Skip to content
4 reacties
365 weergaves

ik snij mezelf, ik weet niet meer wat ik moet doen

ik ben een jongen van 14 jaar en ik snij mezelf zonder dat ik zelf vind dat ik een goede reden heb. ik heb best veel goede vrienden maar een maand of 2 geleden kreeg een vriendin waar ik al een jaar op verliefd ben iets met een nieuwe vriend van mij. ik ben toen heel verdrietig geweest voor ongeveer een week voordat ik er een beetje over heen was. nu zijn we allemaal weer vrienden en heb ik niet het gevoel dat ik er nog steeds mee zit terwijl dat nog best wel een zo zou kunnen zijn. ik zit nu in 3 gymnasium en het is heel stressvol en vermoeiend. met mijn vrienden kan ik er goed over praten (best veel van mijn vrienden zijn meisjes) maar toch blijf ik me slecht voelen. ik heb geen hobby's meer omdat ik simpelweg niks meer leuk vind, een uur geleden was ik met tegenzin met een vriend aan het gamen was kwam ik erachter dat ik nergens goed in was (dat bleek uit hoe ik speelde) gooide ik mn peperdure headset op mn bureau en toen was mn microfoon kapot (wat niet de bedoeling was) meteen daarna ben ik diepe en lange sneeën gaan maken in mijn arm naast de rest van mn sneetjes. toen ik merkte wat ik aan het doen was heb ik een stuk keukenpapier om mn sneeën gewikkeld zodat ik mezelf niet meer kon snijden vandaag. vervolgens ben ik voor het eerst in maanden in huilen uitgebarsten. mijn cijfers op school zijn niet zo goed en als ik na mijn toetsweek te veel onvoldoendes sta krijg ik een soort van begeleiding bij het leren en dat wil ik echt niet omdat ik weet dat ik het kan en omdat ik weet dat mijn slechte cijfers niet aan mijn voorbereiding liggen. de reden dat ik waarschijnlijk hulp krijg bij het leren is omdat mijn vader samen met mijn mentor die afspraak heeft gemaakt, mijn ouders doen of zeggen vaak dingen waar ik heel veel last van heb. ik houd wel van mn ouders maar ik haat ze, net als dat ik mezelf haat. ik wil het wel aan mijn ouders vertellen maar ik ben bang voor de reactie en de consequenties ervan, hetgeen waar ik het meeste moeite mee heb is dat mijn moeder helemaal van streek zal raken als ze hierachter komt, ze heeft recentelijk een burn-out gehad en ik weet niet of ze dit wel aan kan. Ik weet niet meer wat ik moet doen en ik weet ook niet of ik verder wil met leven. als je advies hebt, help alsjeblieft (ik hoef niet het advies dat ik er met vrienden over moet praten, want zoals ik al zei, ik praat er al over)

14 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • heey,

    sorry omdat te lezen wil je graag helpen

    ik ben ook 14 en tja ben 3 jaar lang gepest zit nu 2 vmbo (kl) wat ik deed ik had het dus 2 jaar op de basisschool en 1 jaar op de middelbare. wat ik deed is opschrijven wat ik allemaal in me hoofd heb zitten alles op een rijtje proberen ik heb mezelf ook gesneden en tja voelt ff fijn maar mensen gingen vragen wat het was ik was erg verandert maar als je alles op gaat schrijven enzo of een blog over je leven of iets anders wat je leuk vind. vind je afleiding en word je weer vrolijker vertrouw mij maar

    xxx sterkte

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey,
    Wat vreselijk klote voor je ik weet er alles van. Ik zelf heb asperger (een stoornis binnen het autisme) Ik had vroeger veel last van stress en was snel overprikkeld ik heb daardoor ook 3 jaar over HAVO 3 gedaan. door de stress sneed ik me ook altijd. Mijn tip is om een elastiekje om je arm te doen, en dan eraan trekken en loslaten dit doet heel erg zeer. maar je laat geen wond achter. Je lichaam zal ook met die pijn genoegen nemen. Er komt namelijk endorfine vrij dit is een hormoon waarvan je blij wordt.

    Sterkte

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • hey jongen, wat heftig allemaal.
    Het lijkt erop dat alle stress je echt te veel is geworden, school en dat meisje en je moeder en dat je denkt dat je nergens goed in bent, dat is veel stress!
    Misschien kun je proberen om één voor één aan die dingentjes te werken ofzo? Door eerst je te focussen op school en je punten te redden, als je ziet dat je dat kan dan groeit je zelf vertrouwen misschien ook wel en kan je het met dat meisje over je gevoelens hebben?
    Probeer niet te veel in een keer te doen, en weet: huilen is oke!

    Uit eigen ervaring kan ik zeggen: alles komt goed, echt!!

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey, jij klinkt best wel depressief. Ik zou er wel eens met iemand die je echt kan helpen over praten, niet enkel met vrienden. Een psychiater bijvoorbeeld. Misschien is er een reden, en kan die verholpen worden. Misschien ook niet, maar heb je wel hulp nodig om je weer beter te gaan voelen, of misschien medicatie. Daar kan zo'n persoon je mee helpen. (Anders kun je ook gewoon naar je huisarts voor enkel medicatie, maar daar ben ik zelf geen voorstander van.)
    Diegene kan je ook helpen met je ouders, hoe je ze kan overtuigen dat ze zulke vervelende dingen niet moeten regelen/zeggen zonder dat jij er wat over te zeggen hebt.
    Ik kan je in ieder geval zeggen, ik heb me ook voor een lange tijd zo slecht als jou gevoeld. Ik wilde ook absoluut niet meer verder en voelde me vreselijk en vermoeid. Maar het word beter, echt waar. Het word gewoon beter. Blijf gewoon proberen, zoek dingen die je wel leuk vind, ookal lijken ze er vaak niet te zijn. Zak niet helemaal weg in hoe slecht alles gaat, probeer ook de goede dingen zeker te zien.
    En trouwens, ik weet dat het niet altijd mogelijk is direct te stoppen met snijden, maar probeer het alsjeblieft te minderen! Probeer het niet te doen, of maar zachtjes. Nu geef je misschien weinig om de enkele mogelijke littekens, maar uiteindelijk ga je misschien wel gewoon te ver en heb je later een heleboel duidelijke littekens.. Ook lang nadat het beter met je gaat ga je dan nog altijd steeds aan je slechte tijd herinnerd worden.. Dat wil je niet.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten