Skip to content
6 reacties
76 weergaves

snijden

ik ben 2 weken geleden gedumpt door mijn grote liefde sinds dien gaat het staat slechter met me. ik drink te vaak , rook te vaak , en snijd mezelf helemaal kapot. maar ik weet niet hoe ik moet stoppen want er is niemand voor me. ruzie met me beste vriendin , een andere vriendin gaat verhuizen en naar andere school en voor de rest heb ik niemand. kan iemand me misschien helpen te stoppen met drinken , roken en snijden k.

14 jaar
10 jaren geleden

6 Reacties

  • Ben een keer gedumpt heb de hele middag gehuild...

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey, ik ben 14 jaar en snij ook om andere redenen drink ook vaak maar je moet stoppen ik probeer het ook ik doe al een tijdje aan het vlinder project De regels van het vlinder project zijn als volgt: - Je tekent een vlinder op de plek waar je jezelf wilt gaan snijden. - Je noemt de vlinder naar een bijzonder iemand van wie je weet degene nooit pijn te zullen doen. Mijn vlinder heet bijvoorbeeld Valentijn, genaamd naar mijn kleine broertje. - Elke keer als je jezelf hebt gesneden gaat de vlinder dood en moet je een nieuwe tekenen. Geen zorgen, fouten maken mag mits je maar weer blijft opstaan. - Als de vlinder uiteindelijk weggevaagd is, zonder het zelf te hebben weg gewassen of te hebben weggeveegd, is de vlinder weggevlogen. ik ben niet in een keer gestopt maar doe het wel minder omdat ik mensen niet nog meer teleur wil stellen Succes.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • ga die geestelijke pijn maar aan.je kan het. vertel aan iemand die je vertrouwd, zoek hulp.
    je kom e door heen.

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Heey, ik ben 14 en ik snij mezelf ook, maar dan om andere redenen. Ik snap precies hoe je je voelt. Ik heb niemand om erover te praten. Laatst heb ik het aan mijn beste vriendin geprobeerd te vertellen, maar zij wil er niet over praten. Ik rook en drink ook, maar drinken doe ik niet overmatig. Roken wel. Ik wil stoppen met roken en snijden, maar door te roken en te snijden gaat al je geestelijke pijn weg.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Hey meid,
    Gedumpt worden is ook echt heel rot! En zoals je zegt zijn er nog meer andere dingen die vervelend gaan.. Ik vraag mijzelf erg af hoe het komt dat je als 14 jarige kan roken, drinken en in jezelf snijden zonder dat iemand (je ouders) dat door heeft! Dit is echt heel erg! Ik denk dan ook dat je echt met iemand moet gaan praten over wat er allemaal speelt.. en dat je gedumpt ben.. en dat je drinkt, rookt en in jezelf snijd.

    Het stoppen van drinken en roken heb jezelf in de hand en misschien kan ook iemand die jij vertrouwd jou helpen. Vertel dan ook die persoon wat er aan de hand is en vraag hulp daarvoor. Kijk maar is op internet ofzo wat de gevolgen zijn van roken en drinken.. is echt niet goed hoor em wellicht kan je dan zelf al een sigaretje minder roken.

    Maar het snijden vind ik wel heel erg en de oorzaak van het snijden moet je bij jezelf nagaan om dit te veranderen. Het kunnen vele oorzaken zijn namelijk... omdat je aandacht vraagt voor een probleem, je geestelijke pijn hebt en dat lichamelijk wil(moet) voelen, zelfbescherming, depressiviteit. Ga ook zeker praten over het snijden in jezelf.. en wat jij denkt dat de oorzaak is. Je kan daarvoor ook altijd naar een dokter gaan maar je kan het ook vertellen tegen een schoolmaatschappelijk werker (vraag maar na op school).

    Dat klink als een grote stap maar de grote en beste stap om te gaan stoppen met snijden, drinken, roken.. en om geen verdriet meer te voelen is om het goed aan te pakken. Praat erover.

    19 jaar
    10 jaren geleden
  • Hallo dame, Wat vervelend dat het uit is met je vriend! Het is altijd lastig als je je vriend of vriendin verliest, vooral als je zelf niet achter die keuze staat. Je hebt het over je grote liefde, ik snap dat je heel verliefd bent/was, maar je bent nog zo jong!! Ik heb zelf pas geleden mijn relatie beeindigd omdat ik vond dat we beide te jong waren om de rest van onze levens samen te blijven en dan te bedenken dat ik 24 ben. Natuurlijk is dit voor iedereen anders, maar ik denk dat je je wel moet beseffen dat je nog zo ontzettend jong bent. Stel dat je 75 jaar oud word, dan heb je nog 61 jaar om een leuke vriend te zoeken en nieuwe vriendinnen te maken!! Ik begrijp dat je moeilijk deze gevoelens opzij kunt zetten, maar probeer het te accepteren en ga activiteiten doen die je zelf leuk vind, waardoor je je beter gaat voelen. Ik weet niet waarom je ruzie hebt met je vriendin, maar bel haar anders gewoon op! Zeg dat je het rot vind van de ruzie en dat je haar wilt spreken! Het is allemaal even niet leuk nu, maar jezelf pijn doen heeft al helemaal geen zien! Daarnaast houd je er misschien wel littekens aan over en wordt je je hele leven herinnert aan deze periode omdat je allemaal sneeën hebt! ZONDE!!! Ik wens je heel vele succes de komende tijd. Onthoud aub wat ik zeg; stel dat je 75 jaar oud word, dan heb je nog 61 jaar om alles te veranderen! Blijf positief en sterkte!

    22 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten