Skip to content
2 reacties
171 weergaves

snijden, Zm, ES

Lieve mensen. Ik ben een meisje van 14 en ik heb nu al 2 jaar problemen met eten. Niet dat ik afval. Nee helemaal niet. Ik probeer het wel maar doe het niet. Ook snij ik mezelf, probeer te stoppen. Me ouders weten wel van het eten en snijden.. Ik heb het gevoel dat ik gek wordt. Ik wil zo graag afvallen maar het lukt niet meer. Wil ook graag dood gaan.. Heb veel neigingen. Nooir een poging gedaan. Hebben jullie motivatie voor me? Xx ly

14 jaar
10 jaren geleden

2 Reacties

  • Hee lieverd. Wow heel verhaal xD. Dankjewel meis! Ik zou idd een brief baar mezelf gaan schrijven ( klinkt ouderwets haha) en op schrijven wat leuk aan het leven is. En jah. Ik snij door verschilllende dingen. Ruzies, ouders en ook over het eten.. Maar ik ga je tips opvolgen! Ty! Xx l

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • niet kunnen afvallen kan heel veel redenen hebben. het zou kunnen omdat je een gezond gewicht hebt. of je eet verkeerd en het zou kunnen zijn dat er iets mis is met je schildklier daardoor kan je niet afvallen.

    als je over gewicht hebt of graag iets strakker wil zijn is het goed maar dan moet je wel weten hoe je het beste kan afvallen/afslanken


    ik vind het heel goed dat je ouders weten dat je e snijd zo kunnen ze je in de gaten houden en je helpen/steunen.

    heb je al eens een bmi test gedaan? hiermee kan je meten of je een gezond gewicht heb of hoeveel je af mag slanken. die test kan je gewoon op internet vinden .wat was daarvan de uitslag?

    als je nu een gezond gewicht heb raad ik je aan niet teveel aftenvallen en als je een strakker lichaam wil zou ik kracht training gaan doen spieren zorgen er voor dat je strakker word. (spier weefsel is wel zwaarder dan vetweefsel dus het kan dat je een beetje aan komt laat je niet beïnvloeden door het getal op de weegschaal het is maar een getal dat moet je niet vergeten. je moet blij zijn met hoe je er uitziet!)

    als je wel over gewicht heb dan kun je gaan sporten, minder snoepen ect. je zult ze zelf ook al vaak gehoord hebben. zelf had ik mij ooit voor genomen om elke dag een kwartier te rennen uiteindelijk bleek dat dat dat geen zin had vet verbranding begint pas na 30 tot 45 minuten. misschien heb jij die fout ook gemaakt. en nog een belangrijke tip iets dat bij mij werkt is eet meer hoe raar het ook klinkt om de 2 uur iets eten helpt bij mij dan heb ik het elke 2 uur een hele grote maaltijd maar gewoon een krekker met ham of zo iets.
    en let op de voedings waardes geen calorie tellen maar kijken na het aantal vette helpt ook

    nu nog even over het snijden en de zelfmoord gedachtes. die gedachtes zijn nooit goed maar je zegt dat je niet dood wil is wel iets goed want hiermee bevestig je onbewust dat jij helemaal niet dood wil. het snijden komt miss uit frustraties omdat het afvallen niet lukt en eventueel anderen dingen. je kunt ook iets anders doen in plaats van snijden. schijf bijvoorbeeld een brief na jezelf mer wat je vervelend vind en wat je dwars zit dan is het er even uit. je kunt natuurlijk ook een gesprek aan gaan met iemand. en probeer altijd posities te denken en schrijf op wat er wel leuk is aan het leven. het klinkt heel raar maar het werkte bij mij heel goed ik schreef elke dag op wat leuk was en waar ik dankbaar voor was.


    ik hoop dat je er iets aan hebt gehad laat het mij even weten of ik je misschien nog ergens mee kan helpen.

    18 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten