Skip to content
14 reacties
899 weergaves

Stoppen met incobroekjes?

Heel kort hoe het begon. Vier jaar gelden moest ik heel dringend plassen, maar dat moest wachten. Dat overkomt iedereen en is niet erg, alleen het duurde voor mij te lang en ik plastte in mijn broek. Zo wilde ik nooit meer gezien worden en na wat advies ben ik incontinentie broekjes gaan gebruiken. Alleen voor de zekerheid om geen luie of kleine blaas te krijgen.
Ik ging ze ook steeds minder gebruiken , tegenwoordig alleen als ik lang onderweg ben. Ook niet meer bij uitgaan, want wilde niet dat meisjes het merkten. Had hem gelukkig niet aan toen ik voor het eerst met mijn vriendin mee naar huis ging. Nu weet ze het wel. Nooit nodig gehad dus tot zaterdag. Toen moest ik weer net zo dringend als vier jaar geleden en nergens een toilet open Deze keer wel bijna thuis dus hard doorgelopen. Ineens weer dat rotgevoel en ja hoor daar ging het. Maar nu had dat broek zijn nut. Vergeet het. Er liep achterlangs zowat alles door mijn broekspijpen. Niet lekken dus maar stromen.
Het enige voordeel was dat het niet van voren er uit zag dat ik in mijn broek had geplast, ik denk dat niemand dat heeft gedacht. Mijn vriendin zegt dat ik vier jaar voor Jan L van die dingen heb gekocht en gedragen. Ook lees ik hier wel eens dat een keertje in je broek als het heel dringend is ook menselijk is.
Maar het kan ook dat ik dikkere moet, maar dan zie je ze zelfs onder mijn jeans. Ik ken verder niemand die ze gebruikt dus vraag het hier.




22 jaar
4 maanden geleden

14 Reacties

  • Het is hetzelfde als wat jij had meisje van 23. Al de tweede keer sinds ik geen kind meer ben. Deze keer hoefde ik me niet tegenover anderen te schamen, maar voor mezelf en mijn vriendin schaamde ik me nog wel voor die hele plas in mijn broek. Inmiddels beslist om geen incobroekjes meer te gebruiken. Ook die dikkere niet. Wat je zegt, ik moet er alles aan doen dat het niet meer voorkomt.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Wat jij hebt gehad heb ik ook gehad. Ongelukje door het veel te lang op te houden. Het komt er dan ineens met een noodgang uit en daar doe je niets meer tegen. Stoppen gaat helemaal niet meer en die enorme plas past in geen enkel incobroekje.
    Vervelend want nat tot in je schoenen en je moet iedereen uitleggen dat je in je broek hebt geplast en die kijken dan een beetje raar naar je. Maar je hebt het toch echt zelf gedaan, dus dat je je rot schaamt is normaal.
    Eerder een wc zoeken is het enige en dat doe je een tijdje wet. Totdat je weer denkt dat je het wel op kunt houden en daar sta je dan weer als een vergiet.

    23 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik begrijp jullie wel. Eens per vier of meer jaren is zo zelden dat je daarvoor niet in incobroekjes moet gaan lopen. Zeker niet in van die halve luiers. Maar het is pas drie dagen geleden en daar denk je dan toch nog aan. Mijn vriendin zegt dat ik dat niet eens mee moet tellen want waarschijnlijk heeft niemand het gezien, hoogstens twee oude mensen. Maar het gevoel blijft heel erg vervelend. Deze broekjes helpen niet, dus die gebruik ik niet.meer. Ook niet toen ik gistermiddag onderweg was. Ik ben twee keer naar het toilet geweest, terwijl ik niet hoefde. Ik weet dat dat niet goed is, maar nu even wel. Nog niet beslist dus.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik zat er vroeger als een beer tegenop om incobroekjes of luiers te gebruiken, als je 12 bent weet je ook niet meer wat zo'n ding doet en vasthoud, het is nieuw. Ik denk dat klasgenoten wel 20x gezien hebben dat ik een natte vlek in mijn kruis had aan de voorkant van mijn spijkerbroek op school en zijden het tegen me en schaamde me er ook diep voor. Dan pas is het wel raadzaam om een luier om te doen. Daarom begon ik eraan om op school normaal te kunnen functioneren en goed te voelen. Was wel stomverbaasd dat het gemaakt wordt voor oudere jongens. Sindsdien nooit meer nat gezien. Tena Ultima ken ik wel maar die maken ze niet in grote kinder maten omdat die alleen maat Medium is. Ik heb de maat Small - active fit. en dan is de hoogste absorptie: Maxi.

    De overstap van een incobroekje naar een tena ultima is van het lichtste naar her zwaarste. Zulke luiers zijn erg medisch is mijn ervaring. Ik baalde er nog van als ik op school nat werd maar met zulke luiers krijg je een herkansing. Het voelt binnen een minuut droog op je lichaam en de luier zit 25% vol wat betekent dat je het omkunt houden en negeren kan.

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Achach M18 en J19. Jongens en hun piemel. Op de ongelukkigste momenten wordt hij stijf en kunnen ze dat niet beheersen. Dan wil je toch doorzoenen en spuiten ze in hun broek. Dan weer op een ongelukkig moment al het echt niet kan moeten ze plassen en moet het nu want anders..te laat.
    Ik heb het allemaal met ze meegemaakt. Vreselijk, maar ik kan niet zonder een jongen en die piemel.

    20 jaar
    3 maanden geleden
  • draag gewone boxers... en als je straks 26 bent en het weer een keer gebeurd denk je ach het was weer zo ver. op naar de volgende 4 jaar :p

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • Plassen in je broekje voordat je ploft zou ik ook nooit doen. Maar die Tena Ultima zou ik ook niet aan beginnen. Beter is om als je aandrang krijgt er alles aan doen om ergens te gaan plassen. De kans dat je het dan nog een keer in je broek doet wordt dan heel erg klein. Mocht alles tegenzitten schaam je dan maar een keer dood. Je gaat toch niet echt dood.
    Dan kun je altijd gewoon ondergoed aan.

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Bedankt dreamers. Die incobroekjes hebben dus nooit de veligheid gegeven die ik dacht. Gelukkig bleef de voorkant droog waardoor ik mag hopen dat niemand heeft gezien dat ik in mijn broek plaste. Maar het meeste liep achter langs, dus ja daaar werd wel wat zichtbaar. Om het al in mijn broek te doen als ik het nog op kan houden is ook zo iets. Dat is dan veel vaker en daar schaam ik me dan steeds dood om. Deze broekjes moeten dus weg. Ik ga de tena ultima kopen om’uit te proberen hoe ze zitten en wat je ziet.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Tegen een overvolle blaas helpen die inco broekjes niet, daarvoor hebben ze te weinig capaciteit...dus niet verwonderlijk dat er het er langs stroomde.
    Om een hele blaas inhoud in een keer op te vangen heb je wel een tena ultima nodig.
    Beter is bij dit soort inco broekjes om al wat te laten lopen voordat de nood te hoog is, dan haal je thuis en kun je daar de rest lozen

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • Tegen een overvolle blaas helpen die inco broekjes niet, daarvoor hebben ze te weinig capaciteit...dus niet verwonderlijk dat er het er langs stroomde.
    Om een hele blaas inhoud in een keer op te vangen heb je wel een tena ultima nodig.
    Beter is bij dit soort inco broekjes om al wat te laten lopen voordat de nood te hoog is, dan haal je thuis en kun je daar de rest lozen

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • Wat is je vraag nou precies? Of meer meiden incobroekjes dragen tijdens het uitgaan of bij een lange reis? Ja, dat doen veel meiden. Mijn vriendin draagt ze soms bij het uitgaan, vaak alleen maar preventief om rust en zekerheid te hebben. De beste vriendin van mijn vriendin heeft een zwakke blaas en draagt ze daarom altijd. Zij heeft ze echt keihard nodig om haar zelfvertrouwen te kunnen houden.

    De gewone info-onderbroekjes zijn dun genoeg. Deze vallen helemaal niet op. Je kan er nog inco-maandverband in stoppen voor extra bescherming. Ook dit valt niet op. Als het echt moet, zijn er ook nog plastic overtrekbroekjes die je over je inco-onderbroekje kan doen. Dit voorkomt doorlekken. Zelfs met dat overtrekbroekje eroverheen, is een inco-onderbroekje nog dun genoeg om helemaal weg te vallen in een broek of rok, ook in een strakke broek of rok.

    Bij dikkere hulpjes waar je het over hebt, kom je al meer bij luierbroekjes uit. Ik zou eerst bovenstaande tips proberen, want een luierbroekje kan idd wel opvallen. D’r zijn wel trucjes om te zorgen dat deze niet opvalt: een A-lijn jurk dragen, wijde broeken met strechbanden dragen, donkere kleding in laagjes dragen (plooien vallen dan niet op) en goed met accessoires werken: oorbellen, sieraden, sjaaltje in je hals, armbanden, etc. maar bijvoorbeeld ook een goeie hoge tailleriem. Deze halen allemaal de aandacht weg van je kruis en daarmee van het luierbroekje dat je draagt.

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Eens in de 4 jaar een ongelukje is wel weinig, en menselijk. Al is het wel vreselijk als je in publiek in je broek plast. Al worden de broekjes niet nat, je moet net zoals een normale onderbroek een schone aan om de 2 dagen ofoo. Het zijn dan dure onderbroeken. Ik heb zelf echt een probleem met m'n blaas waar ik pas op mijn 12e aan toegaf of achterkwam officieel. Op de basisschool lekte ik al elke dag met normale boxers. Ik heb er zoveel last van gehad dat ik voor de middelbare school wel een luier met 4 plakkers accepteerde. Die houden wel alles 100% zeker.

    17 jaar
    4 maanden geleden
  • Als je bijna thuis bent, vind ik het niet zo erg. Dan ga ik niet meer de bosjes in of jij tegen een boom. Hoe erg het dan ook is , ik probeer het maar te halen. Ik ben ook wel eens net als jij nog helemaal leeggelopen voordat ik er was. Jammer en schamen, maar ik probeer het de volgende keer weer. Meestal gaat het goed. Als je ver onderweg bent is het een ramp, kijk dan beter uit dat het niet zo erg wordt, dus zoek vaker een toilet.

    21 jaar
    4 maanden geleden
  • @TS: Sorry, zie nu pas dat je een jongen bent. Ik had mijn bericht geschreven gericht op een vrouw.

    Voor mannen is het idd minder gebruikelijk om inco-ondergoed te dragen. Gelukkig bestaan deze tegenwoordig ook voor mannen heel onopvallend, gewoon in de vorm en dikte van een normale boxer of slip. Je hebt nog extra absorptiestukken die je in je inco-ondergoed kan plakken. Deze geven extra zekerheid tegen het doorlekken.

    Als het bij die ene keer blijft, zou ik er niet te veel stil bij blijven staan: iedereen plast wel een keer in zijn broek, zeker als er alcohol in het spel is.

    Blijf je er last van houden? Dan is het een bezoek aan een uroloog misschien een idee. Deze arts kan de oorzaak gaan achterhalen.

    22 jaar
    4 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten