tepels.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J23 Dat vind ik ook wel gaaf wat jij hebt, 2x 4 mm per oor. In mijn gaatjes passen ook met gemak 4mm tunnels. Alleen zijn die van mij metaal / zilverkleurig en met best wel een dikke rand die je er dan achter op moet draaien. En inderdaad met doorzichtige siliconen tunnels lijken het inderdaad doorkijkgaatjes.
    Geloof best dat het jou super gaaf staat. Persoonlijk ben ik niet het type voor een neuspiercing, maar kan best leuk staan bij een jongen.
    Ik woon op het platteland en bij mij in de buurt zie je dit nergens. Wat voor hangers draag jij in je oor / oren? Doe je die dan met een ander ringetje door je tunnels? En heb jij nog meer piercings of wat zou je nog willen?

    @J21 Ik heb mijn oorringen ook even op de weegschaal gelegd, de ringen van mij zijn 8 gram per stuk, binnendiameter is 16mm, buitendiameter is 23mm en de dikte 3,2mm. Ga voor de grap die van mijn broertje ook eens wegen, die heeft "normale" oorbel gaatjes en heeft er ook ringetjes in.
    De ringen van je maat zijn wel erg zwaar en groot zeg. Geloof best dat je die super goed voelt bewegen. Helemaal omdat ze vrij kunnen bewegen in zijn tunnels. Voor mij vind ik die ringen eigenlijk te groot, vind de maat die ik heb al behoorlijk groot. In mijn vriendenploeg ben ik degene met de grootste ringen in de oren.
    Ik denk dat ik best wel dezelfde ervaring / beleving heb als je maat, ook ik vind het gevoel van de ringen geweldig.
    Ga in het weekend ook eens proberen om in de tunnels van mij een passende ring te vinden. Maar even langs de piercingshop.
    Heb jij nog meer piercings? Of zou je nog meer willen?

    Jullie nog broers / broertjes of vrienden met oorbellen?

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • @J18
    Gisteravond was ik bij die vriend van me, en heb hem naar zijn tunnels en ringen gevraagd. De opening van zijn tunnels zijn 1cm. De ringen wist hij niet precies, dus hebben we 1 uit zijn oor gehaald om te meten haha.
    Zijn ringen zijn 5mm. dik en 3,6cm. groot. Ook nog gewogen, en 1 ring weegt 18 gram. Klinkt weinig, maar best zwaar voor in je oren! En dan komt daar het gewicht van de tunnels nog bij.
    Ik heb voor het gevoel even die ring aan mijn oorring gehangen, en dat voelde ik toch wel heel erg! Behoorlijk zwaar aan je oorlellen. Hij zegt dat hij er wel rekening mee houdt. Als hij zijn hoofd bijvoorbeeld te snel omdraait of beweegt dan slaan die ringen behoorlijk tegen hem aan enzo. Ook voelt hij dat de ringen zijn oorellen steeds mee trekken.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J18
    Ja, dan zijn mijn ringen inderdaad nog iets groter haha.
    Dat snijdende gevoel herken ik wel. Maar ik vind dat niet zo hinderlijk dat ik dikkere ringen hoef. Zijn waarschijnlijk dezelfde inderdaad, alleen zijn die tunnels van mijn vriend groter. Ook zijn de ringen van hem dikker en groter. Ik zie hem morgen, dus ik zal hem er eens naar vragen.
    Zelf hoef ik geen tunnels te hebben nee. Ben blij met mijn gewone oorringen. Al lijkt het me wel een gaaf gevoel dat die dikke ringen meer gewicht hebben.

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • 2x2 gaatjes van 4mm, dus vier tunneltjes.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • 2x2 gaatjes van 4mm, dus vier tunneltjes. Staat me echt wel goed, vind ik. Vooral als ik nog hangertjes in hang. Mijn tunneltjes zijn van doorzichtig siliconen. Van een klein afstandje lijkt het net of er gewoon alleen maar mooie ronde doorkijkgaatjes in zitten.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • @J21 Mijn oorringen zijn 22mm rond en 3mm dik, dus jij hebt nog grotere haha.
    Ik vind het een super gevoel dat ik mijn ringen voel in mijn oren. Heb er toen voor gekozen omdat ik best wel vaak een snijdend gevoel had van mijn "normale" gaatjes wanneer ik er grote ringen in had. Heb jij dat ook? Toen ik in de piercingstudio was voor het ringetje bovenin mijn linkeroor, heeft de man mij dit type ring geadviseerd en ben er nog steeds super blij mee. En het snijdende gevoel is gelukkig weg.
    Hoeveel die ringen van mij wegen weet ik niet hoor, maar zal ze eens uit doen binnenkort en op de weegschaal voor je doen.
    Denk dat door het gewicht de gaatjes ook wel wat ruimer zijn geworden, kan er met gemak een 4mm tunnel in doen. Die tunnels van mij zijn denk ik dezelfde als die van jou vriend. Zilverkleurig en je kan er mooi doorheen kijken.
    Zou jij het ook leuk vinden om jou oorbel gaatjes te stretchen?

    @J23 4mm is inderdaad een leuke maat om er nog van alles in te kunnen doen.
    Je tweede gaatje in je oren heb je die ook gestretched of zijn dat "normale" gaatjes?

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • @J18
    Gaaf zulke dikke grote ringen in je oren. Ik vind het bij die vriend van me ook erg gaaf lijken.
    Vind je het niet vervelend dat je dan zoveel gewicht aan je oorlellen hebt hangen? Ze trekken je oorlellen ook helemaal als ze bewegen dan zeker?
    Ik zelf heb "gewone" gaatjes in mijn oren. Ik heb er oorringen in hangen van 2,5cm.
    Jouw ringen zijn dan dus ook ruim 3cm groot? En dus 3mm dik. Hoe zwaar zijn die ringen dan precies?

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @J21 Ik heb eigenlijk dezelfde soort ringen als bij je vriend, volledig rond en overal even dik. Alleen die van mij zijn 3 mm dik.
    Heb soms ook wel eens een echte tunnel in mijn oor, kan er met gemak een 4 mm tunnel in doen, maar vind het gevoel dat de ringen geven toch fijner. Ook mijn ringen bewegen / slingeren behoorlijk in mijn oren, in vergelijking met "normale" oorringen zijn ze een stukje zwaarder.

    Heb jij ook oorbellen of andere piercings?

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • @J18
    Hij is nu 22 jaar, hij had al langer oorbellen, maar is volgens mij op zijn 19e ofzo begonnen met strechen. Hij heeft zilverkleurige metalen tunnels in. Als ik het goed heb zijn die gaten in zijn oren 1cm groot. Door die tunnels heeft hij ook weer zilveren ringen hangen. Die zijn wel een halve cm dik denk ik en wel ruim 3cm groot. Volledig ronde ringen, overal gelijke dik, ook zonder balletjes ofzo eraan. Omdat ze zoveel ruimte nog hebben om te bewegen in die tunnels slaan ze altijd behoorlijk heftig in het rond in zijn oren. Je hoort de ringen ook altijd wel goed tegen de metalen tunnels aan tikken enzo. En het zijn best zware ringen, zo voelt het vind ik, als ik er aan kom.
    Jouw ringen zitten wat strakker vast in je oorlellen??

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @j18: Ben begonnen met stretchen toen ik 18 was en bij 4 mm vond ik het wel genoeg. Dan kan je er leuk doorheen kijken en er allerlei hangertjes of ringetjes in hangen. Ik heb er wel twee per oor om het een beetje leuker te maken. Verder wil ik eigenlijk nog gewone derde gaatjes erbij voor knopjes of steentjes. Een neusknopje lijkt me ook wel superleuk, maar mijn vriendin is nog niet zo overtuigd van hoe leuk dat is.

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik heb dan wel geen tunnels in mijn oren, maar heb de gaatjes in mijn linker en rechteroor wel laten stretchen. Het heeft wel een paar maanden tijd gekost maar kon op mijn 17e ringen erin doen van 3 mm dik en 22 mm rond. Ik vind dit heerlijk voelen in mijn oren.

    @J23 hoe oud was je toen je begonnen bent met het stretchen? En hoe groot zijn je gaatjes nu dan?

    @J21 ik overweeg het ook, om net als die vriend van jou mijn gaatjes nog iets groter te maken en om er dan ook tunnels in te doen met de mooie ringen die ik nu heb. Hoe oud was je vriend toen die begonnen is met stretchen?

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Een vriend van mij heeft ook tunnels in zijn beide oren. Door die tunnels heeft hij nog weer grote dikke ringen hangen. Lijkt echt super stoer vind ik!

    21 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten