Skip to content
3 reacties
98 weergaves

ik weet het even niet meer...

hej, ik word al sinds de basis school heel erg gepest. ik weet de reden niet. wel weet ik dat ik hier heel erg mee zit, en weet ik niet meer wat ik moet doen. ik heb al 1 keer zelfmoord geprobeerd. mislukt.. en gesneden etc. maar ik ben te bang om zelfmoord te plegen, en te zwak om er wat tegen te doen. onlangs heeft mijn eerst vriendje het met mij uitgemaakt omdat hij mij niet meer mooi vond 1 dag voordat we 2 jaar een relatie zouden hebben. ik weet echt even niet meer wat ik moet. ik weet niet meer, waarom ik hier nog ben en of het überhaupt nog wel nut heeft... graag hoor ik ervaringen van anderen, hoe ze dit alles opgelost hebben..

16 jaar
9 jaren geleden

3 Reacties

  • Vergeet niet dat je familie veel meer van je houdt dan ze ooit zullen kunnen uitdrukken.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • ik werd vroeger ook gepest maar ben er gelukkig over heen.

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Hee, balen dat je zo gepest wordt! Bedenk dat pesten niet op de persoon is, maar dat pesters altijd een slachtoffer zoeken en dat ben jij nu 'toevallig' geworden. Het kan zijn omdat je er op reageert, of juist niet, waardoor ze doorgaan tot je reageert; daar is geen pijl op te trekken. Zoals je ziet ben ik ouder dan jij, maar ik herken jou verhaal zeer zeker. De gehele basisschooltijd (dat waren drie basisscholen) en driekwart van het middelbare onderwijs werd ik gepest. Van alles werd er naar mijn hoofd geslingerd: ik was dik (terwijl ik graatmager was), lang, homo, lelijk, etc. Wat ze ook maar konden bedenken werd tegen me gezegd. Hoe vaak ik niet heb gedacht dat het van mij allemaal niet meer hoefde omdat er niemand op me zat te wachten, en ik snapte echt niet meer wat ik hier nog deed. Op den duur boeide me niet veel meer en heb heel vaak gehoopt dat ik er op een dag gewoon niet meer was.   Het gaat hier natuurlijk niet om mij, maar ik hoop dat je door mijn ervaringen een idee hebt dat er zeker een lichtpunt is en je niet moet opgeven maar gewoon je eigen dingen moet doen. Waarom zouden die pesters moeten winnen? (En geloof me, als jij er tussenuit knijpt dan hebben die pesters hun zin niet, want die willen alleen maar aandacht en/of hun eigen frustratie kwijt.)   Nu, een hele poos later, heb ik een leuke groep vrienden (wat ik toen altijd enorm op afstand hield), doe een opleiding die erg bij me past en doe dingen die IK leuk vind en laat geen dingen meer waarvan een ander zou kunnen denken 'Nou, moet je hem eens zien!'. 'Ze denken of zeggen maar,' is mijn idee nu bij veel. Hoewel dat pesten dan nog wel eens in je achterhoofd zit, en heus wel eens invloed heeft op wat je doet en denkt in het dagelijks leven, komt dat echt goed. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    23 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten