Skip to content
7 reacties
84 weergaves

vriendje onzeker over uiterlijk

Hallo! Ik ga sinds kort met een hele leuke jongen, alleen heb ik het idee dat hij onzeker is over zijn lichaam. Hij is best wel stevig en ik heb het idee dat hij zich een beetje voor zijn buikje schaamt. Nergens voor nodig vind ik, hij heeft naar mijn mening een hartstikke lekker lichaam, maar ik weet niet goed hoe ik ermee om moet gaan. Ik merk bijvoorbeeld dat hij het niet fijn vind als ik zijn buik aanraak of dat hij het moment waarop zijn shirt uitmoet altijd zo lang mogelijk uitsteld. Ik durf het dan ook niet goed, om zijn buik aan te raken of er lang naar te kijken. Iemand tips? Het liefst van jongens die zelf ook wat steviger zijn en snappen wat ik bedoel. X

17 jaar
12 jaren geleden

7 Reacties

  • Geduld uitoefenen

    Heey!   Als hij onzeker is over zijn buik/lichaam,dan is het verstandig niet te veel daar in de buurt te komen,en win zijn vertrouwen. Het is goed om  over dat onderwerp te praten,om te kijken wat hem dwars zit,en laat hem merken dat je van hem houdt zoals die is,steeds weer en wees vooral geduldig.Wie weet raakt ie dan vroeg of laat van zijn schaamte af!   Good luck!!:)

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • ik ken het

    Ik weet precies wat je bedoelt. Mijn vriendje snapt nog steeds niet dat ik het fijn vind als hij zijn shirt uit heeft als we samen in bed liggen. Maar hij laat het gelukkig wel allemaal toe en misschien dat ie ooit wel door krijgt dat ik hem echt perfect vindt zoals hij is. Want volgensmij is zijn theorie dat ik het vooral voor zijn persoonlijkheid doe. Die is natuurlijk heel leuk, maar dat is absoluut niet het enige wat ik leuk vind aan hem(A)

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • porren

    gewoon lekker in dat buikje blijven porren ;)

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • moeilijk

    Ik had dit ook in het begin met mijn vriendin. Ik ben mijn hele leven al wat te dik en ben dus gewent me te moeten schamen voor mijn lichaam. Het heeft mijn vriendin maanden gekost mij duidelijk te maken dat ze mijn lichaam wel wilde en goed vond zoals het was. Ik zeg gewoon doorzetten en aanraken en shirt uit. Vanzelf wordt het voor hem gemakkelijker en dat is niet alleen voor jou fijn, maar ook vooral voor hem.

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • bedankt

    Bedankt voor de tips:) Ik vind het moeilijk om er nu al met hem over te praten, aangezien we nog niet zo heel lang met elkaaar gaan. Maar ga wel proberen hem veel aan te raken op plekken die hij wel fijn vind en hem te zeggen dat ik hem leuk vind ook om zijn uiterlijk. X

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    Ik zou hem juist veel aanraken en als jullie elkaar bijvoorbeeld omhelsen, dan gewoon lang vasthouden. En dan misschien niet bij zijn buik, maar wel z'n heupen of z'n lies ofzo. Langzamerhand moet hij zich dan wel iets beter voelen over zijn lichaam. Daarnaast kan je hem ook nog vragen hoe hij over zijn eigen lichaam denkt en of hij misschien op fitness ofzo wil. En dan kan je zaeggen dat je blij bent met zijn lijf en dat er van jou niks veranderdhoeft te worden. Succes! D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • zelf ook wat steviger

    tjah ach ja, sommige schamen zich ervoor andere niet, tis erg lastig , maar je kunt het besten hem gewoon zeggen wat jij van zijn lichaam vindt en zeggen dat het altijd erger kan. en tjah waarschijnlijk is hij de enige die het erg vindt dus probeer hem dat een beetje wijs te maken dat hij het als enige als probleem ziet.

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Bang voor de tandarts

    Bang voor de tandarts

    Bloedend tandvlees, plaque op je tanden en uit je mond ruiken? Liever niet! Maar wat als je bang bent voor de tandarts? Je leest onze tips op JouwGGD.nl.

    Ga naar Jouwggd.nl over Bang voor de tandarts
  • Bekijk jezelf door een roze bril

    Bekijk jezelf door een roze bril

    In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

    Ga naar 99gram.nl over Bekijk jezelf door een roze bril

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten